Tjop-tjop

Weblog geeft weer e-mail-updates bij nieuw geplaatste blogjes, hoera! Het loopt misschien nog niet helemaal soepel, maar het loopt tenminste weer. Je krijgt die berichtjes, als je rechts op de pagina op Subscribe to … (boven het weerkaartje) heb geklikt, en dan moet je wat invullen, en dan krijg je een bevestigingen email waar je ook even op een link moet klikken, en klaar ben je.
Photobucket
Idioot vroeg wakker geworden voor de zaterdagmorgen, even mijn mobieltje gecheckt; nee, geen sms’je van oudste spruit die dit weekend met studiegenoten Keulen aan het verkennen is, en vervolgens mezelf weer in slaap gesust met de gedachte dat ze het vast heel erg naar haar zin heeft, geen nieuws is goed nieuws. Toen ik weer wakker werd, rook ik vers gebakken brood, en toen deze dampend op het rooster lag, zag ik door het keukenraam Zopje aan komen lopen met zijn ontbijt stevig tussen zijn tanden. Muizen in overvloed in het natuurgebied achter ons huis, de buren zijn maar wat blij met Z&Z, geen tegen de kamerramen springende muizen meer, en de schuifpui kan met mooi weer ook gewoon open blijven,zonder dat je bang moet zijn voor ongenode gasten.

Na het ontbijt ga ik als de wiedeweerga verder met het opnaaien van de ophangsleuf, en nog voor het eerste kopje koffie gezet wordt, is hij klaar. De foto waar hij op de grond ligt, is vrijdagmiddag genomen, vlak voordat ik de biezen ging stikken. Het lijkt wel of de poppetjes zeggen: ” Give me a hug!”
Photobucket Photobucket
Dan is het draadjes weg werken, vooral de voorkantgaren die op de achterkant is gaan knopen, wat wel eens gebeurt, en om deze draadjes weg te werken kan je natuurlijk een naald gebruiken, maar dat werkt lastig als je maar korte eindjes hebt, en dan komt dit handige mini-haaknaaldje met terugslagklep van pas. Ik heb er al eerder over verteld, maar herhaling is de kracht van onderwijs

voor de laptoppers waarop geen slideshows op te zien zijn, zijn hier de foto’s
Photobucket Photobucket Photobucket
Heel goed te zien is dat op de achterkant (de groene stof met vogeltjes) het bovengaren als stipjes uitploept, en vooral daar waar er bochten gemaakt worden, ploepen ze nog verder uit. Dit trekt meestal wel bij na het wassen, niet dat het allemaal weg trekt, maar wel grotendeels. Bij mijn ploept er ook wel eens wat uit, en toch houd mijn familie nog van me.

’s Middags ben ik verder gegaan met  de DPtjes, maar ik loop nog niet over van de enthousiasme, ik vind dat er teveel contrast zit in licht en donker bij deze ‘blaadjes’, maar dat kan ook komen, omdat er nog geen hartjes in zitten (moet nog de juiste stof vinden) en doordat de foto in de avond is genomen komt het wat flets over.  Het is een hele andere quilt dan die van Suzanne, die met lichte Aunt Grace stoffen is gemaakt, met witte ondergrond en veel geel.
Photobucket
Ik heb het op de naaimachine gedaan, nadat ik eerst een uur deed over nog geen halve DP vastnaaien met de hand. “Ooh nee Shirley, dat gaat hem niet worden”, sprak zij met de nodige zelfkennis, en toen mocht de Pfaff weer aan de slag, met de festonsteek.
Photobucket
morgen even gas geven, en dan mijn kast in duiken, op zoek naar passende sashingstof, iets met bloederige bloemerige borders, mmm, volgens mij heb ik vorig jaar zoiets gescoord bij Dorry.

0 gedachten over “Tjop-tjop

 1. henny

  Midden in de nacht piept mijn telefoon dat er een mailtje binnen is! Zipje en Zopje, niet dat ik er wakker van word maar als ik bijna wakker ben kan ik het niet laten om even te kijken. Dat heb je als je vergeet het geluid uit te zetten. Ik denk dus zelfs ’s nachts aan je. haha
  Dat lijkt me inderdaad een handig ding, waar koop je zo iets? groeten en nog een fijne dag.

 2. miranda

  Dat heb je weer mooi gedaan Shirley! En eindelijk zie ik weer wanneer je een berichtje heb geschreven…nu ik de vernieuwde versie van blogger weer terug heb herkozen….vooral foto’s opladen duurde en duurde maar. Fijne zondag….en succes met de DP’s

 3. goof

  Ze stonden al zo gezellig onder mekaar, in de zijkolom op m’n blog jouw beide web blogs. Dat vond ik al een goed teken!
  Die ‘huggende’ poppetjes zijn geweldig! Wie wil er nu niet zo’n omhelsquilt,…
  En dat van die slide shows dat wist ik niet dat je die niet kunt zien op laptops. Hoe kan dat nu weer?
  Zwaaaaaai naar de quilt van Suzanne, een FAVORIET!

 4. Berna

  Jaaa eindelijk kwam de update weer in beeld. Ik kan je weer volgen bij de leuke dingen waarmee je bezig bent. Fijne zondag.

 5. Anita - Vlijtige Handjes

  Ja hoor het werkt weer als een trein. De lieve dametjes staan te springen …. super leuk met de deugnieten er tussen.Dat minihaakje lijkt me wel wat. het wil met handquilten ook niet altijd lukken om het afwerkknoopje weg te werken. Heeft het aparaatje een naam? Zou het nog te koop zijn?
  Ik geniet nog even van de foto’s.
  Een heel fijn weekend.
  Groetjes Anita

 6. mieke

  Oooohhh jij bent zo’n zelfde moeder als ik ! Tig keer kijken op de telefoon en op FB of er berichtjes zijn. Wij hebben er ook 1 in het buitenland zitten.
  Oud en wijs genoeg om zijn zaakjes te regelen, maar toch … moeders !!

  Dat piepkleine haaknaaldje !?!?!? Dat lijkt wel een smyrna-naald. Of is dit een ienie mini uitvoering ?

  Succes met de DP.

 7. Hermie

  fijn dat weblog weer werkt, is wel zo handig. Je bent weer lekker met van alles bezig. Ik heb vanmorgen ook weer wat uit de oude doos gehaald en ga daar mee aan de slag, even weer wat tussendoor.
  Fijne zondag.

 8. Ines

  Ziet er weer mooi uit en ik ga van de week gelijk op jacht naar zo’n handige knoopnaald, ik heb er vroeger een gehad toen ik nog kleden knoopte, maar die is inmiddels verdwenen.

  Groetjes
  Ines

 9. Elly L

  Ik zit nu op mijn gewone pc te werken, maar daar zie ik de slideshow ook niet.
  De quilt met poppetjes is heel leuk geworden

 10. Chris

  Ik krijg ook weer feeds van weblog via google reader. Dat stond ook een poos stil. Nu zou het nog fijn zijn als naam en mailadres bewaard bleven. Hoe zit het met de oude foto’s? Daar moet ik ook weer eens naar kijken.
  Handig, dat mini haaknaaldje!