Heen en weer

De mystery van Quiltville groeit maar langzaam, dit komt doordat ik a) er een hele week niks aan heb gedaan, en b) heel vaak het tornmesje moest gebruiken omdat kruispuntjes niet naar mijn zin waren, of erger: de stukjes er verkeerd om aan had genaaid. Veel gemoppper, maar het leed is vergeten zodra de blokken tegen de designwall aan zitten. Nu “even” de andere blokken maken die er tussen gaan, kijken of ik er meer blokken bij moet maken, en dan de driehoeken aan de randen maken, flinke border er rond en dan moet hij op een eenpersoonsbed passen. Maar zover zijn we nog niet.
IMG_1710
Miranda herinnerde me er vorige week aan dat de februari stitch along van CrabappleHill studio’s was begonnen, gelukkig zijn de eerste stitcheries niet te bewerkelijk en kon ik met gemak de achterstand inhalen. De ontwerpster Meg Hawkin laat elke dag op Instagram @meghawkey1 and Facebook Crabapplehillstudio de opdracht van de dag zien.

Jon was er als de kippen bij toen ik aan tafel ging zitten met mijn doosjes en bakjes
IMG_1640
Een hartje opgevuld met de seed stitch
IMG_1649
Achterstand weggewerkt

IMG_1684
En hup de volgende maken, Jon heeft gevochten en heeft een bult boven zijn oog 😕 en wat krabwondjes.

IMG_1689
Klaar
IMG_1690
Het hartje van woensdag en donderdag was iets bewerkelijker, het werd over twee dagen verdeeld, maar zo leuk 😻
IMG_1711
Sherlock lag er deze keer bij
IMG_1712
Maar hij stapte op toen ik een stukje roze dmc garen met rode Inktense ging kleuren, dit niveau van toezicht houden was meer een taak voor Jon
IMG_1713
Het verven ging lekker, maar het eindresultaat was niet wat ik wilde, het bleek helaas na drogen (met strijkbout) kleur af te geven tijdens het spoelen en was niet donker genoeg voor de stokrozen. Dus gebruikte ik een bestaande rood-roze verloopgaren.
IMG_1714
En zo ziet het nu uit. Meg Hawkin heeft alle hartjes na het sandwichen vlak langs de buitenrandjes uitgeknipt en deze per stuk op een mooie stof geplakt en ingelijst. Ik weet niet of ik dit ook ga doen, het gaat mij vooral om het borduren, ik hoef er niet zonodig iets verder mee te doen. 
IMG_1715
Gistermiddag trok een carnavalsoptocht door de straat van de basisschool verderop in de straat,
IMG_1706
Het was een vrolijke boel, mooi versierde wagens, fietsen en outfits, ik keek uit het raam van de slaapkamer, Fay die op ons bed lag rende gelijk weg toe de stoet langs ons huis trok, ze zat op de trap naar beneden de voordeur in de gaten te houden.

Eén gedachte op “Heen en weer

  1. Truus

    Ze worden mooi de hartjes zo verspreid op de ondergrond en zo ook al leuk voor een quilt met een rand omheen en met een raster door gepit.
    Wat hangen er voor leuke lapjes met bloemenkinderen links op je prikbord?
    Goed weekend en groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.