Verse quilts

Voor twee niet meer zo kersverse baby’tjes (de tandjes zijn al bijna doorgebroken) heb ik afgelopen voorjaar twee kleine quiltjes gemaakt, de tops waren al voor de zomer klaar, eentje had ik zelfs al doorgequilt, maar toen kwam de verhuizing en daarna kon ik de quiltjes nergens meer vinden.  De tweeling was nog niet geboren, dus geen paniek, maar nadat vorige maand de kraamvisite-datum werd geprikt op half januari (we gaan met een hele groep oud-collega’s) begon ik hem toch wel te knijpen, en in gedachte zag ik mezelf al nieuwe quiltjes maken.

Vorige week wilde ik de stapel dekbedden en kussens die in zakken in de hoek van onze slaapkamer naast de kledingkast liggen goedleggen nadat Zopje er een zooitje van had gemaakt, en ik zag onderop de omgevallen stapel een grote zwarte vierkante ritszak waarin volgens mij de quilts zaten die van het logeerbed uit ons vorige huis afkwamen. Hoopvol keerde ik de tas op ons bed om, en jawel, tussen twee opgevouwen quilts zaten de babyquiltjes!  Helemaal blij heb ik ze de volgende dag afgemaakt en gewassen, ze kwamen mooi uit de droger,ik was wel blij met de colorcatchers, die kwamen er knalroze uit!
IMG_0549IMG_0550
en de andere,
IMG_0552IMG_0553Ik had nog een leuke egeltjesstof in hetzelfde groen liggen waar de binding van 2,5 inch mooi uit kon, de Clover knijpertjes had ik ook weer gevonden om zo de binding er op te kunnen zetten, heel handig!
IMG_0551
nu nog even twee labels maken, waarom heb ik dat ook niet gelijk gedaan?
Nou, hierom:
IMG_0570Ik ga voor twee lieve echtparen twee quilts maken (elk eentje), en van een kreeg ik al hun wens door, namelijk de Mesmerized quilt in roze/grijs; het is een Log Cabin patroon, maar dan met een andere layout dan de klassieke. Het patroon komt van Piece N Quilt , je kan het patroon downloaden tegen betaling bij de FatQuarterShop.
De drie gele proefblokken die tegen mijn designwall zijn geplakt zijn enorm, ik schrok er even van, 🙂 elk blok meet 12,5x 12,5 inch (bijna 32 cm) ik wilde eerst zien of het patroon klopte, wat is het leuk om te maken! Uit 1 FQ haal je precies 3 blokken als op de designwall, ik heb al gezien dat ik 26 grijze FQ’s nodig heb, en dan nog 5 meter roze stof, hier zit dan de binding ook meegerekend.  Als je uit eigen voorraad kan pakken is het een mooie stash killer, en dus ga ik er voor mezelf voor de lol ook eentje maken.

6 gedachten over “Verse quilts

 1. Lida

  Wat een leuke quiltjes en fijn dat je ze net op tijd terug vond! Nu die grote blokken zullen ook wel heel leuk worden, ik heb er zelf ook een mee gemaakt en staat best gezellig.
  Veel plezier met je steekjes deze week en bij de kraam, groetjes
  Lida

 2. Marjolein Claessen

  Wat een bof dat je de quiltjes weer gevonden hebt.
  Vind het een grappig patroon. En ik heb met bewondering gekeken naar je quiltwerk.
  Daar leer ik weer van !
  Ik vroeg me af of je bij machinequilten bij een klein quiltje eerst de binding eraan kon zetten.
  En nu zie ik dat hij dat gewoon gedaan hebt.
  Dank voor je inspiratie!

 3. wilma oud

  Gelukkig dat je de quiltjes teruggevonden hebt. En wat heb jij toch allemaal handige hulpjes bij je hobby, zoals die cloverknijpertjes. Succes met de quilten voor de 2 echtparen. Lieve groet van Wilma

 4. Francien Reijmers

  Het patroon van de log-cabin spreekt mij erg aan. Ik begrijp echter niet zo heel goed hoe ik het moet bestellen. Zou je daar een uitleg over willen geven?
  Vast dank en lees altijd met plezier je leuke verhalen, groet,

  Francien

 5. inge

  prachtige babyquilts! en leuk dat je de microbe weer te pakken hebt, we gaan weer kunnen smullen van de foto’s van je werk!

Reacties zijn gesloten.