Leuke leerzame filmpjes

Vandaag en morgen sta ik in Alkmaar, op de tentoonstelling van het Quiltersgilde, samen met Dorien het kraam van Quilt it Dotty te bevrouwen, gezellig! Misschien zie ik wel heel veel bekenden voorbij komen, aarzel niet om hoi te zeggen, of hallo, of dag.

Dit blijft een leuk liedje, vol humor, en ook vol waarheden,
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=XzoL7ddTEnA&w=420&h=315]
want wie heeft hier nog nooit last van gehad? je denkt dat alles mooi recht en haaks zit, en dan bij het sandwichen ie het oeps, een b-cupje of toch de ene zijde iets langer dan de andere..

Hier een tip hoe je een golvende rand weg kan werken
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3SmOx8YnLhs&w=560&h=315]

Wist je dat als je een quilt weg gaat brengen om door te laten quilten, en je hebt de achterkantstof al zelf gemaakt, dat een eventuele naad beter in de breedte kan liggen ipv in de lengte? De naad wordt dan niet over de hele lengte steeds op elkaar gerold, hierdoor wordt het op de naad steeds dikker en de stof naast de naad gaat plooien.
Nog een filmpje om het af te leren, zo’n leuk patroon ook voor mensen met een gewone naaimachine, ik ga hem zeker een keer uitproberen. Kijk op 1.50 wat een leuke hartjes ze maakt! “Just eyeballing it”.  jaja.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=D4k61PYzj7U&w=560&h=315]

0 gedachten over “Leuke leerzame filmpjes

  1. Truus

    Het liedje is erg leuk-daar kun je naar blijven luisteren!!!
    Bedankt voor de tips op de video’s-dat hartjesmotief is schitterend.Dat lijkt me best te doen op een gewone naaimachine.
    Gezellige dagen met Dorien en goed weekend
    groetjes,Truus uit Drenthe