Ojee

Het is geen onderwerp waar je veel mensen over hoort praten, een kat die zijn plasje in een stoel heeft gedaan. Ik kwam er tijdens het stofzuigen achter dat dit was gebeurd in de gele stoel naast de boekenkast waar de katten veel spelen. Een flinke plas gezien de natte plek op zowel onderaan op de vaste rugleuning als ook de losse zitting. Zeer zwaar balen, en de plas (de feromonen) roken heel sterk, dus zette ik zonder aarzelen de stoel buiten. De donkere plek halverwege de rugleuning is een gewone vetvlek van een lekkende en goed ingevette rugtattoo. Hier heeft sindsdien een quiltje over gehangen, de stoel bleef functioneel. Maar niet nu met die plaslucht. Blêrk.🤢
090A8086-C7C5-4530-A7A1-19500F05FE37
En ja, dan even nadenken wat te doen, uit elkaar halen en afvoeren, of valt het nog te redden? Volgens Oma weet raad wel, iemand ervaring hiermee? En bedoelen ze met azijn de schoonmaakazijn of de azijn geschikt voor consumptie? En anders de spray van HG proberen?
Waar de stoel stond staat nu een schone kattenbak, uit het zicht vanwege het quiltscherm, maar Jon had hem al gelijk in de gaten en liep er even overheen, gelukkig zonder er gebruik van te maken.

Ik zal voorlopig de deuren naar de kamer ‘s nachts dichtdoen, (hopelijk geeft dit niet meer stress bij de kleintjes)  en dan hoop ik dat Fay en Puk binnenkort ook gewoon tegen de nacht de garage in meelopen met Sherlock en Jon als ze daar eten krijgen. Fay lijkt dit wel al te willen, maar Puk is zover nog niet. 
En met de kamerdeuren dicht hoef ik deze mooie bos bloemen ook niet iedere nacht op de wc te zetten
52479227-3775-4B15-9F4E-D0844C61E3DF
De kleintjes knabbelen graag aan planten, en in deze bos zitten wat giftige bloemen, dus oppassen geblazen. Ze kreeg ze vrij makkelijk naar de keuken door een beetje liquid stick spul in de voerbakjes te doen, en door het gerammel van het voer kwam Fay al snel de keuken in. Ik liep via de andere kant de woonkamer in, deed daar de deur dicht, en toen ik Puk de keuken in zag lopen deed ik die deur ook dicht. Nu kon ik eindelijk ook vlekbeschermer op mijn nieuwe stoel spuiten, want dat moet 12 uur intrekken en is niet gezond voor de katten om in te ademen.
02D1D613-3579-483E-964C-28ED12DF4279

Wat wel lekker ruikt zijn deze bloemen van de struikkamperfoelie
1F2C93A4-9817-46BC-8C83-61C685A2FFE6
Een lichte aroma waaide langs mijn neusgaten toen ik peterselie plukte voor de broodjes, de struik staat links achter de kuip waar de kruiden in staan.
D0120240-6E08-4B81-A095-14AD9943E4B2
Ik kon het recept van de broodjes niet zo snel vinden, wist dat je een rol witte broodjesdeeg van Danerolles in stukjes moest knippen, hier gesmolten roomboter, kaas, knoflook- en uienpoeder en peterselie door moest roeren en in een ingevette bakblik moest verdelen. Maar hoeveel ingrediënten en hoe lang bakken was ik kwijt, dus deed ik maar een dotje (theelepel kruiden, 50 gr boter en eetlepel peterselie, en volgens de verpakking 12-15 minuten op 180). Dat van die ronde bakblik bedacht ik me pas toen ik de stenen schaal had gevuld, dit bakken zou langer duren omdat de stenen schaal ook tijd nodig heeft om heet te worden. Vandaar dat ik hem een paar minuten langer liet bakken dan wat er op de verpakking staat.
1675286B-BA94-4236-999B-31A05CB6AD83
ze waren heerlijk 🤤, ook mijn lief at er met smaak van, en daar doe je het voor hè.
C746722E-5202-48BF-A12D-519485BF0530Hij had een goede dag gisteren, veel meer energie, ook al gingen de luikjes eind van de middag even dicht, een dutje doen is dan geen schande. Vandaag moet hij bloed laten prikken en de volgende dag staan de afspraken voor de longarts en oncologieverpleegkundige, en dan start woensdag de tweede chemokuur van drie dagen achter elkaar met de twee x daagde bestralingen vanaf donderdag tot en met 2 februari.

10 gedachten over “Ojee

 1. Ingrid

  Oeiiii, een kattenplas is lastig hoor..de lucht blijft erin zitten hé. Zeker als het al lekker in het binnenwerk heeft kunnen trekken. Ik zou geen behandeling weten.
  Je lief heeft een zwaar traject.. wens hem sterkte hoor !!!

 2. Anne Marieke

  Echt heel erg balen. Ik vrees dat de kattenneusjes het zullen blijven ruiken. Echt zonde van je mooie stoel. Buiten laten is misschien ook geen goede optie ivm buurkatten die het nog even dunnetjes gaan overdoen?

  Heel herkenbaar, die bloemen op de wc 😉

  Heel veel sterkte voor je DH. Hopelijk geeft het flink slinken van de tumor hem moed om het vol te houden. Natuurlijk ook sterkte voor jou.

 3. *Marianne*

  Al zoveel producten gebruikt die niet helpen. Ik heb het ook vaker aan de hand gehad, maar het beste werkt volgens mijn eigen ervaring een sopje met de groene Biotex, niet de blauwe. Flink natmaken en laten drogen en desnoods nog een keer herhalen. Het haalt de lucht weg en de enzymen lossen de rest op. Omdat het bij jullie diep zit in de stoel flink sop erover tot het onderhand aan de onderkant eruit loopt. Daarna als de lucht weg is, ruiken zij het nog wel en kun je het beste even voor de zekerheid plastic erop leggen en daarover een kussen of oude deken tot je zeker weet dat ze het ‘vergeten’ zijn. Zo te zien aan de vlek lijkt het van een kater te zijn, die sprietsen vaker dan poesjes. Vaak angst of gebied afbakenen.

 4. Jeanette

  Op zijn laatste levensdag heeft onze lieve Ivan op de bank alles laten lopen.
  Mijn schoondochter heeft een spuitbus meegebracht bij een tuincentrum. Een paar keer spuiten, laten drogen en geen vlek of lucht meer te bekennen. Ik ga het voor je navragen.

 5. Truus

  Jakkes dat ruikt niet lekker. Vraag bij de dierenzaak naar een spray–dat helpt wel want schoonmaakazijn trekt juist aan om daar weer te plassen. En dat van hg is duur en helpt lang niet altijd.
  Sterkte voor jouw lief en gelukkig geen ziekenhuisopnames om dagen achter elkaar een kuur of bestraling te krijgen.
  Hoop dat de zon ook schijnt bij jullie en geniet er van.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 6. wilma oud

  Wat een toestanden allemaal. Die plas van de poes, is dat een gewone plas of is er een poes gaan sproeien om zijn domein af te zetten? Wij zien dat nu bij de oudste poes van onze zoon. Die doet dat nu door het hele huis en mag daarom niet meer alleen binnen. Wel met iemand erbij. De jongere poes immiteert hem dan ook. Tja, dat zijn zo van de katten dingen.
  Fijn dat DH gisteren een betere dag had. Sterkte met alles!

 7. Anne

  Wat het plasje betreft: Biotex lost enzymen op, maar als het helemaal doorgedrongen is, zul je emmers vol moeten gebruiken om het eruit te spoelen.
  WS te druk gespeeld, te opgewonden of niet naar de bak durven om wat voor reden dan ook
  Maar vervelend is het wel weet ik uit ervaring

 8. Yvonne aka sommeke

  Aiai, ik hoop dat de Biotex-tip helpt. Anders eens navragen bij een droogkuisbedrijf (geen idee hoe dat in Nederland heet. Waar ze kleding schoonmaken zonder water)
  Ik hoop dat de tweede reeks behandelingen voor Perry net zo ‘n goed resultaat opleveren als de eerste … 🍀🍀🍀

 9. Ines

  Jakkes, ik heb het gelukkig nooit meegemaakt, die van mij sloopt alleen maar en niet zo’n klein beetje ook.
  Fijn dat je lief lekker heeft gegeten, daar doe je het inderdaad voor.
  Dick heeft allang geen smaak meer en moet eigenlijk eiwitrijke drink voeding nemen, maar daar is hij mee gestopt, hij snackt alleen nog maar en dat is ook goed.

 10. Monique

  Hi,
  Mijn Maja plaste ook een keer op de stoel, bleek dat haar kattenbak te laat verschoond was (Ze is heel truttig daar in)
  Ik heb (na de overtrekken en kussen te hebben gewassen) aluminiumfolie op de stoel gelegd. Dat vinden katten vervelend spul, daarna heeft ze nooit meer op meubels geplast.
  Ik weet dat je geuren uit stoffen kan halen met natriumbicarbonaat (niet te verwarren met natriumcarbonaat) Je kan het droog op de plek strooien en het zo een tijdje laten liggen, dan stofzuigen (en herhalen) jammer dat het winter is, in combinatie met warme zon werkt het nog beter. Je kan ook met een sopje van natriumbicarbonaat proberen de geur er uit te halen.

Reacties zijn gesloten.