Gas geven

Het was de goden verzoeken, op vrijdag de dertiende met 4 zwarte katten in huis een quilt sandwichen. Zipje en Zopje hielden zich koest buiten op de schommelbank onder de pergola, maar Loki en Thor mogen nog niet naar buiten, en dus wachtte ik tot ze sliepen, ik dacht serieus dat ze dan wel zouden doorslapen. Niet dus. Gelukkig was ik wel zo wijs geweest om niet op de latten te gaan sandwichen, ik was bang dat ze een punaise zouden opeten (die vallen altijd wel op de grond) dus had ik de achterkantstof op tafel gelegd, daar overheen de wollen tussenvulling, en dan de top er op. En toen kwamen de kleintjes polshoogte nemen, wat zag dat er gezellig uit, net een tent, Thor had het al snel door dat dit kei leuk was!
IMG_1729 IMG_1728
Toen ze beiden vanaf de onderkant er in gingen hangen heb ik de quilt maar op tafel gelegd, jammer, want juist door het hangen zonder katten bleef hij mooi strak.
IMG_1733 IMG_1734
Loki wilde me helpen met het rijgen, vooral zorgen dat het draad goed strak bleef was ze goed in.
IMG_1735
Thor begreep me tenminste, na de 4e keer van tafel zetten bleef hij op de grond, maar Loki leek wel een boemerang.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=F11o8ESSVK0&w=420&h=315]
Na een uurtje kon ik de quilt oprollen, en nadat ik de tafel in mijn naaikamer had leeggeruimd
IMG_1740 IMG_1741
kon ik daar gaan doorquilten, want ik had geen zin in staartjes of pootjes onder de naald krijgen. Ik heb nu 3 rijen klaar,
IMG_1750 IMG_1751
herkennen jullie het patroon?
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=D4k61PYzj7U&w=560&h=315]
met een longarm machine gaat het makkelijker, maar ik kom er zo ook wel, ook al is het wat lastiger met deze -dikkere dan ik gewend ben- tussenvulling. Dit gaat een warme quilt worden, en het word wel tijd dat-ie af komt; hij ligt al zeker een half jaar als top klaar, en daarvoor is het als losse blokjes in een tas van hort naar her gesleept, deze scrapblokjes hebben veel te vertellen aan elkaar!

Ik zag dat op Neeftjes blog mijn bloggersblokjeskeuze ‘Lucky Star’ staat; Jacqueline vroeg mij een tijdje geleden welk blok ik zou kiezen als bloggersblokje, nou, deze dus.
karlenesLuckyStar
Gewoon omdat ik dit zo’n leuk blokje vind, ik zag hem lang geleden al op quilterscache, en afgelopen voorjaar kwam hij ook op verschillende Amerikaanse blogs voorbij, zoveel variaties in kleuren mogelijk waardoor het patroon ook steeds weer anders er uit springt, en het lijkt rond maar is het niet. Kortom, een hele uitdaging, misschien wel wat lastiger vanwege de vele samenkomende naden, maar het resultaat is zo leuk.   Ook het feit dat je het op/met foundationpaper met de naaimachine kan maken, maakt het zo prettig. Ik ben benieuwd wat de bloggersblokjesmakers er van vinden, en ja, ik was van  plan ook een paar blokjes van te maken, maar er komt steeds iets tussen!

0 gedachten over “Gas geven

 1. wilma oud

  Eerst wil ik zeggen dat je mooi doorquilt. Het lijkt zo makkelijk als je de filmpjes ziet, maar dat vergt heel veel oefenen en ervaring, ben ik bang. En je poesjes zijn ze eigenwijs en schattig. Ik heb weer genoten van je verhaal en foto’s. Fijn weekend! Groetjes Wilma

 2. Truus

  Wat een mooie en vrolijke quilt heb je gemaakt! En dat doorquiltpatroon ga ik ook zeker eens maken.
  Dat filmpje van je poezen is genieten–een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Mijn dag is weer helemaal goed!
  goed weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. Marga

  Heerlijk zulke hulpjes je doet er dan ook extra lang over voordat iets klaar is.
  Leuk quiltpatroon heb je er voor uitgezocht.

  Groetjes,
  Marga♥

 4. Jacqueline (neeftje)

  Fijne hulpjes heb je! Wat een schatjes! Bedankt voor je inzending voor de bloggersquilt, gelukkig hoef je geen blokjes te maken om mee te mogen doen. Alleen een patroontje inleveren van je favoriete blok! Wel leuk hoor als je er ook een paar gaat maken.

 5. Pauline

  Wat een verrukkelijk verhaal over je katten! Ik heb ervan genoten.
  Hartelijk dank voor het bloggersquilt blok dat je ingestuurd hebt, ik ben er met veel plezier aan bezig!