NSS

Ik lijd  momenteel aan het NSS syndroom, en dat heeft niks te maken met het lintborduurwerk, hoewel ik hier zo bezeten van ben, dat ik er zelfs op de wc een pracht van een vlechtwerk uitpoepte, met een krul er bovenop; helaas voor de vieze lezers die hierop kicken heb ik er geen foto van om te showen, woorden zeggen soms meer dan plaatjes.

NSS staat bij mij voor Naaien-Strijken-Snijden, en dat in hoog tempo, al dan niet mijmerend over de dingen van alledag, en met een luistercd van Harry Potter (laatste boek) op als ik mijn gedachtenstroom even stil wil leggen, het kan ook teveel gaan malen he.
 photo IMG_1364_zps515b60db.jpg  photo IMG_1365_zpsc5ef2999.jpg photo IMG_1366_zpsce21a63e.jpg photo IMG_1367_zps98d1062f.jpg
Jaren geleden (eind 2007) begon ik met deze blokjes, die dienden toen als voorbeeld voor een loterijblokje om quiltsters te enthousiasmeren om mee te doen, wat goed lukte.
DSC03313 photo DSC03313.jpg
Maar het bleef bij 43 blokjes steken, ondanks dat ik er af en toe op een bee of quiltweekend wat aan werkte, tot ik voor het Dottenweekend een hele stapel lapjes sneed, en niet mee nam, en deze op mijn bureau bleven liggen. En zoals altijd als ik bezig met traag werk, dan moet ik na een paar dagen snel werk doen, anders krijgen de huisgenoten last van me, en dat willen we niet.
DSC03313 photo DSC03313.jpg
Suzanne kwam binnen net nadat ik de grote overzichtsfoto hieronder had gemaakt, zei “Wow, wat mooi”, en begon toen te herschikken, ook omdat ik zei dat je er ook patronen in kon leggen met de lijnen van de dwarsstrookjes.
 photo IMG_2746_zpsc6f5e99c.jpg photo IMG_1369_zpse838ba02.jpg
maar Tim die later binnen kwam (Jee, heb je die net gemaakt?) zei dat het te rommelig was zo, en dat de lijnen allemaal moeten kruisen.We zien wel, ik denk ook dat de eerste versie goed is, zal enkel wat moeten ruilen met blokjes, licht/donker, druk/rustig, en de geeltjes beter verdelen, want die gaan opvallen later.  Ik heb er allemaal restjes en stukjes gesneden van FQ’s van mijn voorraad, en ook de stoffen van New York City Quilter zitten er in, zo leuk, en ik ben er nog niet; er liggen nog 60 halve blokjes met strookje te wachten op hun wederhelften, dat zijn dus nog 6 rijen erbij. (zonder naad komen deze blokjes op 13×13 cm).
En als jullie denken “Goh hij komt me zo bekend voor”, dan kan dit kloppen, Anja heeft hem vorig jaar afgemaakt, kijk maar hier op haar blog zo beeldschoon.

Nu zag ik hem staan als Srappity-Do-Dah op de Gingham Girls website, met gratis patroon van Mc Calls (bijna onderaan scrollen, je ziet de quilt op een bed liggen met daarboven een download link).

En wat komt er van, als je je taak als huisvrouw laat versloffen door hobby? De mannen nemen het intiatief over en dan schaft de pot dit:
 photo IMG_1370_zps41c68633.jpg
smakelijk

0 gedachten over “NSS

 1. Hermie

  een te accepteren syndroom, ik vind het een heel leuk blok, weer een wip er bij en een frikandel speciaal op zijn tijd is ook niet te versmaden.

 2. Ines

  Hij wordt prachtig en lekker vet is soms nodig voor de goede doorstroming, vandaar die gevlochten drol 😉

  Groetjes
  Ines

 3. LL-Ilse

  Oh ja, ik weet het nog, van dit blok. Je quilt wordt heel vrolijk. en ik ken de verleiding, de drang ook, om verder te werken. Veel plezier met schikken, je krijgt schitterende hulp.

 4. Marga

  Hele leuke quilt maar daar heb je best nog wel veel blokjes voor nodig.
  Wie weet, misschien nu maar alvast een bakej klaar zetten waar ik blokjes geneden van 6″alvast in kan doen.
  Dank je wel voor de link.

  Groetjes,
  Marga♥

 5. Hermie

  Nou ik ben ook gaan racen, ik vond hem zo leuk, ik heb hem nu van 2 stofjes gemaakt,maar een andere komt ook nog een keer aan bod.ik ben blij dat je hem showde.