Schitteren maar

Santa’s rode kledingstukken hadden inderdaad afgegeven, het was gelukkig niet storend aan de voorkant, en ik vond het wel wat hebben aan de achterkant,
IMG_2381
hij was in ieder geval mooi strak opgedroogd toen ik er gisteren het mes in zette, ter voorbereiding van de bies opnaaien. Ik had voordat ik begon te quilten al gezien dat hij heel scheef op zijn benen stond, en in het kader “alles heeft zo zijn charmes” heb ik het zo gelaten.  Iemand gaf de tip om het paneel nat te maken, de hoeken mooi haaks op te spannen, en zo laten drogen, zodat hij ook mooi haaks als affo opgehangen kan worden. Klinkt op papier goed, maar helaas wijst het zich in de praktijk anders uit (hoe zou ik dat nou weten), stof heeft een geheugen; na een tijd van hangen (of een keer wassen) trekt hij gewoon weer terug in zijn originele vorm, en ook al heb je hem op een rechte lap gequilt, de top heeft zin om weer scheef te trekken, en dan gaat hij in de hoeken opkrullen. Nee, als ik er niet tegen had gekund, dan had ik Santa op Heat-n-Bond feather lite moeten strijken, uitknippen en op een samengestelde top moeten strijken.

Na het afsnijden van de randen viel pas goed op hoe scheef, als een trapezium
IMG_2374 IMG_2379
maar dat gaf dus niks, en zo heb ik er een mooie oranje bies rond gezet, en met vier ophanglussen en een ophangzak voor…… de batterijhouder van de lampjes, jaaaah!
Met een priem prikte ik vanaf de voorkant gaatjes in de quilt, best wel spannend, dit was voor mij de eerste keer;
IMG_2383 IMG_2385
de lichtjes stak ik er door en zette het op de achterkant met een paar steekjes vast, zodanig dat de lampjes niet verder naar voren (buiten) konden schuiven.
IMG_7486 IMG_7485
Ik had van begin af al besloten dat er lichtjes in de boom zouden komen, en ik kon mijn geluk niet op toen ik bij de Marskramer een doosje vond met 24 Led-lichtjes (precies genoeg!) op een timer; vanaf het moment dat je hem aan zet branden de lampjes 8 uur, gaat uit en gaat weer op dezelfde tijdstip aan als de eerste keer en branden dan weer 8 uur. En als je hem gewoon uit wilt zetten omdat je de deur uit moet en je wilt batterijen sparen, dan kan je aan de voorkant bij de muts het knopje voelen om in te drukken. Geinig he? Foto met en zonder flits genomen.
IMG_7483 IMG_2386
Het effect is enig, alleen moet ik nog wel een latje onderaan zetten, want door de bulk achterop van de draden van de verlichting golft hij meer dan mij lief is. Nu rest mij nog om achter deze lap stof
IMG_7487
Heat-n-Bond heavy te strijken, uitknippen en dan op zwarte vilt te strijken, uitknippen met een randje zwart in zicht, en dan met hete lijmpistool lusjes van achteren aan de bovenkant lijmen. En dan knoopjes in de boom naaien zodat de ornamenten hier aan kunnen hangen. En een label maken….ik ben er dus nog niet.

IMG_2372
Veel tijd om net als Zipje en Zopje te lummelen had ik vanmiddag niet, een ritje naar Quiltshop Leur stond nog op het programma (helemaal geen straf) omdat ik maandag wat was vergeten. Kom ik daar aan, staat de winkel bomvol klanten, allen met rollen stof onder de armen; de workshop van Jacqueline de Jonge is net afgelopen, en er staat maar 1 personeelslid de benen uit haar lijf te lopen. Na mijn vraag of ’t goed is (ik moet me even voorstellen, en vertel dat ik winkel-ervaring heb bij Dorry) ben ik achterin de winkel gaan snijden voor de klanten. Toen ik mijn jas en tas aan de kant gooide, bedacht ik me dat ik een bh-loze dag had, point of no return, net doen of er niks aan de hand is,  heb ik weer, maar ik had gelukkig wel een fatsoenlijk (niet strak zittend of transparant) shirtje aan, dus ’t viel niet zo op. En ’t was ook niet koud in de winkel, anders hadden de dames misschien gedacht: “Dat is wel een gekke plaats voor knoopjes, zo laag op de buik.” Wel handig om ornamentjes aan op te hangen, met kerst.

0 gedachten over “Schitteren maar

 1. Truus

  Wat een geweldig leuk idee om lampjes in de kerstboom te maken!
  Als je nu onderaan ook een tunnel maakt over de hele breedte en daar de lat inschuift,dan hangt je kerstmanquilt nog strakker.Zo kun je ook een lusje maken aan de ornamentjes door een knoop in een dubbele draad te maken-van achter naar voor steken en klaar is het lusje.
  Hoop dat je mijn ideetjes niet erg vind.
  Wat jammer dat ik niet in de Quiltshop was-had je graag aan het werk gezien!
  Succes met de ornamentjes.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Ines

  Wie op de onvolkomenheden let is een krent, wij zijn ook niet puntgaaf 😉
  Hij is geweldig geworden en wat leuk dat er ook nog ornamentjes in dat boompje komen te hangen.

  Groetjes
  Ines

 3. Marjon

  Wat leuk met die lampjes, hij is heel mooi geworden. Mijn moeder zei altijd dat er best iets aan mag mankeren want dan zie je dat het handgemaakt is ….

 4. Willeke

  Ik lig weer in een deuk om je bh-loze verhaal. Zie het helemaal voor me!!!!
  Wat een geweldige kerstman is dit geworden joh. ENIG!!!!

  groetjes,