Jarige dame in huis

Onze dochter is vandaag jarig, 17 lentes jong, en wat straalt ze bij het bekijken van haar cadeautjes, die veren aan een kant van haar hoofd is geen bijvangst van Zipje of Zopje, maar een oorbel die ze van Evelien kreeg. Ze mag nu wel oppassen dat Z&Z niet in haar nek springen, denkend dat er een lekkere vogel onder heur haar zit
IMG_0701 IMG_4797
ze kreeg alles wat haar hartje wenst inclusief een (gekochte) browniestaart, smullen maar! Foto hieronder is van 2 weken geleden, waar ze een foto opdracht voor school moest maken
IMG_4672
Gisteren was het vaderdag, mijn lief werd verwend door de kinderen,
IMG_0694
gelukkig hebben we dezelfde smaak wat crimi’s betreft, zo kunnen we gezellig samen kijken, we maken er gewoon een marathon van.

Mijn ouders en broer kwamen ’s middags langs om Suzanne alvast te feliciteren, mijn vader kreeg het boek van de Gijp voor zijn vaderdag, en mijn moeder liet haar nieuwste verslaving zien; het eerste blok van de prachtige BOM van Yoko Saito van vorig jaar, gemaakt van Japanse lapjes, en met needle turn applique, ‘k ben best wel trots op zo’n moeder!
IMG_0067 IMG_4786
en toen heb ik mijn moeder de tuin ingestuurd om onkruid te wieden, “ga je maar nuttig maken”,  🙂 grapje, mijn moeder heeft geen zitvlees, en ze zag iets dat daar niet thuis hoorde en was toen niet te remmen! Gelukkig delen we in dezelfde smaak planten, ze trekt niks uit waar ik wel sierwaarde aan toeken.
IMG_0697
Zoon zorgde voor het avondeten, zalige wraps die onder de grill vandaan kwamen, twee stuks de man en we rolden van tafel; onvoorstelbaar dat dit als lichte snack voor tussendoor gezien wordt door de studenten.
IMG_4790
De blokken van de maand van Yoko Saito zijn uitgegeven  (en nog te bestellen) door Quiltmania  en op youtube staan alle tutorials, helaas Franstalig, maar de beelden zijn wel duidelijk.[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ACeJob_4-_8]

0 gedachten over “Jarige dame in huis

 1. Hermie

  Gefeliciteerd met de verjaardag van dochterlief en zo’n moeder mag je zeker trots op zijn en bij jullie valt de appel niet ver van de boom,want volgens mij heb jij ook geen zitvlees (LOL)

 2. mieke

  Ook hier gefeliciteerd met je mooie dochter.
  Leuk dat je moeder nog zó actief is en het allemaal nog kan.
  En ja , ook leuk dat zoonlief het eten klaar maakt.
  grtjs Mieke

 3. wilma oud

  Wat weer een gezellige blog. Je dochter is een beauty, je zoon geweldig door voor jullie iets te eten klaar te maken, je moeder bewonder ik omdat ze de quilt van Yoko Saito nog maakt. Tussen haakjes, bij Stitchers Inn kun je ook het boek met deze patronen in Frans/Engels kopen. Dus gefeliciteerd met deze geweldige mensen om je heen. Quiltgroetjes van Wilma

 4. LL-Ilse

  Beetje laat, maar toch nog gefeliciteerd met je jarige, stralende dochter. Goh, de jongste 17, wat gaat de tijd snel. Chapeau voor Truus en haar huisjes.
  Enne Tim zou hier ook scoren met zijn wraps. Onze jongens gaan er vlot mee weg (binnen steken noemen ze het), maar mijn maag zit vol na 1,5.