Wat een week

Hoezo warm, wachtend tot het buffet open ging lagen ze vorige week gebroederlijk bij elkaar vlak bij de schuifpui
IMG_5807

Vorige week vrijdag haalde ik het as van mijn lief op, de verzorger had drie buisjes as in doosjes in een tasje gedaan voor de kinderen, en hij liet me zien hoe ik de urn open kon maken voor wanneer er meer as uit gehaald moest worden. Wel goed, want om as in een sieraad te kunnen verwerken moest de juwelier drie eetlepels as hebben, en wat over blijft stuurt ze weer terug. Ik had nooit eerder as gezien van na een crematie, het is van poederig naar korrelig tot een halve cm, het meeste ziet er grijzig uit. Hier kan je een filmpje zien van hoe een crematie in zijn werk gaat, heel verhelderend vind ik. Dat het zo zwaar was wist ik niet, bijna 3,5 kilo! Hoe langer hoe zwaarder, het zijn de botten en niet de omvang die het bepaald. En de kist uiteraard. Hier zit het as in, we gaan het uitstrooien wanneer ik er aan toe ben.

IMG_5873
Terug rijdend kwam ik langs het tuincentrum, en ik besloot toch even binnen te wippen en kwam naar buiten met een mooie gele klimroos (favoriete kleur overhemd van manlief) en een paar zomerbloeiers. De roos zette ik thuis in een kuip bij de pruim, zodat ik het vanuit de kamer kan zien.
IMG_5823
Gedachten verzetten door bezig te zijn met vooral handwerken en tuinieren, het was een emotionele maar ook productieve week in aanloop naar mijn verjaardag (de 16e). Blokje twee van de Trade Winds quilt ging lekker, hoewel het behoorlijk bewerkelijke steken waren die ik moest maken. De steel maken was een makkie, couching; eerst de hele lengte neerleggen
IMG_5791
En dan vastzetten met kleine steekjes, met dezelfde verloopgaren van Wonderfil Eleganza Perle #8 nr EZM09
IMG_5792
En zo doordoen tot je beneden bent
IMG_5793
De voelsprieten maakte ik met whipped chainstitch, links zie je het whipped gebeuren klaar, en rechts het kettingsteekje waar ik nog over en onder door moet gaan
IMG_5794
Hiervoor gebruikte ik deze Perle garen.
IMG_5795
Met ditzelfde garen maakte ik de tentakels met een picot steek, het kaartje onder het werk maakte het weven makkelijker
IMG_5810
Poeh, wat een priegelwerkje, eentje klaar, nog twee te gaan
IMG_5806
Lekker buiten in de schaduw met Jon aan mijn voeten
IMG_5813
Kwamen ze af
IMG_5814
Zaterdag zag ik het onkruid tussen de tegels van het terras en met de bbq de volgende dag vond ik dat dit geen porum was en ging aan de slag. Halverwege even uitblazen, wat drinken en een steekje zetten

IMG_5833
En twee uur later was alles schoon-ish, ik had niet alleen het terras maar ook het padje langs het huis
IMG_5849
En het pad naar en langs het tuinhuisje schoon gemaakt
IMG_5834
Sophie liep zondag hier heel wat rondjes (in haar fantasie ging ze naar het strand) met een meetlint achter zich aan trekkend. Heerlijk kind ☺️
De dagen hierna waren niet leuk, zoveel emoties en slecht slapen, ik was blij dat het woensdagavond was.
Maar voor die tijd borduurde ik alsof het aangenomen werk was, de blaadjes kregen wat steekjes, de gele beestjes kregen een jasje aan (buttonhole filler stitch) en de oogjes (double cast-on stitch) met pupillen van Franse knoopjes maakten het af.
IMG_5839

IMG_5838
En dinsdagavond begon ik al het volgende blokje voor te bereiden met hulp van Jon, die hier helemaal gevloerd was na het uitzoeken van het juiste stofje voor de cirkel

IMG_5848

Ik werd woensdag verwend met een mooie bos bloemen
IMG_5860
-deze lijken toch net van was-
IMG_5859

En ik kreeg andere lekkere cadeautjes 🥰, het bakboek van Joan mocht niet ontbreken. Ik ken Joan al sinds 2007, we zaten samen op een bee, ze verhuisde later naar het noorden en kreeg het razend druk met haar bakwerk voor Coffeelicious en nu haar eerste bakboek uitgebracht, zo leuk!
IMG_5862

We gingen woensdagavond uit eten bij de Griek, want ja, je moet toch eten en dan maar wat feestelijks. Door als hoofdgerecht St.Jacobsschelp te nemen was mijn lief er toch een beetje bij, dit was zijn favoriete voorgerecht (en ik vind het ook heel lekker).

IMG_5864
Ook de steak met gorgonzola en wilde peer liet zich goed smaken.
IMG_5865
Kijk eens wat een leuke Sam en Julia kaart ik kreeg, dankjewel Caroline 😘 ik weet zeker dat Sophietje hiermee aan de haal gaat, de volgende keer als ze hier is.

IMG_5878

Donderdag (gisteren) maakte ik voor mezelf en beide dochters een heerlijke cannelloni met spinazie en ricotta, dit recept volgend, alleen deed ik nog 4 ons kippengehakt door de vulling voor de eiwitten. Ik had wat meer tomatensaus gemaakt en kon zo meer rolletjes klaarmaken, genoeg voor vijf man. Dus twee porties gingen huppetee de diepvries in voor later. Altijd handig.

Zondag komen Suus en Ferry en ga ik de torpedobroodjes van Rudolf maken, een lekker en beproefd recept 👌 Ik denk niet dat we dan buiten kunnen eten, er is ons regen beloofd, heerlijk.

4 gedachten over “Wat een week

  1. Ingrid

    De as… onwezenlijk he.. jullie hebben n mooie bus ervoor. Otto’s as zat in n grijze container, niks mooi. Met kevin en de aanhang uitgestrooid..

    Ik heb ook nog altijd n heel klein buisje as, ook n ring laten maken en kevin heeft as in zijn trouwring. Bijzonder hé.
    Je verjaardag gepast gevierd.. hier komt ook m’n verjaardag aan.. de 9e zonder … tsja
    Het is een bijzonder jaar… sterkte..

  2. Truus

    Alles wat de 1e keer is,is zo onwezenlijk en moeilijk, maar zeggen ze dan– het leven gaat door…. Voor een ander ja,maar voor jou en de kinderen staat het leven op zo’n moment stil en is er de pijn van het gemis…
    Prachtige roos heb je gekocht en mooie plek.
    Dikke knuffel voor jou 💞
    groetjes, Truus uit Drenthe

  3. mieke

    piep
    Ach meid..wat moeilijk allemaal… alle eerste keren zeker…
    je borduurwerk is prachtig, Fijn dat je hier mee kan bezig zijn.
    Warme knuffel

Laat een antwoord achter aan mieke Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.