Upgraden en bijhouden

Afgelopen dagen krijg ik heel veel vragen van mensen over weblog, dat ze de slideshows niet kunnen zien, dat ze mijn weblog maar ongezellig vinden, omdat er geen zijkolom is met links en zo, dat hun reacties niet vertoont worden, en meer van dit al. Ojee, het valt ook allemaal niet mee, elke verandering kost gewoon weer moeite en tijd om door te krijgen hoe het allemaal werkt, en waarom iets niet lukt, en dat gaat allemaal van onze quilttijd af.

Als eerste over je eigen pc, zorg dat hij steeds de laatste updates krijgt, van zowel Java, als Adobe Flashplayer, maar ook Mozilla Firefox, want Windows Internet Explorer heeft ook moeite met het openen van de slideshows. Dus zet Mozilla Firefox of Google Chrome als vaste browser op je pc, en je hebt er geen omkijken meer naar. Ja, het is even wennen, een andere browser, maar hij werkt zalig. Mijn moeder kon de slideshows ook niet zien, ze kreeg gewoon een leeg vakje, en dat was het. Ik dacht dat het met Adobe zo opgelost was. Niet dus, toen Java er op gezet, en nog geen resultaat, grote vraagtekens. Zoon erbij gehaald, en hij kwam na een paar minuten terug,: “Hij doet het hoor oma, u kunt slideshows kijken.”. Bleek dus dat Explorer de 3e boosdoener was Helaas draaien niet alle tablets met Adobe, ik kan op de iPad (de eerste versie) ook geen slideshows bekijken.

De reacties: ze komen er wel, maar je moet even wachten nadat je het geplaatst heb, kan een paar minuten duren, misschien langer, maar uiteindelijk komt het er wel. Be patient my dears.

Helaas kan de iPad de code die je moet invullen bij het reageren niet herkennen, en krijg je een foutmelding, en dus kan je niet reageren. Hierover zal ik de helpdesk even aan de oren trekken.

Zijkolom niet te zien?

Hij is er wel hoor, gelukkig, maar dan moet je even naar de homepage van deze weblog gaan, en om daar te komen druk je op de Home, te zien onder het geeuwende kopje van Zopje, de schat.

Alles gedaan, maar je ziet nog steeds alleen de middelste kolom? Scrol dan even helemaal naar beneden, misschien past het gewoon niet op je scherm, net zoals bij de iPad, daar staat ook alles gewoon onder het bericht.

Je kunt je nu abonneren op mijn weblog, kijk maar boven het weerkaartje, je krijgt dan een e-mail met het hele blogbericht (!) er in, inclusief foto’s; ik ga kijken of ik dit als samenvatting ga doen, of gewoon laten zoals het nu is, zodat de mensen het blogbericht in zijn geheel in hun email ontvangen. Het enige nadeel hiervan is, dat je e-mailbox even staat te pompen om het bericht binnen te halen als er veel foto’s in staan. Vooral voor androïde toestellen (mobieltjes met internet) kan dit veel tijd kosten.

         Handen omhoog voor de hele berichten, oh wacht, ik kan een poll houden….even kijken hoe dat gaat op weblog.

Omdat het opladen van mijn weblog op de pc’s soms lang kan duren, zal ik de instelling zo veranderen, dat er maar 1 blogje per pagina te zien is; vooral als ik per blogje veel foto’s heb gepost kan dit handiger zijn. (ik heb het gisteren al veranderd, maar daar is nu nog niks van te merken).

De foto’s bekijken die in de blogjes staan: je kan gewoon kijken met de oogjes zonder de muis te hanteren, maar als je de afbeelding groter wilt zien (voor de quiltpolitie), dan klik je op de foto, en voila, hij komt groter in beeld, en als je op de foto gaat staan met de muis, en je ziet een klein rondje met een + verschijnen, dan kan je er nog een keer op klikken, en krijg je hem nog groter. Leuk hè. Maar dan wil je terug naar de weblog, want je bent nog niet klaar met lezen en kijken, klik dan op de terug knop van de browser, of met re.muisknop naast de afbeelding gaan staan, en dan klikken en kiezen voor terug.

Ojee, het wordt er niet simpeler op geloof ik, maar het is een kunstje die je even goed moet oefenen, en dan denk je later:  “had ik daar nou zoveel moeite mee?”

De goedkope reclames onder de berichten verdwijnen over een tijdje, zo heeft het weblogteam ons verzekerd, nog een maandje of zo even doorbijten, en vooral niet klikken op de reclames.

behalve op deze:[youtube http://www.youtube.com/watch?v=FhljTM6vuEU]

0 gedachten over “Upgraden en bijhouden

 1. Anita deR

  Ben begonnen aan de the rose van Sharon. Zit ijverig de patroondelen uit te tekenen. Net als jij gaat hij toch maar onder de naaimachine. Heb mijn eekhoornquilt ook nog om te appliceren met de hand. Gaat anders niet opschieten.
  Vanavond nog geen BEE, maar wel sporten. Daarna mag ik weer aan de slag.
  Ik moet zeggen dat ik nog steeds blij ben met mijn blogspot.

 2. Johanna Zweden

  Ik wens je veel sterkte toe Shirley, maar ik blijf bij blogspot, ben al een paar dagen bezig geweest, maar ik kan door de bomen het bos niet zien en dat vind ik zonde van mijn tijd en nu weet ik met een slag waar ik zijn moet, en ik hoop dat nu niet iedereen weer omgaat, anders is het weer zoeken geblazen, maar jou weet ik te vinden hoor (lol)
  Groetjes Joke