Moet je even zien

Sinds ik de Apple tv heb gekregen (voor mijn verjaardag), maakt iedereen er gebruik van, behalve ik, die het gewoon veel te druk heb met mijn Love Entwined. De meest vreemde, grappige, weerzinwekkende, ontroerende of mooie filmpjes komen onze woonkamer binnen met de aankondiging: “Dit moet je even zien/horen.”, en dan onderga ik mijn lot gedragen, geschrokken, verrukt, verbijsterd , eetlustremmend of met een brok in mijn keel van ontroering.  Dat ik niet alles kan waarderen moge duidelijk wezen, smaken verschillen gelukkig.

Maar zojuist kwam zoon de kamer inlopen, zette dit filmpje op, en toen hij bij de eerste tonen van het koor de verbazing op mijn gezicht zag,  zei hij lachend: “Ja, ik weet het, je verwacht het niet, maar het is zo mooi, vooral die stem van die blonde vrouw is waanzinnig mooi.”
Luister en huiver: Miserere Mei Deus
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fcWo1hKHu40&w=560&h=315]
gewoon op de achtergrond laten spelen, haast hypnotiserend.

Mijn liefde voor de Love Entwined deel ik met bekenden en onbekenden op internet, én met Thor en Loki, die regelmatig komen kijken hoe ver ik nu al ben met de zigzagrand. Ik ben zo al twee van de vier kleine driehoekdeeltjes van de hoekstukken kwijt geraakt, ze pakken het in hun bekje om er mee te spelen; gelukkig heb ik nog stof genoeg van deze kleur, en bewaar nu de kleine stukjes in een doosje.
IMG_0313
Bijna klaar, nog één lange zigzagnaad van hoek tot hoek,
IMG_1342
waar Loki me ook weer mee wilt helpen, het schiet zo niet op, maar ze is zo lief
IMG_1345
Dat mijn zigzagjes hier en daar de blauwe lijnen niet raken deert me niet, zodra de blauwe lijnen weg zijn valt het toch niet meer op, aan de binnenkant van het blok.  Aan de buitenzijde wel, aangezien daar een rechte strook stof in een andere kleur genaaid gaat worden waartegen de puntjes van de zigzagjes gaan komen, over een half jaar of zo (wishful thinking).

Zipje en Zopje hebben me wel al bezig gezien, maar zolang het nog niet in het sandwichstadium is, waarbij ze de naadjes op hun trekkracht kunnen uittesten, is het niet interessant voor ze. Whaaa ik moet er niet aan denken!

0 gedachten over “Moet je even zien

 1. creatievelingelly

  Prachtig, ik kan hier uren naar luisteren. Ik ben sopraan, maar zo een gouden stem heb ik niet. Bij lange na niet.
  Ik heb ook een apart bakje voor mijn LE, anders gaat mijnheer Bob met de stukjes ervandoor.

 2. Anne Marieke

  Heel herkenbaar, dat bakje voor stukjes die anders aan de wandel gaan. Ik heb een plastic doosje met vier van die afsluitclips aan alle kanten, want onze Kruimel is erg geïnteresseerd in handwerkspullen. Het vorige doosje – wel afsluitbaar maar niet met van die clips – gooide hij op de grond in de wetenschap dat het dan open zou springen en hij nog met zijn tengeltjes aan mijn handwerkspullen kon zitten.
  De muziek is heel mooi!

 3. Joke Temme

  Dat Misrere Mei Deus is van een tijdloze schoonheid. Kippenvel bij het luisteren.

  Je Love Entwined schiet al op. Ik doe er maar niet aan mee. Apliqueren is niet echt mijn hobby.

  En katten die helpen en testen. Heel herkenbaar.

 4. miranda

  Heerlijke muziek, speciaal nu we met ons Nikkie hier op de bank wat rust in huize houden….en je LE daar heb ik een woord voor: Geweldig!!!

 5. Auckje van der Leij

  Heerlijk om dit muziekstuk weer eens te horen! Als je op het internet zoekt, staat er ook een Youtube filmpje van die Engelse koorknaapjes die dit stuk zingen. De rillingen lopen over je rug zo mooi! Je LE schiet al aardig op en wordt ook prachtig! Nu ik dit tik, is het al ruim 10 uur 15 augustus in Australië (in Sydney dan) en ik ben zo nieuwsgierig naar deel 3! Geduld is een schone zaak! Groet, Auckje