Van alles en nog wat

Vanmorgen moest mijn DH weer aan de chemo, hij kwam na afloop akelig bleek naar buiten, blij de frisse buitenlucht op te kunnen snuiven. Na een kopje koffie en een glas eiwitdrank dook hij gelijk in bed om drie uur te slapen. Hij had wat last van misselijkheid, maar gelukkig zakte het na medicatie. Geen zin in maaltijden, wel wat zoete trek begin van de avond, en aangezien ik weer over de boodschappen ga en uit zelfbescherming geen snoepgoed in huis heb, haalde ik vlak voor winkelsluiting zo’n party zak met mini mars en zulks. En ja, dan worden mijn knietjes slap en kan ik de M&M’s met pinda’s niet laten liggen, met een beetje geluk helpt DH mij ook hiermee met opeten.

Maandag kocht ik op de markt zachte wol, DH had ‘s nachts last gehad van een koud achterhoofd, en dus besloot ik een muts voor hem te breien. Toen ik bij de wolkraam vroeg om fijne wol om een chemomuts te breien, adviseerde ze me deze, een hele zachte lichte niet kriebelende wol. Het is als een lint zoals bijeen schoenveter, grappig, nog nooit eerder gezien.
Gisteren kreeg ik hem af
54BD22AE-3B10-4C5D-A785-D7502E1E9CD8
maar helaas, net iets te kort, het mocht wel wat dieper in de nek vallen. Omdat ik het kruintje breien het kutst vond om te doen, besloot ik steken net boven de boord op te nemen,
4CB537DE-FD8C-4FC9-AB9B-FA375F485F83
draad losmaken en weer door, zoals in deze video goed wordt uitgelegd, ik ben een fan van de website van Drops Design, zoveel uitleg, tips en tricks.
3BBA71F8-8852-432A-931D-858E7EF3A629
Op de achtergrond zie je Jon en Puk de vermoorde onschuld spelen. Natuurlijk weten we niet wie van vier in de twee Ikea stoelen en bankstel hebben geplast, ja, dus niet alleen de gele stoel.
Toen ik maandag in mijn stoel zat rook ik ook zo’n verdacht kruidig luchtje, en eerst dacht ik dat het gewoon in mijn neus zat van toen ik zondagmiddag aan de gele stoel rook, maar toen zag ik Jon de bank besnuffelen en zijn kopje naar mij draaiend met half open bek naar me kijken. Oh nee. Dus snuffelde ik de bank af en ja hoor, aan de kant van de schuifpui precies in de plooi waar de rugleuning als een enorme hangborst over de zitting hing. En helaas ook dus in de groene stoel in een hoek, ik kon wel janken. Wat zeg ik, ik jankte. Dit kon ik er echt niet bijhebben. Gelijk op de website van Ikea een soortgelijke bank gekocht als die we hadden, zaterdag wordt hij geleverd. En bij een textielzaak waterdichte moltons gekocht. De nieuwe bank heeft een aparte hoes, en dus ga ik de moltons hieronder over de bank leggen, want om nou elke keer een nieuw bankstel te kopen, daar beginnen we niet aan. Ik hoop dat het geplas komt van stress en angst, en dat dit nu weer voorbij is. De kattenbak in de kamer achter het scherm wordt gebruikt door de kleintjes, ik denk dat dit ook scheelt.

Ik haalde bij AH de spray van HG, en spoot deze bijna leeg in de bank, want om tot zaterdag in de stank te zitten vond ik niet fijn en ook de groene stoel kreeg een lading. Helaas rook ik het dinsdag toen het droog was nog steeds, ik kreeg hoofdpijn van de geur van de spray. Om de kamer goed te luchten zette ik ‘s morgens de schuifpui open, om hem gelijk weer dicht te doen, een zurige lucht van de agrarische sector hing in onze wijk.
De gele stoel stond al buiten, en ik wilde de groene stoel er ook bij zetten, toen ik gisteren van Jeanette de tip kreeg van een middel dat ook door professionals wordt gebruikt, en deze hadden ze bij de Boerenbond, zo zag ik toen ik er toch moest zijn voor kattenbakkorrels
1163D1EF-3C60-4AF9-AF95-E39859B1594D
Ik zette de groene stoel buiten en doordrenkte de zitting en de zij- en onderkant van de leuning, de fles ging schoon op.
2CD1F37B-BB9E-4F48-B6F8-3C35D2EA396C
De vloeistof trok goed door
946C0B1B-DA07-4ADD-B259-9E4428495AC8
Ik sprayde de bank ook in, zodat het wat fijner ging ruiken, ik maakte me geen illusies dat het weg zou blijven. Tegen de avond zette ik de stoel weer binnen, zo ver mogelijk van onze zithoek vandaan, ook al rook de vloeistof lekker.
2823EACE-E7D3-4C88-B013-C7CDCC303B9C
Toen manlief aan de chemo hing besloot ik de bank uit elkaar te halen en naar de vuilstort te brengen; het uit elkaar halen was snel gedaan en bij de vuilstort had ik net een deel in de container gekiept toen een jonge kerel mij met het andere deel hielp. De zijkanten van de bank pasten niet in de auto, dus die breng ik morgen weg, samen met de gele stoel die ik vanmiddag nog demonteerde.
89B5959B-67E0-4658-8430-B5032C141404
Toen DH lekker boven in bed lag ging ik aan de slag met Derwent Inktense potloden
928B3AE8-6A16-4CCD-AAEC-631ADEF46551
Gaat lekker
96531152-700B-4300-AA29-B5CF26C0E96A
Ik had tevoren even gekeken bij de andere blokken om de kleuren een beetje te kiezen, er moet toch iets van balans zitten in de quilt, de poes komt rechts boven
33B67745-7487-4ED1-8B56-565D5FC82A9E
Het blok in het midden hoort er niet bij, dit is van de kerstquiltalong van Helen Godden
0A377F82-8C15-498B-86B5-26E559490470
En zo zitten we er nu bij, de tuinstoelen zitten heerlijk vinden Jon en ik, en mijn lief mag lekker in de relaxfauteuil zitten, uiteraard.
0426E76D-9393-4F3E-9DFD-FC71691DEF3D
Ik zal morgen de kerstquilt weer opbergen en iets anders hier ophangen. Nog geen idee welke, decisions decisions. En voor de groene stoel haal ik nog een fles van dat goedje, want de geur is op een minuscule plek na al weg 🎉

8 gedachten over “Van alles en nog wat

 1. *Marianne*

  Ah dit merk ken ik nog niet, ook maar eens uitproberen. Biologisch afbreekbaar las ik. Waar ik dierenvoedsel bestel, hebben ze het ook.
  Sterkte met de geurtjes verwijderen en wat er meer moet gebeuren!

 2. Yvonne aka sommeke

  Een blok met kat is op dit moment niet echt een afleiding van kattenplasjes 😕 (staat ze trouwens niet in de bloemen te plassen?
  En zie ik het goed? Heeft Perry rood-witte sokken met hexagonnen aan?

 3. Truus

  Ja die hg werkt echt niet goed en is nog duur ook.
  Hoop dat je de geur helemaal weg krijgt en ze ook niet meer op het meubilair plassen.
  Succes met je kattenblok van Frida — je blijft in de katten zitten! lol
  Succes met alles,groetjes, Truus uit Drenthe

 4. Kathy P in Pittsburgh

  Shortly after we moved here to Pittsburgh I adopted a third cat, a male who had not been neutered until he was about 2 years old. About 3 weeks after Bes came into the house, the territory wars started. We had cat urine EVERYWHERE. I was washing curtains at least once a week, scrubbing baseboards, putting plastic across shelves- it was horrible. We started using Feliway, a pheromone diffuser, and I also used the spray in some of the more aggressively sprayed areas. It did help a little. but after 5 years we finally had to send Bes to live with someone else. She also has 3 other cats, but there has been no spraying problem at all! (Cats are weird) I would suggest you set up a nanny cam to see if you can determine which is the offending cat. It our case, it wasn’t just Bes. Bes would spray and then Loki would wander up a little later and spray over Bes’s marking. I checked, and you can get the Feliway spray and Beophar diffuser (different brand, same stuff) from Amazon.NL if the local pet store doesn’t carry it. Good luck!

 5. Rita

  Wat een toestand. Het ging net zo leuk. Inderdaad kun je het er eigenlijk niet bij hebben. Knap hoor dat je toch ook nog tijd en rust vindt om aan je blokken te werken. Sterkte. Rita

 6. wilma oud

  Ach Shirley, wat een toestanden!. Uit dat je zegt dat de kleintjes het in de kattenbak doen, trek ik de conclusie dat het een van de grote poezen moet zijn. Maar wie heeft er stress. Dat de kleintjes stress hebben, snap ik. Zoveel nieuws en ontdekkingen, maar de 2 grote? Nou ja, ik vind het nogal wat om een hele nieuwe bank aan te schaffen. Gelukkig kun jij het je permiteren, maar het is wel een heleboel stress erbij voor jou. Gelukkig kun jij je ontspannen ( dat neem ik tenminste aan) bij jouw blokken. Weer veel sterkte toegewenst lieve Shirley.

 7. AnitaA

  Hallo Shirley,
  Hoe is het met jullie? Sinds 12 januari niets meer van je gelezen, ik hoop dat het voorspoedig gaat met je man.
  GroetAnitaA

Reacties zijn gesloten.