Kan gebeuren

Moederdag, ontbijt op bed, lekkere luchtjes, smeerseltje en dvd’s als cadeautjes, schitterend weer en de kinderen die de afwas doen, wat wilt een mens nog meer? Ik had het teiltje met de vaat al gevuld met een sopje, en stond buiten foto’s te maken,
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
toen ik opeens gemopper vanuit de keuken hoorde,
PhotobucketPhotobucket
dat het water wel ‘fokking’ heet was, over klauwen verbranden en over de vraag hoe mama dat toch doet.
Photobucket
Ik moest wel lachen, we zijn verwend met een vaatwasser, en owee als-ie kapot is.
Photobucket
Zopje zat op de watersteen en liet zich uitdagen door een brutale ekster, en hij zat zo van zijn neus te maken, dat het niet veel had gescheeld of het was exit ekster geweest. 🙂 Foto is door het raam gemaakt.

’s Middags gingen we naar mijn ouders om mijn moeder te verwennen met een plantenhanger en een kratje vol met bloeiende plantjes, zodat ze zelf de vogel kon opvullen; het cadeau was een schot in de roos, hier word je toch ook vrolijk van.
Photobucket
Maandag heb ik de ganzen dag 🙂 in de tuin gewerkt,
Photobucket
we hebben bamboe in de voortuin staan,
IMG_6727-2006-10
waarvan 1/3e kapotgevroren is, 1/3e opkomt op plaatsen in het grasveld waar je je nek over gaat breken als je niks doet, en 1/3e dat maar een beetje heen en weer staat te wuiven, zelfs in bijna horizontale toestand na een sneeuwbui. Nou is de kans klein dat het komende tijd gaat sneeuwen, maar goed, ik vind dat ik achteraf gezien toch een foute keuze heb gemaakt om op die plaats de bamboe nigra te planten. Maandag heb ik dus de stoute handschoenen aantrokken, en ben aan het zagen, kappen en snoeien geslagen,
PhotobucketIMG_7578-kopie
het toefje bamboe op de hoek is van een mini-soort (foutje van de leverancier), en ik weet nog niet of hij mag blijven staan of niet, ik had er geen puf meer voor, toen de monsters van 3 meter hoog er uit waren; helaas lukte het me niet om de wortels er uit te krijgen, maar slechts een klein deel, en dat kostte me al haast kapotte gereedschap en overbelasting van spieren. Dit lijkt me een mooie klus voor ingehuurde tuinmannen, toch? Of bestaat hier een gemeen, doch wel milieuvriendelijk, middeltje voor? Na afloop kon ik lekker bijkomen met een kopje thee een spelletje Patience, hoewel, lekker?
Photobucket
What’s wrong in this picture? Ook de dvd-box van George Gently werd aangevallen tijdens het uitblazen, ooh zo leuk, ik had er slechts 1 van de 5 gezien.

En dan is het dinsdag, en heb ik alle takken op de dikste na naar de vuilstort gebracht, de auto was sneller leeg dan gevuld. Maar daar weer wegrijden was niet zo simpel, boven op het terrein van de stortplaats stond een auto met draaiende motor te wachten, waarop hij stond te wachten was me onduidelijk, want hij stond midden in het pad de boel te blokkeren, zijn auto leek leeg, en toen ik uitstapte en hem vriendelijk vroeg of hij een meter of 2 door kon rijden en ook een beetje opzij, keek hij me boos aan.

“Hij mot daor weze!”, spoot de passagier naast hem mij vinnig aankijkend toe, ze hing over zijn schoot bijna uit het raampje, wijzend naar de container aan de zijkant, waarvoor nog 2 auto’s stonden te wachten. Maar voor zijn auto was nog ruim plek voor een auto, dus even doorrijden was toch niet teveel gevraagd. “En ik wil gewoon naar de uitgang rijden, daaro.”, zei ik terug in een poging ook lekker plat Roosendaals te praten, en wees naar de uitgang, maar als reactie schoof hij zijn raampje dicht, en bleef stil staan.

De bestuurder achter me die ook half uit zijn auto hing om zich er mee te bemoeien, keek boos zijn kant uit , vatte met luide stem het gedrag en karakter van de onwillige man bondig samen: “Eikel”, wat ik wel erg beschaafd uitgedrukt vond en in gedachte met nog wat sappigere termen aanvulde, en reed toen rond een paar glasbakken heen, naar de uitgang.  En dat deed ik dus ook maar, ook al was dit niet echt voor auto’s, denk ik, gezien de boze blik van een medewerker die net om het hoekje van de glasbak aan kwam lopen, en van schrik een onnodig zijhupje maakte om mij te ontwijken; zo dicht reed ik niet langs hem heen.

Het was nog droog toen ik thuis kwam, en heb toen snel een paar van de mooie -als bezemstelen zo dik- rechte stokken rond de klimrozen gestoken, zodat rozen en clematis in ieder geval verticaal geleid kunnen worden. Ik moet het nog wel beter vastbinden van boven, maar ik kon zo snel mijn binddraad nergens vinden. Zodra het droog is, zijn de graskanten aan de beurt, die moeten ook weer hoognodig afgestoken worden.
PhotobucketPhotobucket
De vaatwassermonteur is vanmiddag langs geweest, en weer onverrichter zaken vertrokken, nadat hij een dik uur aan het sleutelen was met de machine er uit en later er weer in te zetten, waarbij hij geen pottenkijkers kon gebruiken, wist hij  me op subtiele manier te vertellen; hij gaf wel een gil als hij klaar was. Gil! De ventilatormotor is kapot, en toevoerslang en stekkers doorgebrand, en bij eentje is het snoer zelfs flink weg gesmolten. En dit alles vanwege een lekkage dankzij een afdicht ventiel dat zijn werk niet meer goed had gedaan, “het rubbertje is een beetje vergaan, kan gebeuren.”, zei hij schouder ophalend. Jemig, toch niet met een 4 jaar oude Miele? Gelukkig valt dit onder de garantie, de onderdelen zijn besteld en hopelijk is begin volgende week alles weer pico bello  in orde. Diepe zucht.

0 gedachten over “Kan gebeuren

 1. mieke

  Die vaatwasser toch !

  En ja, bamboe is pure ellende. Succes met je ‘ mini ‘ struikje.

  En ook weer ja, sommige mensen denken dat ze het alleenrecht hebben.

 2. Renske

  Mijn moeder gebruikt zoutzuur en bleek om bomen en struiken voortijdig de geest te geven. 😉
  Gelukkig valt je afwasmachine nog onder de garantie, want 4 jaar is nog echt niet oud.

 3. Renske

  Vergeet ik nog wat, jammer dat je niet kan editten. Als je nu op reageer klikt, dan zie je nu wel direct de andere reacties gelijk. 😉