Building Houses From Scraps

 photo IMG_6615.jpg
Zou Jeanneke geweten hebben wat ze in quiltland teweeg bracht toen ze op het ludieke idee kwam om in 2012 een heel jaar lang elke dag een 3x 3″ huisje te bouwen, en toen iedereen uitnodigde om met haar mee te doen? Vast niet. Klik hier om op haar blog te komen over dit avontuur, met foto’s van 18 afgemaakte quilts die te zien waren op de quilttentoonstelling  in Rijswijk, en in haar Etsy winkel is ook een handig huisjesstempelsetje te koop!

Gek op huisjes ging ik op 1 januari 2012 voortvarend van start, het patroon had ik afgedrukt op een foundation, lekker makkelijk, want ik maakte de huisjes met de naaimachine. Het uitzoeken van stofjes voor de ramen vond ik haast het leukste van al, maar ik werkte er niet elke dag aan
 photo IMG_5623.jpg
Samen met mijn moeder naar de uitverkoop in de Brielle scoorden we beiden heel veel huizenstof, genoeg voor wel duizenden huisjes,
 photo 37cd1215-9dd4-4b14-ba43-5f088986a856_zps2b57ba8f.jpg
maar ja, er was nog zoveel moois te maken in quiltland en de klad kwam er bij mij in;  het werd een werkje voor alleen maar op de bee, en in de zomer van 2013 bleef het aantal huisjes steken op 34 (volgens deze foto, maar het kan zijn dat het nog een paar meer zijn). Ik heb ook nog een zakje met iets van 10-huisjes van Marjon de H gekregen,  ze had er teveel gemaakt, deze staan niet op de foto. Mijn moeder heeft er ook aan meegedaan, met hun eigen huis in het midden, hier zal ik eens een foto van maken, ik kan er geen een van vinden.
 photo IMG_6617.jpg
En nu ik het zo terug zie, begint er weer wat te kriebelen…..hebben jullie dat nou ook?

3 gedachten over “Building Houses From Scraps

 1. (Anne)Mieke de Vries Thesing

  Ja dat heb ik ook .
  Maar denk jou wel even aan jou blessure ??????

 2. Adrie Jansen

  Dat had ik dus ook! Teveel om het elke dag te doen en ik ben gestaakt bij 49, 7 x 7 aan elkaar gezet en nu hangt hij ( op de wisselplek ) af en toe aan de wand, net een mooi maatje! Nu wil ik er nog 1 maken maar dan met kerststofjes en een donkere/nacht lucht achtergrond!

 3. wilma oud

  Ik heb niet meegedaan, ik was nog te onervaren en het was te pietepeuterig voor mij . Ik ben in 2011 voor het eerst een basiscursus patchen te leren. Daarvoor had ik nog nooit een naald in mijn handen gehad. Nu in 2014 heb ik wel in oktober in Veldhoven een stempel bij Jeanneke gekocht van een huisje, maar dat is een groter huis. De huisjes blijven mooi. Fijn weekend. Groetjes Wilma

Reacties zijn gesloten.