Wat een uitvinding

Wat ik nou toch zag op internet, hoe verzinnen ze het! The Quick Ripper heet het, en het heeft niks met vervelende mannetjes in donkere steegjes te maken. Het is een hulpmiddel voor dames die een hardnekkige neiging hebben om verkeerd te naaien en dan kilometers uit moeten halen, en het tornmesje meer dan zat zijn.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=QA_2m0ZO8EA&w=560&h=315]
Zou het ook met de tondeuse kunnen, of met de ladyshave? Zelf gebruik ik het rolmes, ik houd de naad open en raak dan met het mes voorzichtig het stikwerk, maar pas op, een beetje harde hand of te ongeduldig, en je snijdt zo in het stof. Dan is een ladyshave wel handig.

De losse korte draadjes kan je simpel weghalen door er met een stukje plakband over heen te gaan, of met zo’n plakrol om kattenharen van quilts af te halen. Weer wat geleerd?

0 gedachten over “Wat een uitvinding

 1. Babette

  Hoi Shirley,

  Ik had ‘m laatst ook al gezien en vroeg mij hetzelfde af. Ik heb ook een kleintje, misschien maar eens op een vol oefenlapje proberen, daar heb ik genoeg van 😉

  Groetjes Babette.

 2. Mieke E.

  Ipv de tondeuse, die misschien wat groot is, de trimmer die op een scheerapparaat van de mannen zit, om de bakkebaarden te trimmen. Dat is zo ongeveer dezelfde afmeting denk ik 🙂

 3. Elly L

  Handig. Ik zelf gebruik het simpele tornmesje. Aan een kant om de 8 loshalen en dan kun je in een keer de draad aan de achterkant loshalen. Alleen voor die losse draadjes ga ik een volgende plakband gebruiken. Overigens heb ik deze tip ook van een YouTube filmpje.

 4. Chris

  Zo te zien, werkt het als een speer. Toch lijkt het me een beetje eng, eerlijk gezegd. Ik heb nog wel een tondeuze liggen, waar ik Chago mee rip, haha. Ga die toch maar niet gebruiken.

 5. Bernadette

  lijkt me wel een handig ding maar heb hier nog een tondeuse liggen dus denk als ik grote naden los moet halen ik die maar eens gebruik. voor kleine stukjes vertrouw ik nog steeds op het ouderwetse tornmesje
  groetjes
  Bernadette

 6. Pauline

  LOL, je moet het maar bedenken! Ik vraag me af of zo’n neus- en oorhaartondeusetje het ook zou doen, jammer genoeg heb ik dat onlangs weggegooid, volgens mijn DH werkte het ding niet waarvoor het bedoeld is.