Tjongejonge

Het is 9 uur zaterdagochtend, en ik ga op de fiets de stad in, ‘even’ naar optiek van Wely om mijn ogen na te laten kijken. Het begint te miezeren, maar gelukkig blijft het bij een beetje miezeren, en kom ik droog aan, mijn haren in de racestand (achterover geblazen), wat heel charmant staat, met mijn voorhoofd vol puberaal uitslag, mijn Lubberiaanse wenkbrauwen in standje wild, en mijn neus die uitgerekend nu gaat lopen; het is maar goed dat ik al getrouwd ben, want geen man die mij in deze toestand zou uitkiezen.

Ik moet een nekkramp opwekkende houding aannemen door met mijn hoofd tegen een houder aan te duwen, “vooral zo blijven zitten, even niet bewegen”, er wordt in mijn ogen geblazen, met felle lampjes in geschenen “kijkt u maar naar mijn oor” zegt de optometrist, en ik zie onder het apparatuur nog net een oorlel uitsteken, terwijl het licht pijn doet aan mijn ogen. Hij kan zien dat mijn ogen te weinig traanvocht bevatten, en ik krijg helder advies en tips, met je ogen hard dicht te knijpen produceert het vanzelf wat extra traanvocht, en hoef ik niet met een flesje kunsttranen in de weer. Mocht het na een paar dagen niet over zijn, dan zal ik het toch via de huisarts moeten spelen. Het schijnt vaker voor te komen bij dames in de overgang, zegt de opticien; en ik maar denken dat het droge gevoel een beetje lager zou zitten, niet tussen de oren, maar tussen de benen. Ik houd deze gedachte voor mezelf, ik weet niet of ze me anders nog  serieus nemen.

Een computer scant mijn ogen af terwijl ik naar een luchtballon moet kijken, en laat op een monitor planeten zien die niet zouden misstaan op de kaft van National Geographic, met al die mooie gekleurde vlakken. Huh, zijn dit mijn ogen? Van geen wonder dat ze af en toe droog aanvoelen. Na nog een paar testen te hebben gedaan,  (wat ziet u beter, 4 of 5, 5 of 6, 7 of 8?) loop ik gillend de zaak uit is het klaar, en mag ik plaats nemen aan een tafel, om de stand van zaken rustig door te nemen en om brillen te passen.  Een uur later heb ik een nieuwe bril in de bestelling gedaan, want mijn ogen, nou ja, eentje, is achteruit gegaan, en vanwege mijn lichtgevoelige ogen (ik krijg hoofdpijn als het zonnetje schijnt) zijn het ook verkleurende glazen geworden, én een heel ander soort montuur, jeetje, ik knapte er gewoon van op, een hele andere look.
Photobucket
dit is hem, maar ik meen dat de kleur iets egaler is, niet zo gevlekt. Over een dikke week kan ik een telefoontje verwachten dat hij klaar is,  hopelijk is het dan zonnig weer, zodat ik mijn glazen goed kan uittesten 🙂

Photobucket
Kijk eens wat ik van Marjon de Haas (van de Quiltkletsers) kreeg, zomaar, omdat ze in een blond moment deze dubbel had gemaakt; oeh, dat mag ze van mij vaker doen, blond wezen 🙂 . Ik zal deze huisjes snel sashings geven, en dan nog een sprintje trekken om mijn huizenstand een beetje op te krikken, want het is bedroevend, ik heb er iets van 44 zelf gemaakt! 100 huisjes,  dat zou al heel mooi zijn, toch? Met een flinke sashing rondom maakt dat vast wel een lief quiltje voor aan de muur, welke muur weet ik niet, want ze hangen bijna allemaal vol!

Het vele regen is goed voor de planten, want niet alleen het gras en onkruid schiet uit de grond, ook Annabel lust er wel pap van, kijk maar hoe groot de bloemen zijn
Photobucket
En ook de gekortwiekte kattenkruid is weer mooi aan het uitlopen, Evelien had Zipje en Zopje nog een paar takjes gegeven, Zipje werd er helemaal gek van, en Zopje vrat het takje met blaadjes achter mekaar op, en is toen knock out gegaan; hij reageerde amper toen Suzanne het pluchen eekhoorntje op zijn kopje legde.
Photobucket
Over eekhoorntjes gesproken, vrijdagavond schoten er 3 door de tuin, moeder die haar jonkies even liet zien hoe het pinda-voederhuisje werkte, ze waren snel verdwenen toen ik opstond om er een foto van te maken, en dus was ik te laat. Dan maar deze foto showen, van een week of 2 geleden
IMG_8849

0 gedachten over “Tjongejonge

 1. Ines

  Ik moet altijd eens in de 3 of 6 maanden naar de oogarts en ook daar alles na te laten kijken, vind het vreselijk, maar ja, het moet.
  Ik heb vanwege de zon en hoofdpijn ook meekleurende glazen en het is lekker rustig voor je ogen.
  Mooi montuurtje, zal je goed staan.
  Bofkont om zomaar huisjes te krijgen, de mijne liggen even in de wacht tot Jacobus af is.

  Groetjes
  Ines

 2. Ineke

  Leuk montuur heb je uitgezocht. Ik herken het wel, die droge ogen 😉 zal ze vaker flink dichtknijpen, hopelijk helpt het wel.
  Fijne dag

 3. Anita

  Ha heel herkenbaar verhaal. Ik ben gisteren ook naar de opticien geweest. Alle sterktes veranderd. Ik zit nog te bibberen van de kosten van de nieuwe bril (multifocaal).

 4. Anita - Vlijtige Handjes

  Leuke bril Shirley. Ik loop ook altijd met zo’n flesje in mijn tas. Jaja als de 5 gepasseerd is!!! De huisjes zijn mooi en passen goed in je dorp. Ook hier is de Annabelle prachtig en het tuintje is nog nooit zo groen geweest tenminste van wat er in staat dan. Er moeten planten in dus dat wordt een najaar karwei. Jammer maar door mijn gezondheid en de ‘niet groene vingers’ van mijn lief staat de tuin hier op een laag pitje.
  Fijne zondag groetjes Anita

 5. Renske

  Nou, dat is weer eens genieten van je blog. Wat kun je het toch weer leuk beschrijven en ik zie het dan ook helemaal voor me. Getinte glazen zijn handig, spreek ik uit eigen ervaring. Mooie grote bloemen zeg.

 6. Margeeth

  Ben benieuwd hoe je glazen bevallen. Ik heb hetzelfde ‘probleem’, ook hoofdpijn bij zon en ik raak ook snel verblind, maar tot nu toe loop ik met twee brillen te goochelen. Vooral ook omdat die verkleurende glazen niet werken achter glas (in de auto).