Koukleumen

Het zonnetje scheen op de ramen toen ik de schuifpui opende om Fay binnen te laten, en ik verwachte een warm briesje, maar de wind was koud, brrrr. Fay kroop na het eten ook gelijk bij mij op schoot, wetend dat daar de verwarming altijd aan staat
IMG_0403
Jon en Sherlock wilden even later naar buiten, ze hoorden iets verdachts in de tuin, Jon was de dapperste en nam het voortouw, Sherlock kwam pas in beweging toen Jon riep dat het goed volk was. Sherlock loopt weer een beetje te mankepoten, ik voelde niks bijzonders aan zijn pootje, een korstje waar de krabwond van twee weken geleden zat liet los en de huid zag er goed uit. Ik heb hem maar een pijnstiller gegeven en hoop dat het een gevalletje “pootje verzwikken” is. 
IMG_0401
Toen ik gisteren Sherlock via het keukenraam naar binnen liet sprong een andere zwarte kat op het gras en schoot onder de heg door de tuin uit. Jon zat in de keuken te eten, dus wie o wie was zwarte kat nummer drie? Een vriendje van Sherlock? Ben benieuwd of we hem/haar vaker gaan zien.

Dit brievenbuspakketje viel met een klap op de vloer, ik wist niet dat de lamp die ik bij vriendenloterij had uitgezocht zo groot was, tot ik de doos opende. Wat een verspilling zeg, hier pasten wel zes van deze doosjes in, moet dat nou?
IMG_0405
Maar ik ben wel blij met de sensorlamp, van de trap aflopen stapte je in een donker gat, en nu niet meer
IMG_0427
Beetje jammer dat er geen lang lichtnetsnoer bij zat, zodat hij niet om de paar dagen opgeladen moet worden; ach, er moet toch iets te verwensen overblijven hè.

Met het haken ben ik soms zo lang aan het zoeken naar welke kleur ik waar tegenaan zal haken, dat het me een strak plan leek om het uit te leggen en op de foto te zetten voor referentie
IMG_0408
Maar ja, als ik dan een paar uur later met het stapeltje klaar zit om te gaan haken, begin ik toch weer te twijfelen, en pak maar wat me het beste lijk. 
IMG_0410
Voor de avond wilde ik de gesnoeide bolacacia takken opgeruimd hebben, want het zou gaan regenen, dus met vest (want ik had het koud), jas en werkhandschoenen aan en oordopjes in ben ik lekker aan de slag gegaan.
IMG_2285
En twee uur en drie volle zakken later was het klaar, met een klein half uurtje onderbreking door het bezoek van een alarmcentralemonteur die voor een onderhoudsbeurt langs kwam.
IMG_0416
Rechtsonder zie je de bladcompost”kooi”, onder een dunne laag blaadjes bevond zich een dikke laag bladcompost, dus schepte ik alles over in een oude wasmand
IMG_0418
Er zaten hele kluwens met wortels van de beukhaag in en grof snoeisel, wat ik er later uit ging zeven
IMG_0419
Ik legde een rest bitumen dakbedekking op de grond en daarop een paar plastic zakken, knappe wortels die hier nu nog doorkomen. De bakstenen zorgen dat het gaas rechtop blijft staan. Wat beter zou werken is een metalen frame van een tafeltje zonder tafelblad die ik dan op de kop op de grond zou zetten met het gaas rond de poten. Hmmmm, is een optie, maar dit werkt ook.
IMG_0417
Het zag er ook hier weer netjes uit, alles aangeveegd. De dikke takken naast de heg passen niet in de hakselaar, ze liggen me hier niet in de weg en vormen een mooi plekje voor het kleine vee om onder en tussen te overwinteren
IMG_0415
Jon is zo blij met het nieuwe dekbed, hij zakt er zo lekker diep in weg en de kleur past ook zo mooi bij zijn vachtje
IMG_0420
Sherlock houdt meer van overzicht, vooral kijken of er wat te halen valt tijdens het eten
IMG_0423
Van het gingervrouwtje kreeg hij laatst wat lekkers, maar die was nog niet thuis van werk, en van ons kreeg hij niks, balen hoor.

Na de laatste update van Niantic’s Pokemon Go kan ik het niet meer spelen op mijn reserve telefoon, een oude Samsung, ook niet toen ik na een paar dagen het spel opnieuw wilde installeren; best wel balen, want hierop kon ik zo fijn eieren uitlopen. Haha, ik zie nu mensen met hun ogen draaien. 🙄Serieus Shirley? 
IMG_2270

3 gedachten over “Koukleumen

 1. Colette Keuten

  Nou, bij mij zie je meer vraagoogjes: eieren uitlopen??? Zijn toch geen struiken. 😁

 2. christine devos

  Als je wilt wandelen met een doel heb ik de oplossing. Ben Mooimaker, ik wandel met een oude buggy en mijn grijphaken en raap blikjes op. Het geeft me veel voldoening. Ik lees al jaren je blog , waarvoor dank en nog nooit een reaktie geplaatst. Veel groetjes Christine

 3. Truus

  Je bloemenkleed wordt heel vrolijk en het komt me bekend voor– neerleggen zoals je ze hebben wil en dan toch weer anders maken.
  Spannend wie de onbekende zwarte kat is– geen halsband met naam/adres??
  Mooie kleur dekbed heb je genomen– slapen onder een gouden dekentje.
  Fijne dag met Mooie temperatuur bij jullie.
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.