Quiltweekend

We zaten aan tafel te eten, Zipje en Zopje lagen knock-out op de banken te zuchten en te spinnen, mijn borduurwerk lag in een ver gevorderde stadium van mooi zijn op het kastje naast mijn stoel
 photo IMG_1352_zpsdae9fbbc.jpg
en buiten was het voor de verandering weer eens aan het sneeuwen, toen zoon zich opeens hardop afvroeg of zo’n quiltweekend niet iets was voor zijn vader, maar dan als postzegelweekend, gewoon om er ook eens lekker uit te zijn zonder de wederhelft.
Allemaal serieuze mannen en vrouwen naast elkaar aan tafels met hun albums voor zich zitten, loep en pincet in de hand, daglichtlampen aan, catalogus tussen hun in en maar postzegels kijken, tandjes tellen en bij elkaar kijken welke serie ze nog niet hebben. Uiteraard nemen ze ook ‘potluck’ mee, en smikkelen ze allemaal van mekaars baksels. “Het zijn mannen, dus het zullen wel veel kant-en-klaar quiches zijn van de supermarkt”, zo fantaseerde zoon er op los, “en met overal op tafels bakjes met snoepjes, chips en chocolaatjes”. Dochter keek grijnzend naar haar vader, net als mij zag ze het helemaal voor zich. “En dan lopen ze even naar buiten om te gaan roken, en als de deur open gaat waaien de postzegels van tafel af, en zie je iedereen plat op tafel liggen om ze tegen te houden.”

Manlief keek met gespeelde afgrijzen naar ons, plakvingers van het eten, wegwaaiende postzegels, dus kans op kreukels en vouwen, en schudde zijn hoofd, no way, geen postzegelweekend voor hem. Hoe zou dat zijn, met al die mannen op zaal slapen, in hoogslapers; dat zal lekker ruiken ’s morgens 🙂 om over het geluid ’s nachts maar te zwijgen, hoewel er onder quiltvrouwen ook stevige snurkers zitten die de meer decibels produceren dan je lief is.

Eenmaal tafel afgeruimd en de koffiekopjes/glazen gevuld ging iedereen zijn eigen weg, ik dook achter de naaimachine een paar blokjes te naaien van een langlopende WIP, verder fantaseren over veel mannen op slaapzalen, en ja, het tornmesje moest er aan te pas komen bij mijn naaiwerk.
 photo IMG_1347_zps08aef082.jpg

0 gedachten over “Quiltweekend

 1. Ines

  Ik zag het voor me, maar ze komen van Mars, en die zien dat soort weekenden niet zitten 😉

  Groetjes
  Ines

 2. Janneke

  Zoon lijkt op z’n moeder. Beetje te veel fantasie.
  Maar super leuk idee. Kan ik mijn man al inschrijven????
  (heerlijk lang weekend alleen thuis…. en maar quilten)

 3. supergoof

  Ik zit hier met een hele brede grijns. Heb ook die gave om het meteen voor me te zien,…
  ;o)))))))))))))))))))))
  Denk dat ze pizza’s laten bezorgen, en shoarmaschotels,…..
  Waarschijnlijk is de locatie midden in de stad,…

 4. Merel

  ja ik dacht ook meteen aan pizza’s, en bij elke vent een fles whisky ofzo, LOL. Beetje een gentlemans club 🙂 Misschien nog een leuk showtje op het avondprogramma, met wat frivools.
  Shirley, je kan altijd nog events gaan organizeren, je krijgt het heus wel verkocht 😉