Tuuterdertuut

Wat een dagje met storm en regen gisteren, de kerstboom die plat in de tuin lag nadat hij een dag eerder al door 5 man was afgetuigd, kwam bijna los van de grond, zo hard waaide het! De kerstboom gaf eergisteren, aan dat-ie het welletjes vond; ik hoorde getik van naaldjes die vielen, terwijl een bal naar beneden gleed, op het puntje van het takje tegengehouden door een knobbel, gelukkig, want het was een mooie bal. Ik hoorde de boom bijna zeggen: “Zij eruit, of ik er uit!”, zo zat was-ie het om als bonte kermis in de kamer en plein public voor het raam te moeten staan, al 2 weken lang, zelfs de lichtjes waren bont, met meerdere kabels met elk hun eigen knipperritme, om gek van te worden, geen enkel zichzelf respecterende kerstboom zou dit toch accepteren? En dus ging de boom er uit langs de schuifpui, terwijl de ballen ingepakt de garage  in verdwenen. Daaag, tot over 11½ maand!

Kijk eens, ik loop er nu 3 achter 🙂

                   ik had er meer willen maken, maar mijn hoofd trok het niet. Vandaar ook dat ik er geen film-tutorial van heb gemaakt, maar gewoon foto’s,  al hoor je daarbij mijn zwoele stem dan niet, ook weer jammer misschien, mocht je daar op kicken.

klik  op view all images om de slideshow te bekijken

Voor de foto heb ik donkergrijs garen gepakt, normaal zou ik met lichtgrijs of ecru werken. Ik heb de huisje op dunne vlies of theezakjespapier als foundation genaaid. Je kan ook papier nemen, dit moet je dan aftrekken als het klaar is, en om dit te vergemakkelijken, moet je naaien met een klein steekje, bij mij op 1,5. Maar vlies of theezakjespapier mag blijven zitten, en het is ook lekker dun, dus het gaat bij de naden niet propperig in de weg zitten. Je kan het bij meerdere quiltwinkels kopen, ik zag net dat je het ook bij Quiltservice kunt kopen, en dan sturen ze het nog voor je op ook. En tuurlijk viel mijn oog op de scraps, oei, ik mag overmorgen een plofje op de mat verwachten.
Het ging lekker! Waar je goed op moet letten, is dat je de stof goed glad omvouwt na het naaien, het gaat met dit patroon al om zuke kleine delen, dat iedere millimeter telt.Vanavond was de eerste bijeenkomst van de DDC, en ik stapte bh-loos op de weegschaal, zo ontdekte ik tot mijn schrik, toen ik mijn lekker dikke vest uittrok en naar beneden kijkend zag dat de meisjes elk een andere kant op keken, door mijn dunne T-shirt heen, ah ja, vrijheid blijheid. De coach gaf me een vet compliment, 2,4 kilo afgevallen, en zei dat ik het goed had begrepen; van 2 dagen kerst en 1 avond oud en nieuw hoef je geen kilo’s aan te komen. In totaal is er nu 8,7 kilo minder Shirley (sinds 10 nov.), aah, maar er is nog meer dan genoeg over hoor.En zo tussen de DDC en alle andere bedrijven door heb ik weer een huisje gemaakt, en hiervan dus een foto-shoot, stap voor stap. En het ging ook even mis, wat wel een leuk leermoment is voor jullie; ik laat mijn commentaar op deze misser even achterwege, er lezen blijkbaar ook kinderen mee.

0 gedachten over “Tuuterdertuut

 1. rens broos

  Hi Shirley, leuk die huisjes zeg. Zit er van te genieten en ook van de foto’s ze zijn helder genoeg, zelfs ik kan het begrijpen.
  Je had ergens eens laten zien hoe je je borders deed die niet al te strak waren.
  Heb je dat nog dan kan ik dat proberen met een quilt van mij. Ze zijn een beetje wobbelig

  Rens.

 2. Anita deR

  Wat goed van je dat je met de feestdagen af bent gevallen. Je kunt trots op jezelf zijn. Ik ben ook 8 kilo kwijt, misschien nog een beetje maar anders is het bij mij goed.
  Dank je wel weer voor je beeldende uitleg. Je bent een schat.

 3. Ines

  Ze zien er mooi uit, ik doe de mijne gewoon op de hand, beter voor mijn rug.
  Het is trouwens erg moeilijk om bij jou te reageren, hij geeft steeds een captcha code fout.

  Groetjes
  Ines

  Could not read CAPTCHA token file.

 4. henny

  Na heel veel werk 😉 (adobe flash installeren, Mozilla firefox installeren) kan ik de tutotial zien, het is de moeite waard. Bedankt!

  1. Shirley Jacobs

   Wat een Jopiepopietaal heeft die dochter van ons, heeft ze van een vreemde 😉

 5. Annemieke

  Mooie huisjes en leuk om zo het hele proces te laten zien. Knap van het afvallen, dat zou ik ook moeten doen! ( waar wacht ik op 😉

 6. Chris

  Ik vind het ook best veel hoor, elke dag een huisje. Ik moet er zelf maar niet aan denken. Gewoon je tijd nemen hoor.
  Fantastisch dat het zo goed met afvallen gaat. Dat ‘vette’ compliment was ook op z’n plaats, haha!

 7. Willeke

  Wat een prachtige tutorial! Ik zou bijna aan de verleiding bezwijken en alsnog aan de huisjes beginnen…..
  En ook een prachtig resultaat, al zoveel afgevallen in best wel korte tijd waarin ook nog de feestdagen vallen! Zal zo ’s even gaan googlen op ‘DDC”….

 8. Marloes

  Het is een beetje moeilijker reageren hier, ik probeer het nog eens. Goed zeg die kilo’s eraf met de feestdagen! En leuke huisjes, vooral met de kat voor het raam.
  Groetjes Marloes

 9. willeke

  ja het reageren is nog steeds niet optimaal.

  maar je huisjes zijn leuk en je gewichtsverlies super!

  zet ‘m op!