Variatie

Het breivirus kwam hard binnen na het zien van al die mooie kollen, sjaals en sokken op de blij-dat-ik-brei weblog van Jeanet, tsjonge-jonge, ik kreeg er jeuk van en hoopte dat het hierbij zou blijven, want hier heb ik toch helemaal geen tijd voor? Een bezoekje net over de grens (ongeveer 10 minuten rijden) aan deze winkel voor een cadeautje voor mijn moeder die zondag jarig was, was de genadeklap; het winkeltje is zo vol gestouwd met torens vol verschillende wolletjes, manden vol bollen wol, rekken vol kluwen met wol, zoveel mooie spullen, dat de lust het overneemt van het verstand. Doe maar twee bolletjes van die, en oooh die paars/zwarte is zo mooi, eentje is genoeg voor een kolletje? Doe dan maar eentje. En ja, natuurlijk heb ik er ook prachtige KnitPro rondbreinaalden gekocht, want zo dik heb ik ze niet. (bij het Haakwinkeltje kan je ze ook kopen), ze breien zalig! Je kan de pen los draaien van het draad, om zo van pendikte te verwisselen, slim he.
IMG_2389
Ik brei op de Continental way, hier een tutorial
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ki4pX9zJ-qA&w=560&h=315]
Och dit werkt toch zo lekker, en ook snel, en in het filmpje kan je zien dat je op deze manier ook recht kan breien op rondbreinaalden, want je hoeft niet spastisch te doen met een naald onder de arm geklemd of zo. Nooit meer kramp in de arm/schouder of klotsende oksels op deze manier!
De paars/zwarte wol was al op nog voordat de kol de juiste lengte had, en toen heb ik de herfstkleurenkol gebreid; toen ik maandag om meer blauwe wol ging kon ik hem al showen,
IMG_2412
en gelijk kocht ik nog een setje dunnere pennen, want ik had met het opruimen in de garage een zak vol prachtige dunnere wol gezien, misschien ga ik er het mutsje van breien van de weggeefactie bij de weblog van Wieke.  (komend weekend is de uitslag van deze give away) De blauwe kol was gisteren af, en om te showen liet ik hem mijn jongste spruit passen; ze zag zichzelf er mee, voelde hoe lekker zacht en warm het was, en zei dat ik hem kwijt was, grote grijns.
IMG_2418 IMG_2422
Stitcherie nummer 9 is in de maak,
IMG_2423
als ik even zit en het breien lukte niet vanwege Loki of Thor die de draadjes wel machtig mooi vinden,
IMG_2404 IMG_2406
Loki ging er zelfs met het hele breiwerk vandoor toen ik net deze foto’s had gemaakt van de handige bolhouder, jaren geleden gekregen van Chrissie, een Duitse quiltvriendin.
Vanmorgen vroeg heb ik nog even snel een sleuf onder de Santa quilt gemaakt, want hij golfde teveel en gelukkig kon het allemaal met de naaimachine, omdat er op de juiste hoogte ook een horizontale stikwerk liep (wat ziet het er slordig uit op de achterkant!)
IMG_2425 IMG_2426 IMG_2427
en zorgen dat de sleuf omgeslagen net over de stiklijn viel, en toen weer gaan naaien
IMG_2428
Met een ronde staaf er door hangt hij nou wel netjes. De ornamentjes zijn op heat n bond gestreken en uitgeknipt, maar ik had niet genoeg zwarte vilt, dus snel besteld, hopelijk kan ik er morgenavond verder aan werken, en dan laat ik wel weer een foto zien.

Nou, en vanavond na het eten besloot ik even een etuitje te maken voor al die losse pennen en draad, nooit eerder zoiets gemaakt, en het is niet echt verkeerd gedaan vind ik (3 uur later).
IMG_2434 IMG_2435
Eerst had ik de sluiting in het midden gezet, maar toen wipten de hoeken zo op, niet echt netjes, dus heb ik wat stikwerk uitgehaald om de steekvakken te verplaatsen (anders zaten ze midden op een vouw) en ook zit het stukje klittenband nu op een andere plek
IMG_2436 IMG_2439 IMG_2438
aaah, veel beter zo. Ik ga een kopje thee drinken en dan naar bed, zal dat effe lekker slapen, wetend dat de kleine klusjes klaar zijn!
IMG_2433

0 gedachten over “Variatie

 1. Marry

  Ik heb geen krant meer nodig bij het ontbijt, jouw verhalen zijn veel leuker! Echt een real life soap en zo herkenbaar! En leerzaam ook nog..

 2. Ines

  Wat ben jij toch een bezig bijtje en wat schrijf je het leuk op, het is en blijft genieten bij jou.

  Groetjes
  Ines

 3. Truus

  Nu eens geen quilt maar wel een mooie dochter+col en een trotse breister+col.Ook je mapje is geweldigmooi en handig! Heb de mijne ‘gewoon’ met een elastiekje bij elkaar-oh foei toch.
  Brei je met de draad over je linker- of rechtervinger?
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. LL-ilse

  Aha, de Lapjesvrouw, die ken ik wel. Je kan er je gat niet keren, maar ze hebben we erg veel mooie dingen. Zag je de quiltstof? Het is niet zo veel, en de wol staat er voor, maar ze hebben echt leuke lapjes. Toffe kol heb je gebreid, en je Santa is geweldig, zeker met je lichtjes.
  En zo’n handige etui – ik heb dat ook al vaak gezien, als cadeautje voor kinderen, in kleuren matchend bij de kleurpotloden. Heel dankbaar geschenkje voor een creatief kind. (heb je nood aan extra ideeën ;)?)

 5. Bernadette

  je bent weer lekker bezig geweest, mooie cols heb je gebreid, helaas kan ik dat niet.
  je mapje ziet er goed uit, toch ook eens aan beginnen want loop al tijdje met zo’n idee in mijn hoofd
  groetjes
  Bernadette