Nieuw jaar, nieuwe kansen

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!

 photo graphic03.gif

2014 staat bij mij te boek als dikke pech wat betreft blessures;  het jaar begon met het negeren van een zwaar gekneusde rechter pols (van tuinwerk) omdat ik de in december gestarte Celtic Solstice mystery quilt van Bonnie Hunter  achter elkaar af wilde maken.

Celtic Solstice

Celtic SolsticeIMG_7734

Toen 14 januari de bies en label er op zat ging ik pas naar de dokter, kwestie van prioriteiten stellen. Het volledig herstel van de pols nam ruim een half jaar in beslag, tussendoor maakte ik wel kleine dingen, ging in Maart naar het Dottenquiltweekend, gaf ik in Terneuzen een workshop paperpiecing,
IMG_3863 IMG_3865  en de serieuze quiltproduktie kwam in juni weer op gang toen we met de mini bee de quilt van onze doodzieke vriendin in een week tijd besloten af te maken,

voor Julie

voor Julie

IMG_4643Julie overleed in Augustus.
Ik hielp in Augustus mijn moeder met het doorquilten van de kattenquiltjes, zodat ze deze tijdens hun 60 jarig huwelijksfeest aan de kleinkinderen kon uitdelen
IMG_9579
In september maakte ik een babyquilt voor een collega van zoon en DH,

voor Julia

voor Julia

Julia

IMG_5393 en om wat met de hand te doen te hebben tijdens het Belgische quiltweekend kwamen de patronen van een stitchery kerstquilt op tafel. Tijdens dat weekend wisselde ik handwerk af met machinaal festonneren van de sneeuwmannen, zo leuk om te doen!
IMG_9878

IMG_5649 IMG_2065Het ging wel erg lekker, de top was vlak na dat weekend klaar om mee te nemen naar de gezellige en drukbezochte Helmondse Fonkeldag, voor de stevigheid had ik de top op de kippenquilt vastgespeld, en deze wilden de dames ook even zienIMG_2118 IMG_2119 Een paar weken later was deze quilt klaar

IMG_1432
De dagen werden opeens koeler, en als altijd in de donkere herfstavonden komt er bij mij de drang om flanellen quilt te maken, zoon offerde zijn bed op als ontvanger, en na een week vol fanatieke snij- en naaiwerk en nog een paar dagen van rustig knipwerk was de ragtime klaar als een mooie start van December.

IMG_1630

de achterkant

de achterkant

Het beloofde een gezellige drukke maand te worden; mijn kerstquilt kwam in de etalage van Quiltshop Leur te hangen 🙂 ik voelde me best trots toen ik de foto zag die Monique had genomen van haar etalage, wat hing hij mooi!

IMG_2669

Ik organiseerde voor mijn on-line quiltgroep een Kerstbingo die het eerste weekend van start zou gaan, en verheugde me op het deelnemen van deze mysteriequilt van Bonnie Hunter, die eind november al van start was gegaan, ik was het eerst niet van plan,  maar nadat ik mezelf had beloofd er geen haast achter te zetten om hem achter mekaar af te maken om overbelasting te voorkomen, ging ik er toch voor.  Uiteraard had ik hiervoor niet van alle kleuren voldoende stof in voorraad, en maakte ik samen met mijn moeder dankbaar gebruik van de opheffingsverkoop van quiltwinkel de Parel in Groede, wat een buit! IMG_6499

Helaas raakte ik op 8 December weer vleugellam, struikelend tijdens het aankleden brak ik mijn linker pols ( kop van spaakbeen brak af), en klaar ben je dan: “6 weken gips en een maandenlange revalidatie”, zo werd me door een serieus kijkende orthopedische chirurg verteld, balen zeg, ik had nog wel zoveel plannen voor deze maand(ag) gemaakt.

 Chineese vingers

Nog 2 weken en dan hoor ik of het gips er af kan. Ondertussen heb ik mijn kerstquilt én mijn Cinnamon quilt opgehaald,

IMG_6850 IMG_2791

Zal ik dit blogje afsluiten met goede voornemens? Vooruit dan maar.

Ik ben voornemens om net zo veerkrachtig te zijn als de hortensia’s in onze tuin, die -na een dikke week bedolven te zijn geweest onder een zware pak ijs en sneeuw- nu dankzij de dooi verlost van de balast weer fier omhoog zwiepen en met hun uitgedroogde roestbruine bloemen met ieder zuchtje wind heen en weer wiegen. De bloemen zijn indrukwekkend vanwege hun formaat en toch elegant als een ballerina in een kanten tutu,
 photo leuk4.gif
en daar wil ik een voorbeeld aan nemen dit jaar. Veerkrachtig, indrukwekkend en elegant. Of uitgedroogd, roestig en zuchtend? De tijd zal het leren, ik ga toch graag voorde eerste optie, als ik mag kiezen.

6 gedachten over “Nieuw jaar, nieuwe kansen

 1. Renee

  wauw Shirley wat een creativiteit en de resultaten zijn schitterend. Wel jammer van al je pech en om met jouw humor even aan de haal te gaan…….dat wordt rokken dragen in het nieuwe jaar…hihi.
  Je blogje geeft mij inspiratie om wat meer te gaan quilten want als ik zo naar jouw resultaten kijk geeft dat de mens heel veel voldoening.

  Vrolijke groetjes Renee

 2. (Anne)Mieke de Vries Thesing

  Shirley,
  Ook voor jou goede wensen en veel gezondheid voor jou en de familie.

  Kijk de energie slaat er duidelijk in vermeld.
  dus straal je het ook op de lijst af.
  kunnen wij allemaal weer van genieten.
  hopelijk mag het gips er gouw af (maar pas op dat je niet weer te veel er mee doet)
  het gips is voor jou een goede rem. (misschien weten de dokters dit) LOL
  fijn weekend.

 3. Wilma oud

  Wat een bewogen jaar voor jou Shirley. ik hoop dat 2015 weer creatief maar veel gezonder voor jou mag zijn. lieve groet Wilma

 4. Brigitta Seinen

  Wat een pechjaar. Erg knap dat je ondanks alle tegenslag toch nog mooie quilts hebt kunnen maken. Ik hoop dat het je dit
  jaar voor de wind gaat en dat over 14 dagen het gips er af mag en dat de revalidatie voorspoedig gaat. Groetjes, Brigitta

 5. Truus

  Wat een jaar met leuke en nare dingen -je hebt je niet hoeven te vervelen!
  Wens je voor het komende jaar veel voorspoed en gezondheid en vele quilts om te maken.
  Bedankt nog voor het laten zien hoe je de flanellen quilt maakt-binnenkort ga ik aan de slag.
  En dat mijn hortensia’s maar net zo veerkrachtig na de kaalslag van de hortensiaknipper tevoorschijn mogen komen!!!
  veel succes en gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 6. Johanna Zweden

  Hallo vanuit Zweden, wij wens jou en je gezin een heel gelukkig Nieuwjaar toe met veel creativiteit
  Nu 2014 zat er vol mee, wat een schitterend werk allemaal

  en ik vond het gezellig om je weer gezien te hebben in Veldhoven, misschien lukt het dit jaar, om samen weer koffie te drinken

  Liefs Joke

Reacties zijn gesloten.