Lefgosertje

Zipje besloot op eerste kerstdag te laten zien dat hij niet oud en belegen was, door hoog in de boom voor zijn eigen eten te zorgen, maar helaas waren de lekkere hapjes al gevlogen toen hij zijn balans had gevonden op die smalle tak.
IMG_1642
Pas toen hij merkte dat de vogeltjes niet naar hem toe zouden komen,
IMG_1648
daalde hij af, nou ja, dat afdalen was zo eng, dat hij zich maar gewoon liet vallen, wetend dat hij op het laatste nippertje echt wel op zijn pootjes terecht zou komen, tenminste, als de hoogte van de val 3 meter was, en dat was het wel. Hij kwam terecht in een dikke laag compost van oude- en vers gevallen blad, en liep -een lichte hink onderdrukkend- met warrige haren vol blad en een heerlijke boslucht naar binnen om op zijn voerbakje aan te vallen.

Voor ons verliep eerste kerstdag ook gesmeerd, een huis vol visite aten ’s avonds dapper door de eerder op de dag klaargemaakte schalen, en lieten gelukkig nog wat voor de volgende dag over.  Witlof uit de oven was schoon opgegaan, door Evelien klaar gemaakt. Ik ben wel blij dat de jeugd elk jaar al meehelpt met deze voorbereidingen (zonder ons redden ze het ook prima) , anders was ik gillend gek geworden denk ik, en zij van mij.

Een dag eerder waren manlief in zijn auto en zoon en dochter in de rode auto op strooptocht gegaan naar Ferrero Rocher chocolaatje, de in gouden folie verpakt én de met kokos bestrooide bollen horen gewoon op tafel bij ons kerstfeest, net als de tulbanden van mijn moeder, maar ze waren in alle supermarkten uitverkocht. Lang leve de benzinestations langs de snelweg, en niet wetend wie wat had gevonden hadden ze allen royaal ingeslagen, geweldig!

IMG_6729
Aan het eind van de avond kregen de gasten een doosje chocolade mee naar huis,  omdat we ze zo lief vinden, maar ook wel een beetje uit zelfbehoud, want je blijft er anders van eten. Het was weer een heerlijke kerstdag met de familie, mijn ontbijt bestaat de komende dagen uit
IMG_6750
juist, tulband, heel gezond met al dat fruit er in 😉

4 gedachten over “Lefgosertje

 1. wilma oud

  Oh Shirley, pas op…..alles wat eraan komt, wordt moeilijker er van af te krijgen. Zo te lezen was het weer heerlijk gezellig bij jullie. En die Zipje toch. Ja. af en toe denken dat ze nog alles kunnen. Alvast een goed uiteinde en een heel gezond, creatief 2015. Groetjes Wilma

 2. Truus

  Gezellig zo bij elkaar en met elkaar alles klaarmaken.
  Die Zip die dacht de hapjes zelf maar te gaan halen! Ook weer wat wijzer geworden-in de zomer zou het misschien wel gelukt zijn.
  Een goed uiteinde en een voorspoedig en gezond nieuwjaar Shirley
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. Johanna Zweden

  Lijkt Simba wel, die doet ook altijd van die gekke dingen

  Fijn uiteinden en een heel gelukkig gezond, liefdevol 2015, met heel veel creativiteit

  Groetjes uit Zweden

 4. Hermie

  Hallo Shirley, ik wens jou een heel goed,gezond en hopelijk als je arm weer meewerkt ook een heel creatief 2015.

Reacties zijn gesloten.