“Piep”, zei de….kikker?

Nooit geweten dat kikkers kunnen piepen, ik ken alleen maar kwakende kikkers, of met zo’n brommerig keelgeluid tijdens het broedseizoen, en toen ik dus gepiep tussen de plantjes hoorde en zag dat Loki ergens achteraan aan het jagen was, dacht ik aan een muis, en wel een hele dikke muis, want het gepiep was heel hard. Wel een vreemde soort muis, want zijn piep klonk heel anders dan dat van de bos- en veldmuisjes waar de katten normaal mee thuis komen, het klonk meer als het gepiep van een plastic speelgoedbeestje, en ik liep er naar toe om polshoogte te nemen. Groot was mijn verbazing toen ik een kikker vanonder de heg zag vluchten, hij kreeg nog een zetje van Zopje die het allemaal wel heel vermakelijk vond, en toen hoorde ik het gepiep weer.

Zoals de alerte kijker al zag was dat géén kikker in dat witte pak, direct na het plaatsen was er iets mis gegaan; helaas lukt het invoegen van het filmpje niet, maar wel de link. Het is behelpen.
Nog voordat ik het beestje kon redden zat Loki er weer achteraan, en de kikker maar piepen, haast gillend, zo zielig, ik zette de camera uit en greep de kikker bij de lurven, Loki driftig zoekend onder de buxusheg  achterlatend, want de kikker hield zich heel stil in mijn hand. Toen ik hem aan de andere kant van de tuin onder een heg los wilde laten en mijn hand open deed, verwachte ik dat hij weg zou springen, maar hij bleef doodstil zitten, en het arme beestje had zijn handjes strak over zijn ogen gedrukt, zo van “doe me geen kwaad, please”.  Het zag er zo aandoenlijk uit dat ik me moest inhouden om het beestje te kussen; stel je voor dat ik opeens een ruim 80 kilo wegende prins in mijn hand had zitten, dan kon ik weer naar de fysio, ik waagde het er maar niet op.

0 gedachten over ““Piep”, zei de….kikker?

 1. Truus

  Had de kikker een wit pak aan???? Of heb je een verkeerd filmpje van de prins/kikker geplaatst zodat wij hem niet van je kunnen afpakken?
  Had ook een wespennest in het nok van het dak-ontdekte zoonlief- en gelukkig kon hij met een spuitbus bij het nest.Er waren nog niet veel wespen,dus waarschijnlijk waren ze net begonnen met een nest.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. sonja martens

  dacht in eerste instantie dat het een Engelse kikker was . moest je misschien nog vertalen .
  eentje wat je hebt meegesmokkeld vanuit UK?
  kan dit opbeurende nieuws wel gebruiken vandaag
  grtjs
  sonja m

 3. Truus

  Geweldig dit gepiep! Deed me denken aan die kikker die ik vroeger heb gehad-een rubberen speelgoedkikker met een slangetje eraan en als je dan in het balletje aan dat slangetje kneep,dan piepte het en sprong een eindje weg.
  Ook nog een filmpje op youtube bekeken met piepende kikkers.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. Rob Alberts

  Geweldig om een piepende kikker in de tuin te hebben.
  Ondanks transport van jonge kikkertjes en kikkerdril wil het bij mij maar niet lukken.

  Diervriendelijke groet,