Blond moment en een mijlpaal

Eerst een huishoudelijke melding:  met het verwijderen van een widget (JetPack) op mijn blog, heb ik ook de optie abonneren op mijn blog verwijderd, en ik vrees dat hiermee een ieder die e-mail notificaties krijgt van een nieuw blogverhaal nu ook niks meer krijgt. En wie weet wat ik met het verwijderen van deze widget nog meer ben kwijtgeraakt aan handigheidjes.  Ik heb hulp gevraagd, wordt vervolgd.

Fay ligt de laatste dagen steeds vaker in mijn buurt
8E22E582-D98E-43D9-8817-8E97BA96ED84
Ze bleef vanmiddag zelfs gewoon op tafel en later op de stoel naast me liggen terwijl ik opstond en voorbij liep. Wel schiet ze weg als ik mijn hand uitsteek om haar te aaien.
Puk was begin van de middag naar boven geschoten toen hij zich rot schrok van mij, ik trok een dichtgeplakte plastic verpakking met een ruk open, me niet bewust van het harde geluid dat dit maakte. Het arme beestje.

Maar waar ik echt heel erg enthousiast van werd, was dat Fay zich liet aaien.
🎉🥳😻🥰💪🏼
Ze zat vanavond samen met Jon te likken aan de liquid snack, ik kneep er maar heel weinig uit en hield de stick laag bij de grond. Jon hing met zijn halve lijf boven haar kopje, en toen ik met mijn vrije over haar kopje aaide, had ze niet in de gaten dat mijn hand dit deed. Ze stopte met likken en genoot zichtbaar terwijl ik haar wangetje kriebelde, langs haar rug tot aan het puntje van haar staart aaide. Dit had ze nooit achter Jon gezocht, wat een Romeo.

Ze maakte spinnend een pirouette om meer aaitjes te krijgen, en toen zag ze mijn hand, keek me recht in de ogen aan met grote ogen, terwijl ze buiten handbereik ging zitten, haar voorpootjes netjes tegen elkaar. Ik stak mijn lege hand uit en ze stapte achteruit, ik stak de liquid stick uit en toen ging ze er gelijk weer van likken, net als Jon. En toen kon ik ze weer uitgebreid aaien zolang mijn hand uit het zicht bleef.

Oooh zo leuk! Ik liep naar boven om het mijn lief te vertellen, met Jon en Fay achter me aan lopend, want ik had de stick nog vast. En toen ik ze ervan liet likken, kon ik ze weer aaien, deze keer zag ze mijn hand wel aankomen, maar ze durfde het aan. Wat een overwinning.
ik wilde Puk ook mee laten snoepen, en ging op zoek naar hem; hij lag boven achter de klimtoren onder de verwarming, hij kwam pas tevoorschijn toen ik een klodder uit de liquid stick bij hem had gedeponeerd. Smullen.

Terwijl manlief zijn eerste bestraling en chemo kreeg, maakte ik nog een ritje naar de vuilstort en werkte verder aan het poezenblok. De chemo en bestralingen (‘s middags nog een) waren meegevallen, morgen weer van hetzelfde. De poes doe ik het allerlaatst.

D065FF79-D431-4DD6-8FD3-7C678C114624
Nog nat dus feller

56FF1D9C-BF4E-44A0-B6BD-63E490B49CD0
Morgen ga ik verder met de vaas.
F2004D0D-B3BD-4B01-94E4-638BD75F54F7
En ja, zoals beloofd hangt er nu geen kerstquilt meer in de woonkamer maar Villa Kakelbont uit 2005 (mijn versie van Maggie Walker’s “A Country Journal”), allemaal met de naaimachine gedaan, ordinaire knip en plakwerk (vliesofix) en daarna met transparant garen en een smal zigzagsteekje vastgenaaid. Doorquilten ook op de naaimachine gedaan.09FE440D-A328-41CA-863D-65C749B9CF87
Deze blijft een van mijn favorieten
46059D93-C4B5-46CD-BFAE-56A0D65C3994

5 gedachten over “Blond moment en een mijlpaal

 1. Yvonne aka sommeke

  Ik kan niet anders dan je vrees bevestigen, ik kreeg geen mailbericht over je nieuw blogverhaal 😕
  Ik zag het op FB.
  DH kan weer wat afstrepen, veel tijd om na te denken krijgt hij wel niet! 🍀🍀🍀

 2. Monique

  Ik had mij niet ingeschreven voor email notificatie dus kan niet zeggen of het nog werkt. Ik kijk iedere dag even op je fb of er weer een blog is, zo leuk vind ik het! Je bent er bijna he, met de katjes…..nu alleen Puk nog aaien en dan kan er massaal gekroeld worden! Oh die kippen……ik ben er helemaal weg van. Heb je die kippen in z’n geheel ergens uitgeknipt en opgepakt of heb je ze in stuckjes samengesteld?
  Veel sterkte weer de komende dagen voor DH, wat gaat het hard, turbo kuren. komende lente kunnen jullie gaan bijtrekken.

 3. Mieke

  piep

  Oh wat een overwinning zeg, zo fijn.
  Gelukkig jouw mannetje ook een ca va dag na de chemo en bestraling, ik duim dat het vandaag ook zo is.

  Ik had ook geen mail.. komt zeker weer
  goed.

  knufknuf

 4. Renske

  Ik volg je niet via de email, maar via newsify.
  Die kippenquilt is echt mooi. 😍
  Wat goed dat Fay zich via een omweg laat aaien.
  Weet je al wie geplast heeft in ce huiskamer? Puk misschien, omdat hij nog zo bang en schrikkerig is.
  Sterkte voor je man, fijn dat het nu meevalt maar leuk is anders.

 5. Truus

  Inderdaad geen mail van jou gekregen…miste je al!
  Wat leuk dat je Fay nu kunt aaien en hoop dat Puck dit ziet en ook zijn angst overwint….succes.
  Fijn dat deze chemokuur tot nu meegevallen is. Krijgt hij ook iets tegen de misselijkheid die vaak een bijwerking is?
  Sterkte en groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.