Wil wel maar kan niet

Een paar mailtjes met vragen in mijn inbox, plus een reactie op mijn blog over de Yahoo group van Ester Aliu, bracht me er toe om achter de pc een blogje hierover te schrijven, ik denk dat er wel meer uitleg hierover is geweest, maar kan zo snel geen link vinden. Even een foto en dan volgt de uitleg, ik ben namelijk klaar met de taartpuntjes, en ga zo verder met de bloempjes. De foto rechts toont de achtergrondstof die ik gebruik, een neutrale waarbij vlekjes niet zullen opvallen.

IMG_1097 IMG_0239
Heb je geen Yahoo! account, dan moet je er eerst eentje aanmaken/aanvragen. Je gaat naar de homepage van Esther en met deze pagina open, open je deze andere website in een nieuw tabblad waar een meneer het proces van aanmaken met plaatjes uitlegt, wat heel handig is, en je doet dan op de homepage van Ester precies wat de meneer uitlegt.

Men is lid van de Yahoo groups, maar kan de files niet vinden, of zelfs geen toegang krijgen tot de files waarin de patronen van de Love Entwined BOM in staan. Eerst dit, lid zijn van een Yahoo group betekent niet dat je automatisch bij alle Yahoo groepen binnen kan komen, voor de meeste groepen moet je je apart aanmelden. Rechts boven aan de pagina van de groep waar je binnen wilt komen staat Join This Group, klik er op, vul alles in en kijk daarna in je email om de aanmelding te bevestigen.  Bij de ene groep krijg je deze bevestiging binnen een paar minuten, bij de andere groep kan het dagen duren, beetje afhankelijk van de werkdruk van de moderator/lijstbeheerder.

Als je toegelaten bent bij de groep van http://groups.yahoo.com/group/estheraliubom/ zie je dit oa aan de tekst die je links boven de donkerpaarse balk ziet staan:  je gebruikersnaam, e-mailadres en Group Member. Rechts van het midden in het paarse balkje zie je een radarwieltje staan, door hierop te klikken kan je oa je e-mailvoorkeur instellen, ik vind het prettig om van deze groep geen mail te ontvangen (special notice) , ik ga gewoon gelijk online naar de groep en lees daar de emails en bekwijl de foto’s.

Als je dan in de linker kolom van die groep op de filesmap klik krijg je dit te zien http://groups.yahoo.com/group/estheraliubom/files/ en dan klik je op de gele map waar Love Entwined achter staat, en dan kom je hier terecht: http://groups.yahoo.com/group/estheraliubom/files/Love%20Entwined%20BOM/

zo ziet het (middenstuk van de pagina) er uit:
Schermafbeelding 2013-07-23 om 14.57.16
En nu download je de bovenste 4 mappen (op de website zelf, de foto hierboven is slechts een screenshot, je kan er niet op klikken, nou ja, kan wel, maar er gebeurt gewoon niets, maar als je het leuk vind houd ik je niet tegen hoor, ieder zo zijn meug), dit zijn de bestanden die Ester zelf heeft gemaakt, dit is het officiële gedeelte, daaronder staat nog uitleg van andere dames over technieken die in deze quilt gebruikt kunnen worden. Ik zie dat maand 1 er nog wel bij staat, dus als het je niet eerder is gelukt moet je snel wezen, het kan zijn dat hij er over een paar dagen niet meer staat.

Downloaden doe je door  te klikken op de blauwe regel achter dit symbooltje Schermafbeelding 2013-07-23 om 15.01.39  (dit is een PDF file )en dan is het afhankelijk van de computer wat je daarna moet doen, volg de aanwijzing van de pc zou ik zeggen, en kijk goed in welke map je hem opslaat, want je wilt het uiteraard zo weer terug vinden. Je kan het altijd eerst op je bureaublad opslaan.

Staat het deel van de BOM er niet meer bij, dan kan je hier http://www.estheraliu.com/shop.php het missende deel kopen, voor een paar dollar heb je een deel van de BOM in huis, (1 Australische dollar is 55 eurocent). Hier staan ook al haar andere prachtige appliqué patronen in, om te smullen zo lekker.
IMG_1102
slim van Thor, door op de rand te staan schuiven de brokjes bijna vanzelf in de bekjes.

0 gedachten over “Wil wel maar kan niet

 1. Carin

  Denk dat het misschien nog handig was geweest als je er ook meteen bij had uitgelegd, hoe je een yahooaccount aanmaakt want daar heb ik al veel mails over gekregen hahaha ….

  1. djoekie

   carin kun je mij helepen?? ik kom er niet uit hoe maak je een yahooaccount??
   Hoor graag vanje

   1. Carin

    Djoekie, kijk even direct onder de foto’s van Shirley. Daar geeft ze een link naar een andere website waar precies staat uitgelegd hoe je je aanmeld bij yahoo.

 2. Pingback: Love entwined | Creatieveling Elly

 3. Ineke

  Alles is heel duidelijk verteld! Dank je wel.
  Ik heb 2 dagen in de “wachtkamer ” gezeten,maar nu kunnen de stofjes uitgezocht worden en kan ik beginnen.

 4. Pingback: Binnen! | De avonturen van Zipje en Zopje