Knopen doorhakken

Afgelopen donderdag is de makelaar met zijn “Te koop” borden en camera langs gekomen om ons huis op de foto te zetten;  de knoop is doorgehakt, ons huis staat in de verkoop; klik op de foto om op de advertentie bij de makelaar te komen.
huis
Mooi hè, zucht… de quilts mochten over de balustrade blijven hangen voor de foto’s, maar toen ik ze er af haalde om ook “kale” balustrades te laten zien, heeft de makelaar deze foto’s gekozen voor de presentatie, omdat je dan meer huis ziet, logisch.
De overloop ziet er bij ons regelmatig heel anders uit, echt genieten, de kippenquilt kreeg elders een plaatsje toen de huizenquilt klaar was (voor meer -niet alle- foto’s van door mij gemaakt quilts -niet allemaal in mijn bezit- klik hier)
003 003 photo 004-13.jpg IMG_1100
We zijn hier 6 jaar geleden komen wonen omdat de kinderslaapkamers in ons vorige huis te klein aanvoelden voor de groter wordende jeugd ; nu woont onze oudste spruit al een paar jaar in Amsterdam, en zal het voor onze zoon -die sinds kort een vast contract heeft bij een accountantskantoor- ook niet erg lang meer duren of hij slaat zijn vleugels uit.

Ik zal dit heerlijke ruime huis met zoveel natuur vlakbij wel gaan missen, de straat uit en je staat in het bos, oeh daar moet ik nu niet al te veel over nadenken. Net als het mysterieuze geroep van de uilen in de avond, de eekhoorntjes die in de winter en voorjaar nootjes komen halen, spechten roffelend op boomstammen, en dan de geur van het bos in de vroege morgen en avond als de wind onze kant op staat, heerlijk. Over wind gesproken… de airco zal ik ook gaan missen… als de weerman het over klamme nachten heeft, dan kijken wij elkaar grinnikend aan, want wij zetten dan de airco in de slaapkamer een kwartiertje aan en slapen als roosjes. Als het dan toch nog klam word tussen de lakens zijn we wat anders aan het doen dan slapen; ik denk ook niet dat de weerman dit bedoelde toen hij de klamme nachten voorspelde……

0 gedachten over “Knopen doorhakken

 1. Ineke

  Succes. Hopelijk hoef je niet al te lang te wachten. Hebben jullie al iets anders op het oog?
  Wij komen ook uit de bossen en zitten nu weer in de bossen. Alleen hebben we er heel veel “huisdieren” extra bij. KONIJNEN, die alles opvreten!!

  1. zipjezopje

   Er huppen hier wel af en toe konijnen in de buurt rond, zo nu en dan vinden we een onthoofd exemplaar op het gras liggen met een kat er naast die ons met een “wat nou?” blik aankijkt, voordat hij zijn maal verder verorberd.

 2. Truus

  Een hele stap om te maken en ik hoop voor jullie dat het gauw verkocht is.
  Vond het vreselijk alle opmerkingen van kijkers en het constant netjes houden in huis.
  Al enig idee waar je nu wilt gaan wonen?
  Woon ook op 5 min. lopen van het bos-de achtertuin kijkt daar op uit–geen last van konijnen of reeen in de tuin.Wel veel soorten muizen en uilen,vleermuizen,maar geen last ervan.
  Succes met de verkoop.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. sonja martens

  lijkt me heerlijk , nieuwe horizon opzoeken.
  zelf blijven we hangen , ventje heeft het zeer moeilijk met de idee om te verkassen.
  hopelijk heb je evenveel plaats in de hal voor jou quilts waar je nu woont.
  is ook voor ons de ideale plaats ervoor.
  grtjs
  sonja m

 4. wilma oud

  Wat een prachtig luxe huis, mooie tuin en al die ruimte om je quilts weg te hangen. Ja, ik kan me voorstellen dat je heel veel dingen gaat missen, maar zo’n groot huis en dan half benut, is ook niet alles. Ik wens jullie heel veel succes met de verkoop en laat ons weten wat jullie plannen zijn, want ik ben niet nieuwsgierig………nee, alleen belangstellend Ha ha ha. Groetjes en een fijne warme dag morgen, terwijl wij zweten en jij in de airco ligt!!!!

 5. Johanna Zweden

  O Shirley wat zal je dat huis gaan missen, en wat hangen je quilts daar mooi!!!!!!!!!

  Heel veel succes met de verkoop, hoop dat het snel gaat gebeuren en dat je weer een plekje vind waar je je net zo thuis zal voelen

  liefs vanuit Zweden