Van achteren

‘De scrapuqilt heeft een achterkant nodig’, dat had ik gisteren al geschreven, maar wat voor een? Ik wilde al de Dresden Plate blokken opzoeken en afmaken toen ik me het pakket herinnerde, gekocht bij The City Quilter in New York, 2 jaar geleden, oeh zo mooi, de Dresden Plate komt echt nog wel eens af, alleen niet nu.
IMG_3415
‘k heb altijd al een Double Weddingring willen maken, wat zeg ik… ik ben in 1993 zoiets ook begonnen aan eentje, met de hand, alle stukjes liggen afgetekend en geknipt, en een stuk of 6 ringen toch wel aan elkaar gezet, en toen is het ergens in een tas “voor later” uit het zicht verdwenen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus aan weer eentje begonnen, maar het voordeel van deze is dat alle onderdelen op maat zijn gesneden (ik denk met de laser of zo, want bijna alle randen zijn licht geschroeid)  om met de naaimachine te kunnen maken. Handig!
IMG_3418 IMG_3419
Vanmiddag ben ik er aan begonnen met uitpakken, bekijken,
IMG_3421 IMG_3422
alles in zakjes stoppen,
IMG_3423
zodat ik niks kwijt kan raken, en heb toen gas gegeven met het zonnetje in mijn gezicht en de radio aan.
IMG_3426 IMG_3427
Zoon kookte, dus dat scheelde in tijd, en zo kwam ik dus nog voor het half 8 journaal klaar met alle 240 losse blokjes per 2 tegen elkaar te naaien tot een hele lange slinger.

Vanavond op de Herelse bee was het wederom gezellig, lekker
IMG_3431
(het was puur toeval dat er een doos met chocolaatjes pal achter mijn naaimachine stond) en ook nog eens productief bezig zijn
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=fMcV2E7AFEE]
alle stereo blokjes werden weer aan elkaar gezet, zodat ik een hele slinger van 4-delige stukken had. Halverwege de rit ontdekte ik dat ik een heleboel aan elkaar had genaaid zonder onderdraad, dus dat schoot niet echt op. Ik hoor nu dames zeggen: “Kijk, dat gebeurt mij nou nooit, mijn naaimachine geeft een piepje als de spoel bijna leeg is.” Heel fijn, ben blij voor je, maar voor mij is het niks, ik krijg het vliegend heen en weer van piepende apparaten, brrr. Nee, dan moet ik maar beter opletten.
IMG_3432
Bij thuiskomst zaten de mannen naar voetbal te kijken, dus schoot ik naar boven om al een beginnetje te maken door aan de delen weer het volgende stukje aan te naaien, zo verslavend, haast obsessief te noemen.
IMG_3450 IMG_3451
Morgen kan ik er lekker aan verder gaan werken, dus wordt vervolgd. Oja, dat rode ding naast mijn naaimachine gebruik ik om draadjes door te snijden, zonder het gevaar te lopen in de stof te knippen, heel handig. Vlak voor ik naar de bee ging had ik alle blokjes van de slinger los gemaakt, sneed ze per 2 los, opdat je niet denkt dat ik ze zo slordig op elkaar heb genaaid, de slinger ligt dubbel.
IMG_3429
Ik gebruik het ook tijdens het doorquilten, als ik draadjes moet afknippen, het is eigelijk bedoeld om die takkertjes door te snijden van de Microstitch.

Hieronder een filmpje, gemaakt tijdens het bezoek aan de City QUilter in New York, waar je ook de quilt Rose of Sharon ziet, waar ik ook aan bezig ben.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=rIWgKy4YOLQ]

0 gedachten over “Van achteren

 1. miranda

  Wat ziet dat er toch allemaal bekend uit! hihihi…lekker gezellie blogje Shirley en zag toch nog iets bekends voorkomen op zo’n filmpje!

 2. Ines

  Wat ben jij toch lekker snel op je machientje, de mijne geeft ook geen piepje hoor, moet er niet aan denken.
  Ben benieuwt wanneer je weer een affo hebt.

  Groetjes
  Ines

  1. Klaske

   Nou die van mij heeft ook een piepje, maar ik vind het zwaar irritant. Er zit dan nog genoeg op het spoeltje, maar na het piepje kun je dan eigenlijk niet meer doorgassen…Helaas kan ik het irritante piepje niet uitzetten, maar ja ik zal het er mee moeten doen :-))
   Leuke stofjes gebruik je er voor Shirley!

 3. Renske

  O, wat handig dat de stofjes al voorgesneden zijn. Ik zet ook alle piepjes uit. Ik vind het zo irritant. Trouwens, ook als iemand de piepjes aan heeft staan.
  Wat een leuke foto van je zo achter je naaimachine.
  Succes met alles.

 4. Hermie

  wat ben je lekker bezig met de wedding ring, hij is ook zo leuk om te maken, misschien vind je nu de rest van de handgemaakte wel terug, nu je een andere hebt gekocht.