Tussen de buien door

Ondanks het vele regen dat er is gevallen, is het mij gelukt om tussen de buien door in de tuin te werken, modder zat tot achter mijn oren, de tuin knapte er van op; en ik ook, want niets is fijner dan op je knieën te werken met de zalige grondlucht in je neusgaten, regelmatig bezoek te krijgen van Zipje en Zopje, die dachten zeker dat ik achter een muis aan zat 🙂 . Er hupte af en toe een roodborstje vlak langs mijn handen, verschrikt weg vliegend als ik bewoog. Tijdens het gras maaien ontploften er hier en daar een zwam, die verstopt zat tussen het hoge gras, wat een grijze wolk opleverde boven het grasveld, dat gelukkig snel wegwaaide dankzij de harde wind.
Het was na het werken heerlijk uitrusten, en genieten van het resultaat. Misschien dat ik morgen de laatste 2 perken kan afwerken, aan de zijkant van het huis, hangt van het weer af.  Zopje ligt hier op tuinafval, bovenop liggen brandnetels, waar hij blijkbaar geen last van heeft.
Photobucket
Dit is nu gedaan,
Photobucket Photobucket
en het deel rechts van de godin (op de rechtse foto) is waar ik verder aan ga werken, als de weergoden me goed gezind zijn.

De taxushaag -te zien op de linker foto- is flink gegroeid, 2 jaar geleden zat de bovenkant hij ter hoogte van de schaal van de godin, en hingen de daders van het snoeiwerk -de gemeentewerkers- brutaal over de heg, alles te bespreken wat ze zagen;  toen heb ik aan de achterkant van de heg geplastificeerde kaarten opgehangen voor de gemeentewerkers, in de hoop dat er een snuggere bijzat die kon lezen. Als de bewoners van deze wijk de hagen hoger wilden hebben, dan moeten ze zelf voor het toppen van de haag zorgen, nou ja, daar hebben we ook weer ventjes voor.

Woensdagmiddag stond ‘mijn tuinman’ met 3 hulpjes voor de deur, om nog even snel voor de vakantie de beukhagen snoeien, op de foto hier rechtsboven te zien; in 1,5 uur tijd waren ze klaar, 2 man met snoeimachines, en 2 man die opruimden, wat een teamwork!

En tijdens de regenbuien van afgelopen dagen was ik achter de naaimachine te vinden, muziekje aan, koffie en iPhone bij de hand, want sociale media (wordfeud) moet ook bijgehouden worden, om de antieke quilt af te quilten. Vanmiddag tijdens de bee kon ik beginnen aan het uithalen van de vele meters te strak gespannen onderdraad, zonde van de uren naaiwerk. Hier zie je bij de hexagonen een kluwen uitgetrokken bovendraad liggen.
Photobucket
Nog even verder draad uittrekken (ik denk dat ik in totaal 1/3 deel van al het quiltwerk moet uithalen) en dan ga ik gewoon de gaten weer vullen met het rozenpatroon, wat je op de achterkant mooi kan zien op deze foto. Een bloem is ongeveer een koffieschoteltje groot.
Photobucket
Op de plaatsen waar ik draad uithaal, zet ik om de 15 cm een tackertje, dit kan natuurlijk ook een veiligheidsspeldje zijn, maar nu ik van mijn moeder haar Micro-stich heb gekregen met heel veel tackertjes, gebruik ik die.  Miranda showde haar Phoebe, die ze met de hand aan het doorquilten is, nadat ze eerst de grote lijnen met de machine had doorgestikt (in de ditch), ze schiet al aardig op.
Photobucket Photobucket
Julie was een handwerktasje aan het afwerken, suf genoeg dacht ik er niet aan om een foto te maken, hij is zo leuk aan het worden! Angela was ook weer van de partij (de laatste keren afwezig wegens topdrukte op haar werk), ze had even niks om aan te werken, en zat lekker te kletsen en in quilttijdschriften te kijken.  Ik werd verwend door de dames, ik kreeg een boek, mooie kaart en restje stof van Julie, (van dit stofje had Julie een bloesje gemaakt voor haar zoon, toen hij een klein ventje was),
Photobucket Photobucket
Miranda gaf me een bloemetje met geld om zelf iets quilterigs te kopen en van Angela kreeg ik een schattige hortensia voor in de tuin, en een hosta met de naam Quilting bee :-), ze had voor de andere dames ook deze hosta meegenomen, wat een schat!
Photobucket Photobucket
zou er een kweker zijn die ook quilts maakt, of misschien zijn/haar wederhelft?

Er was deze donderdagmiddag ook een monteur op bezoek, nou ja, hij moest in de keuken blijven, want we hadden problemen met de koffiemolen van het koffiecentrum (een ingebouwde koffiezetapparaat); deze zat compleet verstopt door het gebruik van espresso koffiebonen (in combinatie met een te fijne maling van de machine blijven de gemalen bonen vast zitten, hoe sterker de boon, hoe vetter de boon), daarna ontdekte hij dat het verwarmingselement het niet goed deed, en toen dit onderdeel was vervangen, bleek het apparaat -pardon- het koffiecentrum- nóg niet naar wens te werken, en toen bleek er dus nóg een onderdeel kaduuk te zijn.
IMG_9155
De monteur kwam goed voorbereid en had ook dit onderdeel in zijn auto, zodat hij na 3 uur werken tevreden naar huis mocht, om hopelijk niet meer terug te hoeven komen. We zijn blij dat dit allemaal nog onder de garantie valt, pfew!
Photobucket
Ik had voor de bee lekkere en lijnvriendelijke kersencake gebakken, recept had ik van Julie gekregen, echt smullen! Alleen had ik kersen uit pot gebruikt, omdat de verse kersen niet meer zo vers waren, na 2 dagen waren ze al aan het gisten!  Natuurlijk had ik de dubbele hoeveelheid beslag gemaakt, zodat ik een grote cakeblik kon vullen;  voor de ene helft kersen en voor de helft banaan gebruikt, zo lekker!  Miranda was zo lief om van mij een foto te maken, (en nu zie ik dat dit bloesje eigenlijk niet meer kan, hij zit veel te wijd. Nou ja, voor gewoon thuis kan het wel, maar niet voor ‘representatieve’ momenten).
IMG_9154
Om ook dit te bakken (12 stukjes a 2 PPoints per stuk) heb je nodig:

200 gram magere boter = halvarine (of als je het rijker wilt maken halfvolle roomboter, of olijfolie, maar reken dan resp. 4 of 6 points per stukje)
200 gram witte basterdsuiker
4 eieren, geklutst
2 theelepels citroenrasp
250 gram zelfrijzend bakmeel
400 gram ontpitte kersen of in pakjes gesneden bananen

voor het glazuur neem je
30 gram poedersuiker
2 theelepels citroensap (ik zie nu waarom het bij mij zo dun bleef, ik heb 2 eetlepels genomen ipv theelepels)
20 gram geroosterde amandelschaafsel
een oven op 180 graden,of hete lucht oven op 160 graden en
25 minuten baktijd

meng bloem, boter, suiker, eieren en boter tot een glad mengsel, doe het in een ingevet en met bakpapier op de bodem bedekte vierkante vorm, en smeer het beslag goed uit. bestrooi dan met kersen (ze zakken vanzelf in het beslag tijdens het bakken), of druk de schijfjes banaan met de smalle kant er in, of zoals ik heb gedaan 50-50, zodat de gasten kunnen kiezen.

Bak 1 rij onder het midden van de oven in 25 minuten tot het goudbruin is, en het bij indrukken zachtjes terug veert, laat het in het blik afkoelen, het blijft een klein beetje zompig vanwege het fruit.

Meng poedersuiker en citroensap tot een papje, strijk het over de cake uit met de bolle kant van een lepel, en strooi er direct de amandeltjes overheen.  Smullen maar.

 

0 gedachten over “Tussen de buien door

 1. Ines

  Wat heb jij toch een prachtige tuin en heerlijk om daarin te klussen, ik vond dat ook altijd zo fijn.
  Het is weer mooi quiltwerk geworden, gelukkig dat het nu goed is.
  En het recept van de cake heb ik opgeslagen.

  Groetjes
  Ines

 2. Annerieke

  Wow, wat een tuin, mooi hoor.
  Vind je het ook zo zonde van het garen als je veel moet uithalen?? 😉
  Je rozen worden wel heel mooi.

 3. Anita - Vlijtige Handjes

  Wow wat heb jij het druk!!! Dat helpt zeker bij het lijnen. Het gaat keigoed zo te zien. Ik vind je gequilte rozen helemaal geweldig. het geeft iets heel aparts aan de quilt. Heerlijk zo’n BEE. Ik ben ook altijd blij als ik weer mag gaan.
  Groetjes Anita

 4. Chris

  Nou Shirley, vandaag had je mooi weer voor in de tuin. Ik ontdenkte allemaal mierennesten in ons grasveld, brrrr.
  Wat een werk joh, al dat quiltwerk uithalen. Maar mooi wordt het wel, net als die van Miranda. Super. Heel fijn weekend.

 5. Renske

  De taart ziet er heerlijk uit. Handig een slanke taartrecept.
  Zopje heeft er geen last van vanwege zijn vacht, maar de netels zullen toch ook niet aan zijn vacht blijven hangen. Anders krijg hij ze evengoed nog binnen als hij zijn vacht schoon likt. Je tuin ziet er weer mooi uit, wel veel werk hoor. Dan heb ik toch liever mijn balkon(moes)tuintje.

 6. Hermie

  leuke kadootjes heb je gekregen en een gezellige bee met lijnvriendelijk gebak.
  Mooie roos komt er op je quilt

 7. Hermie

  leuke kadootjes heb je gekregen en een gezellige bee met lijnvriendelijk gebak.
  Mooie roos komt er op je quilt

 8. Johanna Zweden

  Hallo Shirley nog van Harte gefeliciteerd met je verjaardag, en wat zie je r goed uit, en die dieet taarten doen het goed bij je!
  Wat een schitterende tuin heb je, sterkte met het bij houden
  Heerlijk zo een dagje samen, quiltend
  Fijn weekeinden groetjes Joke

 9. goof

  Beeldschoon het rozenpatroon! En het bloesje kan echt niet meer,….
  ;o))))))))))))))))))))))))))))))

 10. Annie

  Hallo Shirley,
  Wat heb je toch een leuk blog!
  Enne….als je nog een nieuwe tegenstander zoekt om wordfeud mee te spelen?
  Groetjes en een fijne dag verder,
  Annie.

 11. Kitty

  Ik ben een trouwe, stille lezer! Ik had een gedachte voor jouw eigen commentaar kwam: wat zie je er goed uit, hard je best gedaan! Zowel met quilten, webloggen, als met afvallen! Ik blijf je bijhouden!