Double Wedding Ring vervolg

Als ik nou elke dag één stap afwerk van de uitleg van het patroon, dan heb ik volgende week de top klaar! Haha, als…… maar ik doe mijn best, vanmorgen zag het er nog zo uit:
IMG_3454
na het avondeten kon ik er pas aan verder werken en schoot het lekker op, ‘k heb eerst de strijk gedaan, en daarna de boogjes tegen de meloen genaaid, zoals het lichte ovaaltje in het patroon genoemd wordt, uiteraard had ik de naadjes de verkeerde kant op gestreken, haastige spoed….
IMG_3456 IMG_0316
en vanavond voor het slapen gaan probeerde ik alvast de volgende 2 stappen uit,
IMG_3458
maar dat valt nog niet mee, de puntjes moeten mooi aansluiten, niet iets waar ik flink gas bij kan geven, dus denk ik dat stap 5 over 2 dagen uitgespreid gaat worden.

We hebben het over 71 blokjes, dus dat valt nog mee, ik deed 5 minuten over het vastnaaien van de langere boog aan het middenstuk, de volgende zal wel sneller gaan, en dan de volgende weer wat sneller, zeg 1 minuut per stuk, dan ben ik met 70 minuten klaar. Jaja, in een ideale wereld heb ik geen hangborsten. Daarmee bedoel ik… jullie snappen het wel, er zal wel het een en ander tegen gaan zitten, waarbij het tornmesje niet geschuwd gaat worden, en er de nodige kopjes koffie aan te pas zullen komen om het tempo en de stemming er in te houden.

Het was vandaag ook een dag van behangen, nou ja, een dag… een middag, nou ja, een middag, een 1,5 uur, want toen was de lijm op. Dat krijg je als je met 2 man elk een andere muur aan het behangen bent, de lijm gaat dan ook 2x zo hard er door.
IMG_0312
Gistermiddag was ik samen met Tim aan het behangen, en toen stopten we eerder, omdat we er achter kwamen dat we voor 3 banen behangpapier tekort kwamen, dus reden we naar Praxis en de vondst van nog 1 rol in de koopjesbak van hetzelfde verfbad maakte me zo blij, dat ik lachend tegen zoon zei: “Hoe bestaat het, dat is nog eens mazzel hebben!”, waarop een voorbij lopende medewerkster me vragend aankeek, en ik het uitlegde. “De andere rollen had ik vlak voor kerst gekocht, ook uit de koopjesbak.”, waarop ze beaamde dat dit inderdaad mazzel was. Was die ene rol er niet geweest, dan had ik andere behang voor de lange muur moeten uitzoeken, lastig. Helemaal happy reden we naar huis, geluk zit vaak in een klein hoekje; morgen gaan we de klus afmaken, en misschien ook weer wat verven, we zien wel.

Van dochterlief -die in de Provence zit met school- kreeg ik deze foto’s
IMG_0306 IMG_0305 IMG_0304
en de kamer die ze deelt met nog 2 meisjes, zij slaapt boven
IMG_0310
Ze heeft het enorm naar haar zin, mooie dingen gezien en gedaan, en volgens mij komen ze morgenavond al weer naar huis, oh boy, hoezo goed ingelicht? Hopelijk heeft manlief goed opgelet tijdens de uitleg op school, waar ik niet bij was.

0 gedachten over “Double Wedding Ring vervolg