Even checken

Het haakwerk moest even op de grond zodat ik kon zien of ik met paars links onder een bloem er aan kon haken, Jon vond het wel oké en Sherlock moest het ook even checken, gelukkig ging hij niet met het bolletje aan de haal
IMG_0465
Wat een plensbuien vandaag zeg, een van de drie serehplanten staat alweer binnen zodat de katten niet aan de andere planten knabbelen, en Jon vraagt zich af of ik ook iets aan de nattigheid kan doen.
IMG_0464
Gisteren eind van de middag was het nog lekker, een beetje regen nog, en wat een mooie herfstkleuren
IMG_0435
Fay en Sherlock zaten heel geduldig te wachten voor de schuifpui, maar toen Sherlock mij in het snotje kreeg kon hij amper wachten tot ik de pui opende, hij had echt honger en wilde heel graag naar binnen
IMG_0450
Begin van de avond maakte ik nog even het karwei af van het zeven van het bladcompost, het ging wat zwaarder omdat de bovenste laag nat was geregend, maar wat een mooi spul zeg. Ik vulde er een lege 30 liter potgrondzak mee, de wortels verdwenen in de gft bak en de niet verteerde bladeren gingen terug op de kleine hoop van de gazen bladcompostbak.
IMG_0453
Ik heb nog een zak bladcompost staan wat niet gezeefd hoeft worden (hier zitten geen wortels van struiken in),  dit kan ik in zijn geheel komend voorjaar gebruiken in de tuin, ik zal niet de fout maken om het voor binnen te gebruiken, want er zit wel heel veel leven in en dat mag vooral buiten blijven.

Ik heb vanmiddag nog nieuwe dekbedhoezen gewassen, en op advies van de verkoopster van textielwereld.nl  heb ik ze op het wolwas programma gewassen, dan wordt er met extra water af en toe heen en weer klutsend gewassen en met een laag toerental gecentrifugeerd. En zo voorkom je dat op textiel met donkere kleuren lichte strepen komen, vooral het hard centrifugeren veroorzaakt de lichte strepen. (Dit heb ik dus met een nieuwe lange broek gehad, best balen) En dan aan de lucht drogen, niet in de droger stoppen. Na deze eerste was- en droogbeurt kon ik het daarna wel op normaal programma wassen en drogen. Weer wat geleerd.

Dus wilde ik de was in het droogdok (waar de HR ketel staat en de was lekker snel droogt) ophangen, maar eerst moest ik hier gaan opruimen, want onder het droogrek stond de “ruim ik later wel op” zooi bijna tot heuphoogte tegen de muur opgestapeld en en op het droogrek aan de muur lag een rol tussenvulling. Je bent quilter of je bent het niet, elke plek wordt langzaamaan in beslag genomen. Ik ben zeker wel een uur bezig geweest met opruimen, elders netjes opbergen of in de garage om naar de kringloopwinkel gebracht te kunnen worden. En toen kon ik eindelijk de was (is in het echt donkerder dan op de foto) ophangen zonder dat het ergens op of tegen hing. Hilde zal trots op me zijn 👏🏻
IMG_0470
Wel fijn, dit rek van Leifheit, ik heb wel een trapje nodig om er bij te kunnen. Ik heb wel de luchtontvochtiger aangezet, want deze was was wel erg vochtig, het drupte niet maar het scheelde niet veel. Dat wordt volgende week genieten na de bedden verschonen. 

3 gedachten over “Even checken

 1. Truus

  Ook nooit gehoord om op deze manier je donkere was de eerste keer te wassen.
  Je kunt qua kleuren voor je bloemenblokjes kijken naar de bekleding van de footstool naast je blokken op de grond.
  Mooie grond voor de tuin volgend jaar.
  Goed weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.