Hard werken

Zaterdag en zondag hielp ik Dorien met het winkeltje van Dorry op de tentoonstelling in Alkmaar,
IMG_1699 IMG_1695
IMG_5239
Hier zitten we even te genieten van een lekkernijtje bij de koffie
IMG_1683  IMG_5621
en van een mooi uitzicht
IMG_1685 IMG_1704
met de winkel van Marin tegenover ons
IMG_5378
Bij Quiltshop Leur schuin tegenover ons hing ‘mijn’ quilt (gemaakt voor de winkel)
IMG_5241 IMG_5240
en naast ons de winkel van Sandra, the Stitch Cottage waar Jantine stond te swingen.
Dorry zelf was verhinderd, maar dat mocht de pret niet drukken voor ons, ook al merkte ik wel aan dames aan de kraam dat ze het jammer vonden dat ze Dorry niet konden ontmoeten; ze is immers het gezicht van de winkel, en dat is een deel van de charme. Nou moesten ze het met Dorien en mij doen, en om de pijn te verzachten had ik een grote bus met Wilhelmina pepermuntjes bij me om aan te bieden.  Nou, dat smaakt best zo halverwege de dag, als de mond droog wordt van al dat kwijlen en kletsen, haha en er werd een partijtje gekwijld en gekletst!
IMG_5618
Kwijlen vanwege de ambiance van de kerk, en dan kijk je je ogen uit bij al die honderden mooie prachtige quilts van verschillende technieken, kleuren en niveaus. Ik had het geluk dat ik veel foto’s kon maken nog voordat de kerkdeuren open gingen, en halverwege de dag, als het wat rustiger was bij het winkeltje, wisselden Dorien en ik mekaar af zodat we ook een rondje konden maken bij de winkeltjes.

Zodra de tentoonstelling gedaan is zal ik de door mij gemaakte (ongeveer 450) foto’s wel laten zien. Wat een mooie quilts hangen er, eentje die mij opviel was een hele grote frisse bonte, met op stof geverfde bloemen met de batik methode, dus met was lijntjes trekken en binnen de lijntjes verven. Ook zaten er bloemen op, en subtiel versierd met kralen en zo was het werkelijk oogstrelend. Hij hing schuin naast een tulpenquilt met hiervoor een tafeltje met tulpen er op, ook zo ludiek en mooi gedaan, het was heel moeilijk om er eentje uit te kiezen voor de publieksprijs. Deze vond ik heel mooi, hier een klein detail:
IMG_5518
Ik heb me wat kopen betreft heel erg heb ingehouden en slechts 3 dingetjes gescoord, spullen bij Stof tot verven voor mijn moeder, een naaldenkokertje van Clover
naaldenkoker
en een paar rode f8s voor mezelf. DH had immers vrijdag zijn auto in de prak gereden, mogelijk total loss, maar dat horen we later op de dag wel. Gelukkig had hij zelf niks, en ook de bestuurder van de auto waar hij tegen aan tikte in de file had er niks aan overgehouden, maar ook zijn auto zat flink in de kreukels. Dus vanwege mogelijke bijkomende kosten heb ik dus zo min mogelijk uitgegeven op de beurs, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken, ik voelde me een zeer bevoorrecht mens dat ik er gratis bij mocht zijn.

Bekende bloggers en facebookers liepen er in het wild rond, sommigen legde ik bewust op de plaat vast, de bolle wangen komen van de pepermuntjes hoor
IMG_1692 IMG_1690
anderen onbewust, zo hoorde ik later. Ik ben heel slecht in namen en gezichten combineren, en zo te lezen ben ik niet de enige. Ciska liep te ‘angelen’, ik heb alleen een foto van haar bij de quilts, dus die houden jullie nog te goed
IMG_1703
Klanten wilden graag weten hoe het doorquilten op de ring ging, waar Dorien mee bezig was
IMG_1680
en ook wat voor leuk borduurtje ik aan het maken was, en hup, daar kwamen de stitcheries weer tevoorschijn van de My Home or Yours BOM van Lynette Anderson.
IMG_5236
Ik heb bijna weer een blokje afgekregen, het is fijn om relaxed te zitten handwerken, en zo zittend handwerkend valt het ook niemand op dat je over de bril heen kijkend de zoekende klanten een beetje in de gaten houdt. Veel oeh’s en aaah’s ook bij de Stevie’s Garden quilt van Supergoof die aan de zijkant in ons kraam hing (de quilt, niet Supergoof), nog lang niet klaar maar wel heel bijzonder door het gebruik van grijs/blauw/groenige stof van Moda. Ja, wat is het nou, grijs blauw, of blauw groen?
IMG_1694
Wat mij opviel, aan de andere kant van het kraam? Blije gezichten, vooral bij het ontdekken van een lapje waar men net tekort van had gekocht in de winkel een paar weken tevoren; speurende ogen naar net dat ene lapje waarvan er te weinig van was gekocht 4 jaar geleden, en het verdriet in de ogen de teleurstelling als ze hoorden dat het helaas niet meer aanwezig was, nee, ook niet in de winkel in Tilburg.  Zo zonde dat de lapjes zich niet vermeerderen bij langere bewaartijd, hoewel er dan bij menige quilter wel een doos of een kast zou ontploffen. En een enkele keer stond een klant wat te showen, zoals hier een enige tas
IMG_5377
Zo ziet het er uit als er afgebroken wordt, het is hard werken
IMG_1709 IMG_1708
begin en eind
IMG_5379 IMG_1707

Er kwam wat spierballenwerk aan te pas bij het afbreken, inladen en later in Tilburg weer uitladen van de hele handel, zonder gebruik van steekwagentje of zo, en dat voel ik nu wel, ‘k heb geen sportschool nodig gehad om spierpijn te krijgen! We moesten met volle zware armen steeds langs deze doorgang lopen, over zeer ongelijk straatwerk,
IMG_1710
langs de volle auto’s van de winkeliers die naar binnen konden gaan zodra de tent leeg was. Ik weet niet of dit anders ook zo is, maar ik vond het vrij onbeschoft niet normaal. Ik heb geen vrienden gemaakt met mijn en passant binnensmondse maar niet mis te verstane opmerking over dit gebeuren vrees ik, maar gelukkig liep ik incognito rond, zodat dit geen reflectie heeft op de winkel zelf, hoop ik.  Ik ben van vele markten thuis, maar tactisch zijn, helaas, die eigenschap komt niet in het lijstje voor.
De quilts die in de etalages van winkels in de straten rond de kerk hingen heb ik helaas niet kunnen bewonderen, een mens kan niet alles hebben. Toen we zaterdag om 5 uur klaar waren, gingen we namelijk gelijk door naar Zaandam, waar we bij mijn broer en schoonzus mochten overnachten; we konden zo aanschuiven en kregen heerlijke spinazie tagliatelle met oa pesto en gerookte kip, een zalige salade en ijs met chocolade likeur toe voorgeschoteld, veel te lekker! En zondagmorgen was het aan het spoelen, en dan is langs de winkels foto’s lopen maken ook geen strak plan.

Ik wens de dames die morgen nog gaan heel veel plezier, in het restaurantje van de kerk is het eten en drinken niet duur, de gebakjes en broodjes zijn heel lekker, en de toiletten zijn schoon, wat wil je nog meer?

0 gedachten over “Hard werken

 1. Truus

  Dit was vast een leuke ervaring om nu eens achter de kraam te staan en niet ervoor als bezoekster.Zo is het ook heel leuk om eens als ángel’ daar te mogen staan.dat is heel lang geleden,maar het was erg leuk.
  Nu maar bijkomen en nagenieten van al je foto’s.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Martine

  Voor mij ook geen ATT dit jaar maar door alle foto’s op blogjes krijg ik toch een aardige indruk van wat er te zien is. Maakt het blogjes kijken erg leuk.

 3. marion

  ook voor mij geen ATT dit jaar, veel te ver weg. Ik wacht wel tot er een onder de rivieren is. Maar wat een leuk verslag.

 4. Chris

  Nou, met die bolle wangen van mij viel het wel mee, haha. En zoveel krullen heb ik niet hè, Shirley, had ik best willen hebben. Ik heb je hard zien werken hoor, maar volgens mij had je er wel plezier in. Ik heb in ieder geval 2 dagen genoten!