Verkwikkende bezigheden

Met een beetje tocht door het huis en de boel dicht waar de zon op staat is het leven goed, natje en droogje bij de hand,en vooral een zeer aangenaam handwerkje, nu nog als verkleinwoord, maar naar mate de maanden zullen vorderen, zal het een mega lap worden maatje tweepersoonsbed, en dan zijn we blij dat het winter is. Eerst maar eens kijken of ik het middendeel af ga krijgen, so far so good.
IMG_1087
Het patroon van deel 1 is over een paar dagen (denk ik) niet meer gratis van internet te plukken, klik op de foto rechts op mijn blog om op de website te komen van de dame die een hele oude quilt weer leven inblies door het op papier te zetten.

Omdat het kompas precies in het midden van een lap stof van bijna 1 meter in het vierkant moest komen, heb ik de woonkamertafel maar als lichtbak omgedoopt, en met de tekeningen aan elkaar geplakt heb ik het met een blauwe stift op de stof getekend.
IMG_1055 IMG_1056
niet geheel precieselijk getekend, maar de cirkel rond het kompas was ook niet geheel rond, maar dat gaat geen hond of kat meer opvallen als deze quilt klaar is. Loki en Thor hielpen daarna om de stoffen uit te zoeken voor de taartpuntjes die rond het kompas moesten komen,
IMG_1060 IMG_1062
en daarna werd de tas met lapjes in beslag genomen door Thor, die zijn voorkeur voor oranje lapjes niet onder stoelen of banken schuift. Thor past trouwens nog met moeite onder de bank, terwijl zijn zusje er wel goed onder kan schuiven in een achtervolging. Er zijn heel wat botsingen aan vooraf gegaan eer Thor wilde toegeven dat het echt niet meer ging zonder zich heel erg plat te maken, met hierbij de heupjes spreiden en kontje wriemelend, hij baalde echt heel erg.
IMG_1076
En zover ben ik nu, nog een paar puntjes,
IMG_0235
en dan kan het stof uitzoeken weer beginnen, nu voor de bloemen en blaadjes, en dan zullen Loki en Thor vast weer mee helpen.
IMG_1091 IMG_1088
Thor ligt heerlijk op zijn rug in dromenland. Ze zijn met perioden zo druk bezig, achter elkaar en balletjes en (speelgoed)muisjes rennen, en maken daarbij zulke gekke kapriolen, dat het me niet verbaast dat ze zo total loss zijn, ze slapen echt uren achtereen in de namiddag. Soms hoor ik midden in de nacht opeens een tafeltennisballetje stuiteren, en dan zijn ze weer tekeer aan het gaan, de kamer ziet er in de morgen nog verbazingwekkend netjes uit, het enige wat me opviel gisteren was dat er bloemen uit een boeketje waren gevallen. Nou ja, gevallen, een paar uur later zaten de kleintjes op tafel en trokken met hun bekjes de takjes er uit. Foei! Deze foto is net nadat ik de bloemen weer terug had gestoken gemaakt,
IMG_0234
ik draai me op en hup, daar zit er weer eentje. Leuke bloemetjes he, 4 kleine flesjes met hete lijm aan elkaar geplakt, zo simpel, donderdag gekregen van Ingrid, vanwege mijn verjaardag. Zipje en Zopje hopen denk ik nog steeds dat de aanwezigheid van deze twee mormels van tijdelijke aard zijn, ze brommen en blazen als ze hun ‘personal space’ binnen dringen. Op het moment dat Zipje zich veilig waande schrok hij zich wild bij het verlaten van de bijkeuken, toen hij recht tegen Loki aan liep, die hier achter de deurpost ligt te wachten; hij ontplofte bijna, waardoor een nog niet doorgeslikte brokje uit zijn bekje viel.
IMG_1068

0 gedachten over “Verkwikkende bezigheden

 1. Berna

  Ook al met de Love bezig! Erg mooi en wat je zegt; binnen met alles dicht gaat het prima. Hier wordt hard gewerkt aan het miniquiltje voor het weekend. Bijna af! Maar dan de rest nog.
  Oeps, nog van harte met je verjaardag! Wat ben je lekker verwend!

 2. Phyllis

  Alsnog van harte en wat een bijzondere kleuren heb je gekozen voor de Love Entwined. Het is een prachtig patroon, doe zelf niet mee, maar ben heel benieuwd hoe het verder gaat. Veel plezier ermee!

 3. marga holla

  hoihoi, wat wordt dat een mooie quilt, heb ook geprobeerd om het patroon ergens te vinden, ben lid geworden van yahoo, dat moet schijnbaar, dan via facebook, snap er allemaal niet zoveel van maar kan maar nergens vinden waar ik het kan downloaden, zal wel aan mij liggen denk ik, maar enfin het wordt erg mooi, doeidoei

 4. Chris

  Ik zit er thuis net zo verkwikkend bij als jij. Maar met een minimini werkje. Ik vind dit patroon toch zoooooo mooi!