Life is Beautiful

Op zoek naar meer nog niet afgemaakte quiltprojecten kwam ik na twee dagen koortsachtig zoeken het zakje met 11 redworkjes tegen van de quilt waar ik in September 2012 aan was begonnen;
IMG_1811Het strijkpatroon met bijhorend boekje had ik in 2011 gekocht bij Aztec Rose in Zwijndrecht,  er waren toen veel dames met deze quilt bezig, en niets is zo aanstekelijk als mooie foto’s geshowd door enthousiaste quilters. Mijn moeder was er ook weg van, en waar ik voor rood DMC garen koos, ging zij gelijk met verschillende kleuren aan de slag, zo mooi ook.
Ontwerpster  Helen Stubbings van Hugs ’n Kisses  geeft hier uitleg over de quilt-as-you-go methode welke ze hanteert bij het afmaken van deze quilt. Op de blog van Cat Patches zie je deze quilt in zwart/geel, heel verrassend!
IMG_1807Even de designwand schoonmaken voordat ik er witte lapjes tegenaan plak, het ziet er niet uit!
IMG_1793
Drie volle plakrolvellen verder zitten ze op een schone muur, de blauwe lijnen gaan er uit in de was, dit is de afdruk van het strijkpatroon. Wil je gelijk naar mijn fotoalbum om ze groot te kunnen bekijken, klik dan hier
IMG_1796 IMG_1798 IMG_1799 IMG_1800 IMG_1801 IMG_1802 IMG_1803 IMG_1804 IMG_1808 IMG_1809 IMG_1810
Mooi hè? Hier en daar lijkt het rode garen wat uit te lopen 🙁 , ik denk dat de handjes wel erg klam waren toen ik aan bepaalde blokken werkte, maar dit gaat er vast wel uit tijdens het wassen met colorcathers en een schepje Vanish.

11 van de 32 blokjes af, ik heb dus nog wel heel wat te doen, waarom ik er niet achter elkaar aan heb gewerkt? Waarom is de aarde rond? Ik stuiter nou eenmaal graag van het een naar het ander, de ene quilt maak ik binnen drie weken of drie maanden af, een andere quilt heeft drie jaar nodig, of zelfs meer. Het is niet dat ik hem dan niet meer mooi vind, maar ik ben er dan op dat moment een beetje op uitgekeken, misselijk gegeten als bij een zak zoete dropjes die je in een middag naar binnen werkt en er dan een jaar genoeg van hebt. Ik voel me totaal niet schuldig dat ik ergens aan begin en het niet afmaak voordat ik iets anders begin, het is een hobby en geen aangenomen werk.

En smaken kunnen veranderen, soms ben je aangestoken door een groep en ga je geënthousiasmeerd mee met de flow, en het moment dat je de flow even niet kan bijhouden en je als achterligger tegen de drillende, heen en weer wiegende achterwerken aan zit te kijken komt de zelfreflectie:
Reflectiewil ik dit avontuur afmaken, of vind ik het zo wel mooi geweest? Dan maar een kleine quilt van de gemaakte blokken maken?  Maar voor deze LIB blokken is dit is een typisch geval van “wat in het vat zit verzuurt niet”, en gaat het lekker mee in een tasje naar een bee, of als ik ergens lang moet wachten.

Geen idee of ik hem naar het voorbeeld van de ontwerpster ga maken (beetje druk), of dat ik er een eigen draai aan geef, zoals hieronder, maar dan met allemaal verschillende rode of andere effen gekleurde bow-tie blokken, wat het weer veel rustiger maakt. We zien wel.
 photo IMG_1104.jpgOei, deze bow-tie moet ook nog ergens liggen als top, neeeee niet nóg een UFO!

7 gedachten over “Life is Beautiful

 1. (Anne)Mieke de Vries Thesing

  wat goed Shirley dat jij ze weer gevonden hebt
  ik mailde jou al of het huis een of twee was LOL
  dus jij gaat ook verder (en ik ga beginnen)
  alhoewel ik niet zo hard als jou ga.

  1. Shirley

   Ik ga voorlopig nog nergens aan beginnen, het gips gaat er hopelijk aanstaande maandag af, zodat ik van die knellende harnas verlost ben. Daarna fysio, en niet teveel belasten.

   1. Marry

    Hellep, eerst kom je met de huisjes, waardoor ik die weer opgegraven heb….. Nu weer de life is beautiful! Ook ik kocht de hele hap op dezelfde plek als jij en heb één halve stitchery gedaan…. meer niet! Ik vind vooral de teksten zo mooi dus wil er zeker mee verder maar wanneer? Heb te veel andere dingen om handen maar ach het bederft niet. Sterkte maandag Shirley!

 2. sonja martens

  af en toe is het goed om ergens bij stil te staan ; komen we nog eens tot klasseren en sorteren
  de quilt met al die spreuken vind ik grandioos
  belast die pols niet te veel
  grtjs
  sonja m

 3. Hermie

  Wat een prachtige geborduurde rondjes, vooral als je ze zo bij elkaar ziet liggen. Ik zou ze echt echt wel als rondje ergens in verwerken of op appliqueren, in het bow tie blokje vind ik ze niet mooi uit komen,maar smaken verschillen.

 4. Anne Marieke

  Ik ben toch blij te lezen dat jij dit ook hebt!
  Van die quilts die echt prachig zijn, maar die maar niet af willen komen.

  Sterkte maandag. Hopelijk mag je snel weer een beetje (voorzichtig) handwerken.

 5. Marianne S

  Ja ja dat heb ik ook .Ik vind het geweldig aan iets nieuws te beginnen, en soms gaat het meteen door naar af, maar ook vaak komt er de klad in en beland ze boven in een doos.
  Dan voel ik me ook niet schuldig, heerlijk dat jij dat zo mooi kan uitleggen.

  Groetjes en doe voorzichtig

Reacties zijn gesloten.