Knoopjes en meer

Geheel onverwachts en onbedoeld werd de kast in de woonkamer heringericht, Jon wist niet wat hij zag, zo leeg, wat is hier gebeurd?
IMG_1625
Hier stonden eerst twee planken vol lp’s, en Jon vond het de laatste maanden gewéldig om zijn nagels aan de ruggen te krabben 🫣 Nu kon hij er in liggen, ook niet verkeerd
IMG_1624
Het begon met de vraag van Evelien, of ik wist waar haar schooldiploma lag, want ze kon hem boven bij haar spullen nergens vinden. De papieren in de kast kwamen op tafel, en vooruit, dan maar alles uit de kast halen nu ik toch bezig ben, en Jon hielp mee en zorgde dat er niks van tafel viel.
IMG_1620
Haar diploma lag niet tussen de zwemdiploma’s en schoolfoto’s, maar gelukkig kon ze het nog bij DUO opvragen, want ze had hem nodig voor haar verpleegkunde opleiding. Ze gaat deze versneld kunnen doen dankzij haar bachelor diploma, en daarna volgt een 2-jarige opleiding tot PA. Ze is aangenomen bij een GGZ instelling psychiatrie en heeft er heel veel zin in. Wat haar gelijk opviel bij de medestudenten is dat ze supergemotiveerd zijn, hun lessen goed hebben voorbereid en niet kletsen maar opletten en gerichte vragen stellen en meedenken. Een verademing.

Net als onze kast, ook een verademing nadat ik hem opnieuw had ingericht, er lag heel veel handwerkspul in dat nu weer boven staat, hiervoor moet ik nog wel plaats maken in een kast op de naaikamer 🤭. Veel papierwerk verdween in de papierbak, de LP’s zitten nu achter de deur rechts, op de plaats waar honderden dvd’s stonden, die op hun beurt allemaal naar de garage zijn verhuisd. Een kwart deel is daar in een kast gestopt, de rest in tassen en zakken om weg te doen. Kringloop? Verkopen? Restafval? Wie het weet mag het zeggen. 

Jon was uitgeput van het werk en klom op de toren voor een welverdiend dutje; Fay en Sherlock baalden stevig, want waar moesten zij nu liggen? De poef leek acceptabel voor Sherlock, maar Fay wilde toch liever op de toren liggen, maar durfde niet.
IMG_1619
Het moment dat Jon zijn pootjes ging strekken en naar buiten ging om een frisse neus te halen, pikten de andere twee gelijk zijn plekje in. Zie ze genieten.
IMG_1606
Ik genoot op mijn manier, lekker borduren aan tafel, ik had het vierde blokje van de maand van Marion’s World afgemaakt, zoveel Engelse knoopjes, verschillend van formaat, en de onderste met dikker draad gedaan
IMG_1614
Maar het is wel mooi geworden
IMG_1613
Zoek de poes op de plantenkamer van Evelien, ze was via de kattentoren er opgesprongen.
ddeb2fe9-9e0b-45be-b101-4472f31222ec
Geweldig uitzicht.
1780ca54-cd56-4bab-80b0-02c2968e1abd Van de kast af springend liet ze de Ceropegia gelukkig staan, elegante dame. Ze kwam daarna samen met Sherlock even bij mij kijken of ik nog wat lekkers voor ze had, maar ze komen niks te kort dus nee, de snoepla (van de snijtafel) bleef dicht, en ze renden met een gestommel achter elkaar de trap af en toen ik later in de woonkamer keek lagen ze weer op hun toren naar buiten te kijken.

4 gedachten over “Knoopjes en meer

 1. Truus

  Geweldig die 2 boven op de toren en leuk je knoopjeswerk.
  Wat fijn voor Evelien dat ze de baan heeft gekregen en nu gericht kan studeren.
  Mooi positief nieuws na alles.
  Dacht eigenlijk dat je de kast had uitgeruimd om daar speelgoed voor Sophie in te doen als bij jullie is, maar nee het is ‘gewoon’ opgeruimd na zoekwerk.
  Slaap lekker voor straks.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Jacqueline.

  Fijn voor Evelien, weer een doel met haar nieuwe studie.
  Veel succes meis !
  Ik heb bij de verhuizing ook veel LP.s en DVD,s weg gedaan.
  Naar Emmaus en Kringloop.
  Groetjes.

Reacties zijn gesloten.