Prima weertje

Zoals jullie weten slapen onze viervoeters ‘s nachts binnen, het is altijd even keuzestress voor ze als ik beneden kom, gaan we eerst naar buiten, of gaan we eerst eten? Meestal wint het eten het van de frisseneuzenparade. 
IMG_1637
Even ruiken wie er in de avond en nacht langs zijn gekomen
IMG_1646
Prima weertje om binnen te handwerken, ik plak eerst nog een paar rondzwervende kerstquiltjes op in de naaikamer, eentje boven de deur met nano tape, en de anderen boven het rek met speldjes in het behang. Het was voor het verhaal beter geweest als ik de deur even dicht had gedaan voor het maken van de foto. 

IMG_1632
Week vijf van de stitch along van Marion’s world hield me goed bezig. Voor deze maand koos Marion de Turkey Tail bracket fungus, (de Elfenbank) uit, met kleuren van zwart, bruin, oker, creme en wit en her en der een schittering van zilver.
IMG_2780
Voor deze maand wordt de pagina niet in vier delen opgedeeld, maar werken we elke week aan een deel van de Elfenbank die de hele pagina bedekt. Ik tekende naar haar voorbeeld met blauw verdwijnstift de lijnen op de stof en borduurde eerst met okergeel in kettingsteek,
IMG_1631
Met hier en daar een deel met de festonsteek om het wat breder te maken. Hierna moesten we drie rijgsteek rijen maken in het wit, ik deed dit met een soort van lintdraad waar een mooie glans over zat
IMG_1633
De volgende stap was de whipped stitch, ik gebruikte een donkerbruine DMG borduurgaren, oei wat mooi 🤩 , de combinatie van deze twee steken heet de whipped running stitch. Ik zie het me zo borduren langs de hals van een shirtje, sjiek de friemel. 
IMG_1635
Hieronder kwam een beetje gerimpeld/geplooid randje van stof, IMG_1668
De bruine vlekken op de stof heb ik zelf gekleurd, ik heb de punt van donkerrood-bruin Derwent Inktense potlood nr 1924 over een rasp gehaald boven twee natte stukken stof, en daarna met folie over de stof de korreltjes in de stof gedrukt met een deegroller, ik wilde gaan voor stippeltjes en geen vlekken. In het laatste geval had ik met een tamponadekwast over de stof kunnen gaan om de kleurstoffen meer te verspreiden. 
IMG_1664
De lapjes liet ik daarna aan de lucht snel drogen in het warmste kamertje in ons huis, zijnde het drooghok waar de HR ketel staat,
IMG_1665
en de volgende dag ging ik er mee aan de slag; de ongestreken lapjes scheurde ik in smalle stroken en zette deze met een rijgsteek vast.
IMG_1667
Over de gekleurde strengen garen op het doosje boven in beeld vertel ik later nog wat.
Met Jon gezellig dicht bij me maakte ik daarna het laatste stukje van de weekopdracht af, wit op wit bedrukte stroken quiltstof vastgenaaid met donker garen; ik kon geen geschikte kleur vinden (wilde donker aubergine hebben) dus heb ik van twee kleuren een draadje gepakt en samen gebruikt in de naald.
IMG_1693
Deze moesten we vastzetten met een steelsteek. 
IMG_1692
En dan krijg je dit.
IMG_1695
Dit druist zo tegen alles wat ik heb geleerd in, rafels, onregelmatig, grof, slordig, brrrr. Maar als ik het dan van een afstandje ziet vind ik het verrassend mooi.
IMG_1694
Woensdagavond werd weer een volgende stap uitgelegd, ik hoop deze zaterdag te kunnen doen.  Ik dacht het gisteren te kunnen doen, maar ik voelde me zo lodderig en had hoofdpijn, holteonsteking van kaak én voorhoofd, oh joy. Spoelen, theetjes drinken en sabbelen op keelpastilles, (want ook een geïrriteerde keel van het gekuch) meer kan je niet doen. Gaat vanzelf over, het komt nu al goed los, ik zal jullie de details besparen. 

Zo, en dan nu over die twee strengen garen. Er was eens een streng witte perle garen en een streng witte DMC borduurzijde en een doos Derwent Inktense blocks en potloden. De strengen in zijn geheel goed nat maken en dan met potloden of blocks en kwastje de kleur goed nat aanbrengen, oh wacht, hier is het YouTubekanaal waar ik het op zag en dacht “dat kan ik ook”.
IMG_1647
En na het aan de lucht drogen ziet het er nu zo uit. Perle garen, oa leuk voor Franse knoopjes
IMG_1672
DMC garen, leuk voor de bloemen en hartjes van de Febr stitch along van CrabappleHill studio als je op de link klikt, kom je er gelijk, maar als je op de homepage moet zoeken, klik dan Other Stuff aan en dan Downloadables.  En op hun Facebookpagina zie je elke dag wat je kan doen
IMG_1670
En dit is het lapje pitjeskatoen waar het op lag, dit komt vast wel een keer van pas
IMG_1648
Fay liep buiten en zag duiven bij de schutting, Maar toen ze op de schutting was gesprongen zaten de duiven ergens anders
IMG_1682
Huh? De duiven waren blij dat ze niet kon vliegen.
IMG_1683
Ik werkte eergisteren nog een uurtje in de tuin, onkruid trekken en de bestrating aan de zijkant van het huis bij het keukenraam schoonkrabben. Geen foto’s gemaakt want mijn telefoon lag binnen, en ik denk dat als jullie zien hoe het er nu uit ziet, jullie denken dat ik er nog aan moet beginnen. Troosteloos omdat het zo nat is.
Krokussen en maagdenpalm beginnen te bloeien, maar niks kan me zo bekoren als de kamperfoeliestruik met room witte bloemen die zo zalig ruiken, dit is de moederstuik bij het achterste terras. Deze heb ik afgelopen herfst flink gesnoeid omdat hij wel erg hoog en woest wijd werd. 
IMG_1654
En dit is een stekje ervan vlak bij de schuifpui, ik vind het losse van het struikje wel mooier, dus bij deze zal ik snoeien met een snoeischaar ipv met een heggenschaar. 
IMG_1655

3 gedachten over “Prima weertje

 1. Truus

  Wat wordt het mooi hoe je de elfenbank moet namaken!
  Ben helemaal niet van vrij borduren, maar vind het wel mooi om te zien.
  En dat van het zelf kleuren van een streng borduurgaren ga ik zeker eens proberen..leuk!
  Mooi je kamperfoelie struik- staat op mijn wenslijst voor de nieuwe tuin,maar nog niet gezien in het tuincentrum. Binnenkort maar weer eens zien of ze het nu wel hebben.
  Een mooie dag vandaag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Rita franke

  Ik ben niet zo van het vrij borduren, maar ik vind het heel verrassend wat er tevoorschijn komt met eigenlijk simpele opdrachten . Gelukkig ben jij gewoon begonnen en ontstaat er nu een heel mooi geheel.
  Rita

 3. Mieke Van den Burg

  Een leuk idee, het elfenbankje en lekker crea, om het garen te verven. Succes. Grtjs Mieke

Reacties zijn gesloten.