Mysterie BOM maand 6

De Blok van de Maand van de mysteriequilt van Border’s Creek Station , door Quiltshop Leur uitgebracht, nadert met rasse schreden de onthulling, deze maand mogen we al van enkele losse onderdelen hele blokken maken, spannend! Het is niet moeilijk om met in acht neming van de juiste naadbreedte de onderdelen tegen de lichte vierkanten aan naaien, het gaat zo vlot,
IMG_1476 IMG_1477 IMG_1482 IMG_1483 IMG_1486 IMG_1487
dat ik er versteld van stond, huh, is dat alles? Even toch spannend met nameten, klopt de maat van het blok, want anders moet ik uithalen, maar gelukkig in een keer goed! Wat heerlijk om eindelijk grote blokken in handen te hebben en wat hangen ze daar mooi!
IMG_1491
ik merk dat ik ongeduldig word, ik wil resultaten zien! De volgende is ook een leuke om te maken, met de driehoek op z’n kop zorgen dat er slechts kleine oortjes te zien zijn tijdens het vastspelden en naaien, en de kwart inch naadtoeslag aan houden. ‘k Zie dat er soms delen bij zitten waar de stof niet als een rechte lijn lopen, dat kan gebeuren met de snelle vliegende gansjes methode, en zo los je het op met het naaien:
IMG_1497 IMG_1498
Ik houd de grote driehoek die er nog tegen aangenaaid moet worden aan als kwart inch buitenlijn
IMG_1499
er zitten blokjes bij waarvan ik denk: hoe is het mogelijk, maar dat komt allemaal wel goed
IMG_1502
Deze (zie hieronder) heb ik uitgehaald, kijk maar naar de oortjes, zo steken niet gelijk uit aan weerszijde, bij de foto hier weer onder ziet het er veel beter uit.
IMG_1504
Nog 2 prachtige rode driehoeken tegen de schuine kanten aan zetten
IMG_1506 IMG_1507 IMG_1509 IMG_1510
nu nog de oortjes afsnijden en gelijk opmeten, yes, het klopt!
IMG_1512 IMG_1515
en showen, wat een mooi blokdelen (de groepsfoto toont ze te fel van kleur, linker foto is realistischer), ben benieuwd waar deze uiteindelijk allemaal terecht komen.
IMG_1518 IMG_1520
Een beetje saai van kleur na de vorige uitbundigheid is het volgende blokje om maken, ik probeer er toch een feestje van te maken met slingers, strijken met heerlijk geurige stijfselspray om de boel mooi strak en stevig te houden; gelukkig heb ik nieuwe voorraad bij Birdblocks gehaald, want het kleine flesje is al op
IMG_1522 IMG_1526 IMG_1527
Snel alle losse blokjes in het zakje stoppen zodat ik ze niet kwijt raak, want ze zullen vast goed van pas komen op het eind van de mysterie. Dat zou wat zijn, dat je ze weglaat “want ze waren zo saai, niks aan….”. Je hebt saaie delen nodig om de rest te laten stralen, zo is het met alles in het leven, én met quilts!
IMG_1534eIMG_1323 P1010053
de andere 2 blokken had ik al eerder gemaakt, wat gaat daar van komen? Over een maand weten we veel meer!

0 gedachten over “Mysterie BOM maand 6

  1. Ines

   Wat kan jij toch mooi werken, zelfs met de hand ziet het er bij mij niet zo netjes uit.

   Groetjes
   Ines

 1. LL-Ilse

  Oh, oh, een mysterie die een tijdje loopt, tja, dan wordt het zeker spannend. Ga je niet stiekem puzzelen en zoeken naar mogelijke oplossingen? Ik zou me niet kunnen bedwingen, veel te curieus ben ik