op de plaats rust

’t Was een gekkenhuis hier vanmorgen vroeg; terwijl de ramen van de auto stond te ontdooien met draaiende motor (-7ºC vannacht) en de kinderen hun tanden aan het poetsen waren, kwamen de monteurs met hun busje net op tijd aanrijden om de motor van de garagedeur te vervangen. Ik had de zijdeur al van ’t slot gezet en beloofde ze koffie als ik terug was van de tandarts. Terwijl wij om de beurt in ‘de stoel’ zaten, -op de foto, bij iedereen tandsteen verwijderen, en een lekkende vulling vervangen bij mijn oudste spruit- waren de mannen in de garage aan het werk, met mijn hulp beneden aan het poetsen en mijn man boven aan het douchen. Gevaarlijke situatie ☺

De monteurs waren nog lang niet klaar toen we om 10 uur weer terug waren, Evelien liep met verdoofde scheve bekkie naar boven om verder te gaan leren (tentamen vrijdag), vertrokken T& S dik ingepakt naar school, en gingen we allemaal aan de koffie met ontbijtkoek (met een likje boter ja), he, daar waren we aan toe. Om half 12 was de klus in de garage geklaard, de deur gaat weer -en nu haast geruisloos- open en dicht, wat een verademing.
En ik surf even op ’t internet op zoek naar een lekker recept voor morgenavond, en kijk hier eens onder ’t kopje ‘gezond leven’, oooh, wat een heerlijke dingen!

Ik wilde aan de lensquilt werken vanmiddag, maar bij het zien van al die patroondelen zag ik er van af, in plaats daarvan ben ik gaan snijden en strijken, voor een volgende rand aan de antieke quilt, de afgeknotte ruiten. 

0 gedachten over “op de plaats rust

  1. dineke

    Lekker dat de garagedeur het weer doet. Even lekker aan de afgeknotte ruiten werken bevalt vast goed. Ik heb het ook steeds even een paar dagen laten liggen. Continue die rampnaden kon ik niet aan.