A few of my favorite things

We hebben allemaal wel dingen waar we heel erg blij mee zijn, en of het nou mijn 2e huisje is,

                                     zie de poes lekker genieten achter het raam!

Of mijn favoriete mandje vol scraps op tafel, met genoeg restjes voor wel 100 huisjes, wat zeg ik, 1000 huisjes. Blauwe Jellyroll ooit op een beurs gekocht bij Ina, help, ik ben je link kwijt!

                                                                                                                                               Of met de zak vol scraps voor mam (en nog meer, maar die staan niet op de foto)                            die vannacht door weer en wind richting mijn moeder gaat, ik heb in mijn kasten een paar bakken met restjes gevonden, heel handig, van alles een stuk in de vlop gestopt, het past door de brievenbus.

En zien jullie die patroondelen liggen boven op de stapel?                                                Mijn moeder zei dat ze het overtrekken op theezakjespapier (jaar geleden gekocht bij the Windmill) zoveel werk vond, en toen zag ik de dunne vlies van Merel in de la liggen, de vlies van de oude lading, die niet als vlokken oplost in de was. Met een “wie niet waagt blijft maagd” houding heb ik ze op maat geknipt, met de bovenkant en hoekjes onder op A4tjes vastgeplakt, en door de printer gedaan, met de PDF van Jantine gekregen, speciaal voor foundation paper formaat (een iets breder formaat dan A4). Hiervan gaan er 4 uit 1 vel, terwijl met het ander bestandje er maar 2 uit kunnen. En ze rolden keurig op maat uit de printer, dus voor herhaling vatbaar!

Waar word ik nog meer blij van, nou, van deze mannen, als ze zo lekker naast elkaar zitten te eten,                    de vloer is niet vies, jawel dat is hij wel, maar die voetstappen hebben de bouwvakkers gedaan toen ze de tegels aan het leggen waren, lekker met vochtige kloefkes over de toen schone vloer in de garage gebanjerd, en de stratenmakers gingen er ook nog eens lekker overheen, en eer ik het in de gaten had, was het er niet meer uit te krijgen. Why bother? Het is de garagevloer maar.

Deze miniatuurtjes vind ik ook zo lief, gekocht bij Renate Jewels

                         en mijn beste aankoop van afgelopen jaar, is toch wel het transparante deksel met schenktuit voor mijn KitchenAid. Ideaa, met het maken van de oliebollenmix heb ik er heel veel plezier van gehad! Nu kan ik op hoog tempo kloppen, zonder dat ik na afloop alle tegeltjes moet schoonmaken; had ik veel eerder moeten hebben! Want schoonmaken gaat allemaal van m’n quilttijd af.

Minst leuke maar wel zeer praktische ding waar ik me de laatste dagen mee bezig, is de neuscanule, vanwege holteontstekingen.                         Hiermee spoel ik dus m’n hoofdholtes schoon, met warm zout water. Niet dat ik merk dat er veel mee naar buiten kom, maar het geeft wel lucht, en na een uurtje of 2 komt er medaar toch een groene zooi los, en nee, ik mag niet snuiten (dan blaas je het juist terug de holtes in), maar ‘k moet mijn neus ophalen, geweldig smakelijk!                                                                                                                              Het overkomt me dan wel eens, dat ik me opeens verslik in een prop die losschiet en zo hup het verkeerde gat in floept. Bahbah, en het smaakt ook zo raar. Ik tuf het ook wel eens uit in een tissue (ook om te zien hoe erg het is), maar de gedachte dat zoiets glibberigs over mijn tong moet, bezorgd me ook de rillingen.  Nee, ik doe dit ophalen niet in gezelschap, maar als men me hoort hoesten, dan weten ze wat er gebeurd is. Ik klink nog niet als een zeehond of zo, en ruik er ook niet naar (van al dat zoute water kan het zomaar gebeuren), tenminste, dat denk ik niet, ik ruik erg weinig momenteel, maar ik trek niet meer katten aan dan normaal, dus dat zit wel goed.

Ik was zo graag naar Dorry gegaan, naar de uitverkoop die, zo hoorde ik, als een tierelier loopt! Maar zoveel man vrouw in een klein winkeltje, dan zou ik zomaar kwetsbare bezoekers met iets akeligs kunnen aansteken, en daar pas ik voor, maar het is wel balen, ook al vind het thuisfront het niet, want: “je hebt toch nog wel stof in de kasten liggen?”  Mwah.

Om dit vies verhaal maar snel te vergeten heb ik hier een lieflijk liedje voor jullie opgezocht:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=pXM6k44uzEM]
heerlijk liedje, wat was ze toen jong!

Zal ik morgen een blogje met foto uitleg maken van het paperpiecen met vlies? Als mijn hoofd er naar staat zal ik het doen, afgesproken.

0 gedachten over “A few of my favorite things

 1. Ingrid

  Je hebt lekker wat stofjes/scrabs bijelkaar gezocht.. Ga je zelf niet aan de gang als bouwvakker??? heb al wel de huisjes van je moeder gezien.. plaatjes hoor.
  Ik doe ook niet mee met de rage. Heb hier al genoeg ellende met ons flatgebouw, zitten bij de Raad voor Arbitrage voor de bouw…. dus huisjes bouwen is voor mij even niets LOL..
  Beterschap met die volle holtes !!!

 2. Annemieke

  Strak plan van die uitleg met vlies. Wel graag een foto van het vlies en niet van de tissue 😉 Sterkte met het volle hoofd!

 3. quiltvitrine

  Ha, de netipot. Ik heb precies zo blauwe en ben er de laatste tijd ook mee bezig. De ene neusgat gaat goed en de andere wil maar niet. Dan loop het water via de keel naar buiten. Je neusgaten staan na afloop helemaal open. Heerlijk gewoon.
  Schitterend dat de jongens zo gezellig naast elkaar rustig zitten te eten.
  Je huisje is schitterend geworden. Leuk, een poes voor het raam. Ik had ook al gekeken voor een poesenstofje, maar helaas niet gevonden. Wel een hondenstofje, alleen is het hondje net iets te groot.

 4. sylvia

  hey hey,het verhaal begon leuk, met scraps en kleurtjes, enzo………
  daarna hele vieze vloeren en holtes: bah, vieze meid………haha!!
  beterschap,hoor en je hebt het geheel weer beeldend omschreven………:)
  groetjes, Sylvia

 5. Ines

  Bah, dat had ik ook en wat een viezigheid kom er je keel in brrrrrrrrr, gelukkig ben ik met mijn antibiotica nu weer boven jan, hopelijk gebeurt dat bij jou ook snel.
  Die kitchenaid staat bij mij ook nog op het verlanglijstje.

  Groetjes
  Ines

 6. Johanna Zweden

  Leuk je huisje
  Ja die neusschoonmakers zijn hier ook te koop, het schijnt goed te helpen! dus sterkte, hoop dat je gauw opknapt.
  leuk die bedeltjes
  Fijne dag liefs joke

 7. Gert

  Wat een leuke dingen op een rijtje. De poes voor het raam spreekt mij natuurlijk meteen aan: onze boeven liggen ook regelmatig lui voor zich uit te kijken voor het raam. En die tip voor de printer zal ik eens onthouden, ik vind dat overtrekken ook niet altijd even geweldig. En ik zie dat jij ook een KitchenAid gebruiker bent. Wij hebben er sinds een paar jaar 1, en ik vind ‘m ideaal. Die van ons is lichtblauw.

 8. Jenni

  Altijd leuk zulke beeldende verhalen over snot enzo. Ik ben een plaatjesdenker dus hij is weer fijn 😉 Die kitchen Aid heb ik ook (maar dan in ’t zwart) en bij mij zat er bij aankoop al zo’n transparante schenktuitdeksel (3xwoordwaarde) bij. Gek genoeg haal ik hem er tijdens gebruik altijd af (maar ben dan ook geen Helder Jetje)

 9. Hilde

  Leuk joh, dat poesje voor het raam. Dat geeft een verstopt hoofd misschien ook wel een beetje lucht. Nooit gehoord van die canula, staat nu dus ook op mijn boodschappenlijstje voor NL, naast drop, kleurvangdoekjes, stroopwafels…
  Wordt maar snel weer beter!

 10. mieke

  Hahahahaha, dat neus verhaal vertel ik ook tegen iedereen die verkouden is ! Goed ophalen, eerst de ene kant, dan de andere kant.
  Mijn zonen doen het nog steeds en gerust in gezelschap : ” sorry mam ” hoor ik dan.
  Het schattige poezenlapje heb ik ook al gebruikt. lieffffffffffffff.
  Beterschap.

 11. Ineke Hulzebos

  Ach, wat vervelend met je hoofdholte-onsteking,hopelijk is het snel voorbij. Graag uitleg over paperpiecen op vlies. Alvast bedankt!
  Van harte beterschap!!! Moest wel lachen om je verhaal, je verteld het en ik kreeg vanzelf beelden erbij, hahaha (jakkes).Groetjes Ineke Hulzebos