Toch maar niet

Even waande ik me in de film Birds, van Alfred Hitchcock, nadat ik vanmorgen de vogels eten had gegeven; ik zat rustig thee te drinken, toen ik heel veel beweging in de tuin zag, grote roeken (als kippen zo groot) zaten met z’n allen in de bomen, af en toe maakte er eentje een duikvlucht en vloog met een bek vol eten weg. En opeens zie ik grote witte vogels over de tuin zag scheren, meeuwen, verdorie, wat doen die hier? De lucht zat vol met meeuwen, tientallen cirkelden boven de tuin, de roeken werden er onrustig van, en ik ook. maar zodra ik richting het raam liep, vlogen ze weg, om weer terug te komen zodra ik uit het zicht was verdwenen. Wat zullen de buren wel niet denken, sinds we hier wonen is het al elk jaar een witte winter met heel veel sneeuw, en nu dit weer. En Zipje en Zopje? Die lagen knock-out op hun kussens te slapen, het ging totaal aan hun voorbij.

Vanmiddag kwam de antiek quilt weer tevoorschijn, het was even zoeken naar de hexagonranden, maar die zaten in weer een andere tas, gelukkig. Even netjes gestreken, want ze lagen flink in de kreukels, en toen meten en passen en snijden. Ik heb eerst de groene sashing rondom de top gezet,
en het strakke plan was, om dan de hexagon randen hierop te appliqueren, op de manier die Hermie in haar blog zo duidelijk laat zien. Ik dacht echt, dat dit dé manier was voor mijn laatste rand, maar dit gaat het hem niet worden. Wromnie? Om de doodeenvoudige reden dat ik vind dat er teveel wit in de buitenste rand zit, het past niet bij het totaal plaatje, vooral het witte zigzagje vraagt teveel aandacht. Dat viel me pas op, toen ik deze foto’s maakte
Dan geen hexagonrand? Bendegek! Ik ga gewoon de hexagonrand met een rechte rand erop stikken, dus die puntjes afkappen. Hier kan je het verschil duidelijker zien
dat gaat nog een hele klus worden met de hoeken, ik verheug me daar nu al op :p

Er is gebouwd vandaag, ik loop nu nog maar 15 huisjes achter, ooh dat valt nog mee!
Dat ene deurtje -rechtse rij, middelste huisje- is een snoepje, net het huisje van de heks uit Hans en Grietje.

0 gedachten over “Toch maar niet

 1. iNGRID

  Ik dacht bijna te lezen dat je ook een deel van de antieke kwijt was..pffffff maar gelukkig wist jij gelijk in welke zak het ding zat.. Maar je hebt gelijk, niet een strakke rand door deze hexagonnen is niet mooi. Je hebt gelijk als je hem er recht aanzet !! wordt heel mooi !!

 2. Inge Slaats

  Lachen met al dat gespuis in je tuin! En nou weet ik meteen waarom we weer sneeuw hebben deze winter. Ligt aan jou dus. Hou er eens mee op, tover het voorjaar maar vast tevoorschijn…….
  De Antieke is mooi en ik wens je veel succes met de hexagonnenrand. Pffff, wat een werk.
  Je huisjes zijn zo lief. En hey, een heksenhuisje heb ik nog niet. Bedankt voor de tip LOL

  Groetjes,
  Inge

 3. Dorien

  Hoi Shirley, Ik vind je hexagonnenrand erg mooi en zou die er zo aan zetten. De witte zigzagrand valt op maar dat mag gerust. Ik heb het ook zo gedaan, je kunt ter vergelijking eens op mijn blog kijken. Ik zie je snel, de quiltweekenden zijn binnenkort. Goetjes van Dorien

 4. Hermie

  Hoi shirley, de binnenste rand zou ik er inderdaad ook recht aan zetten,past mooier bij de andere randen. De buitenste zou je dan wel de puntjes aan kunnen laten zitten..Veel succes er mee. hij ziet er prachtig uit.

 5. Erna Peekel

  Je antieke wordt echt een plaatje succes met de hexagonnetjes. Je huisjes zijn kei gaaf vooral het heksenhuisje.
  Als antwoord op je vraag of het hondje is gevlisofixed. Ik gebruik Steam en Seam lekker makkelijk.

  Fijne avond.

  Groetjes,
  Erna

 6. Ineke Hulzebos

  Wat een ramp hé, die grote vogels, vooral die meeuwen, schijten alles onder. Het is veel mooier als je allemaal musjes, roodborstjes of vinkjes in de tuin hebt. Die antieke quilt wordt prachtig en wat een goed idee dat het recht wordt, die hexagonnenrand.
  En je huisjes worden prachtig. Groetjes

 7. chrisjones

  Die rechte rand vind ik ook veel mooier hoor. Goeie beslissing. Bijna klaar joh, super! En die foto’s, die komen wel. Ik kijk ook regelmatig hoe ver ze zijn.