Beetje speling

Afgelopen dagen ben ik druk in de weer geweest met Love Entwined, thuis en op de maandagbee bij Marlies, de groene blaadjes zitten er op; de gele middendelen zitten niet precies in het midden,  daar zal ik bij de volgende wel beter op letten, maar ze zitten er heel mooi op, ik ben helemaal happy! De openingen van de ovale vormen heb ik weer met Mylar en stijfselspray gemaakt, zo makkelijk, maar wel een vreselijk gepiel op de millimeter hoor, want in de hoekjes heb je amper een vezeltje om om te strijken.
IMG_1643
IMG_1637 IMG_1641 IMG_1642
en omdat het omgestreken randje zo smal is, ga ik er ook geen lijm op doen, maar gewoon heel voorzichtig op de ondergrond appliqueren.
We waren dus op de maandagochtend bee, alwaar Angela haar prachtige tops showde van haar versie van de Phoebe en Camelot, geen Phoebe en haar lief, die liggen achter het heuveltje te slapen.
IMG_5227 IMG_5224 IMG_5225
Angela was ook begonnen aan een quilt voor haar dochter; het midden heeft de neiging omhoog te wippen, kleinigheidje. Marlies was met haar sterrenquilt bezig, en Miranda met een mandje van de Pockets of Posies, we waren er lekker zoet mee.
IMG_5222 IMG_5231
Op de dinsdagavondbee was ik begonnen met maand 10 van met My Home or Yours.
IMG_1644
Ook hier was het gezellig met een heerlijke tractatie van Janny vanwege haar verjaardag; Lorene had weer wat te showen, prachtige bont gekleurde hartjesquilt én een zwart-witte hartjesquilt.
IMG_5233 IMG_5234 IMG_5235
Het blokje van MHOY is nu klaar op de rand na, Thor heeft het goedgekeurd en ging daarna met Loki naar buiten kijken, beiden alweer bijgekomen van hun castratie en sterilisatie van afgelopen woensdag.
IMG_0439 IMG_1672
Loki is allang blij dat ze dat malle rompertje dat veel te groot was niet meer hoeft te dragen, ze heeft het thuis nog  hooguit 1 minuut aan gehad, ze was er bang van en durfde zich amper te bewegen.
IMG_1658
En nu ben ik met het zigzagrandje bezig van de MHOY blokken, de eerste had ik om kartonnetjes heen geregen en dan vastgenaaid,
IMG_1675
lastig met die driehoekjes, en ja, ik weet dat ik een te kort randje heb gemaakt. Getsie, ik vind het niet leuk om zo te maken, en deze zal moet ik verder afmaken, maar voor de rest ga ik het anders doen. De randen op freezer paper getekend, gescand en de scan opgeslagen en 1x afgedrukt om op te naaien. En kijk, nog geen half uurtje later heb ik al 2 randjes klaar, en de volgende komen er zo ook aan.
IMG_5238 IMG_5236
Deze randen ga ik omzomen, de hoekstukken knip ik uit lapjes en rijg ik op hun plek, en dan gaan de randen er op, en appliqueer ik ze ook vast op de hoekdelen. Als ik mensen blij kan maken met het bestandje van deze zigzagrandjes, laat dan maar een berichtje achter, dan mail ik het als PDF bestandje

0 gedachten over “Beetje speling