Wie zit er achter ZipZop

Zipje en Zopje hebben we gekocht in een asiel in oktober 2003 toen ze net geen 5 maanden oud waren en zo verschillend qua karakter maar niet wat uiterlijk betreft. Ze waren als kittens na een huisontruiming naar het asiel gebracht. De namen waren snel gekozen, de kerst-cd van Ernie& Bert lag nog vers in het geheugen, met de avonturen van de potloden Zipje& Zopje, droog voorgelezen door Bert.

Loki kwam in de zomer van 2013 vanuit een gastopvang van een ander asiel samen met haar broertje Thor als kruimeltjes bij ons, helaas werd Thor in Mei 2014 aangereden achter ons huis, een wandelaar zag hem in de berm onder bossage liggen en dankzij een chip konden we het in verre gaande staat van ontbinding zijnde lijkje identificeren als onze Thor, en konden we hem begraven in onze tuin. We missen hem nog dagelijks, maar denken met een glimlach terug aan hem, de lieve boef. Het heeft toch wel ruim een half jaar geduurd eer Loki stopte met zoeken.

Zipje kreeg steeds meer last van ouderdomsklachten, liep weg om dood te gaan maar gelukkig vond ik hem en hebben we hem die dag (26 Sept.’17) moeten laten inslapen, hij was op, het was gedaan met zijn avonturen.

Het werd wel erg stil in huis voor Loki,  Zopje wilde niet samen spelen, en 5 oktober ’17  hebben we twee jonkies in huis gehaald, Jon en Arya, schuw en ziek, maar na verloop van weken knapten ze op en werden ze geaccepteerd door Loki en getolereerd door Zopje.  Jon is als twee druppels water Thor, komt alleen bij je zitten als hij dat wilt en is heel ondernemend. Arya is  nog schuchter als ze door het huis loopt en laat zich dan niet zomaar pakken of aaien, maar ga zitten en ze komt op schoot, hard spinnend en klaar voor een paar uur genieten.

De “ik” in mijn blogjes: moeder van drie, echtgenote, 50-plus, verslaafd aan quilten, tuinieren gek op observeren en deze observaties delen, af en toe afgeremd door dit kan je niet maken Shirley gezond verstand. O ja, en ik houd van wereldvrede, de natuur en koken.

Een gedachte over “Wie zit er achter ZipZop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *