Herinneren jullie je deze nog?

De repro-antieke quilt ligt al weer een tijdje stil, de rand waarmee ik bezig was, bleek niet naar mijn zin, te weinig variatie in kleurtjes; en dus haal ik maar weer de hexagonnen tevoorschijn, waar ik al sinds eind dec 2005 aan bezig ben, van dezelfde jaren 30 Aunt Grace stoffen gemaakt. " En wat nou als ik toch deze eens als laatste rand er omheen zet, is 't wat?" Photobucket Gaat dit het worden? Even niet denken aan het vele werk, ontiegelijk veel witte hexjes moet ik nog erbij maken, of ik appliqueer ze op een witte banen. Eenmaal doorgequilt kan dit misschien niet eens meer opvallen. Ik zag dat enkele hexjes te lijden hadden gehad van het gesleep, een beetje koffieschade denk ik. Gelukkig heb ik er nog iets van 10 over om ze te vervangen, of ik laat ze er in zitten voor een authentieke antieke look!

Op Heleens blog zag ik update van haar Dresden plates (en mandjes), helemaal geweldig! Hier een update van mijn DPtjes, gisteren op de bee (geen foto's gemaakt) heb ik er bijna 2 afgekregen, en de poes kan het nu echt niet meer bijhouden:

Photobucket het mandje links zit op een 10x 10 lapje, even ter oriëntatie.

Oja, hoe cool is dit: mijn zus (wonend in Australie) had een workshop gevolgd bij Gloria Loughman  en ze moest van haar de groeten aan mijn moeder doen, die in Terneuzen bij dezelfde Gloria een workshop had gevolgd. Wat is de wereld toch klein he. Zus was helemaal enthousiast over de manier van haar manier van werken; gaat ze nou toch naast alle grote beddenquilts ook wandquilts maken? You go girl!

En, hebben jullie al gestemd op de quilt met het mooiste verhaal bij Quilterspalet? Nee, klik dan maar op de paarse GO button

Photobucket de mijne staat ver onderaan met 16 stemmen (nr 1 staat op 223!), dus winnen zal ik echt niet, snik. Hartelijke dank aan een ieder die op mij heeft gestemd.

 

0 gedachten over “Herinneren jullie je deze nog?

 1. Marjolein

  Heel mooi met deze rand. Ik heb ook gestemd hoor, wie weet ga je het nog redden :- )) (stemmen kan nog tot 1 juli !!!).

 2. Heleen

  Oh maar dat is helemaal niet verkeerd hoor! Een goed idee en meteen een persoonlijk tintje aan je antieke. DOEN! En wat ga je hard met je DPtjes! Ze worden mooi!! Daar ben jij mee verder. Mijn mandjes heb ik op een lapje van 3,5 inch. (3 inch finished size)Daar zijn er weer wat van bij gekomen. Eerdaags ga ik weer DPtjes tekenen. En het is zeker geen wedstrijd maar we houden elkaar zo lekker bezig, toch?

 3. Merel

  Heel gaaf effect met die hexjes eromheen. Je kan ook de soort van driehoekige vorm tussen de hexjes (witte rand) opvullen met allemaal verschillende driehoekjes van je kleurige printjes (en daar dan de hexjes op appliceren)
  als je snapt wat ik bedoel.
  groetjes, Merel

  PS. ja Sommeke heb je toch je hexjes te vroeg ingezet, zo in de laatste rand mag je er veel meer maken 🙂

 4. Dorien

  Hoi Shirley, het patroon van de antieke quilt is mooi zoals hij is. Maar zoals jij die hexagonnen er langs hebt gelegd, dat is ook heel mooi, en dan heb je wel iets unieks, Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar het is volgens mij veeeeeeeeeeeeeeeel meer werk. Succes met je keuze en de groetjes van Dorien

 5. Anita

  Hoi Shirleu,

  De poes (kat) in het midden van je Dresden plates hoort hij/zij erbij of is het een magneet?
  Ik vind het wel grapig eruit zien.:)

 6. Chris

  Ik vind ze er super bijpassen hoor. Zo geef je je eigen draai aan deze quilt.
  Arme poes, haha. Leuk hoor die Dpeetjes.
  Ik heb wél op je gestemd hoor….

 7. else

  DOEN die hexagonrand! En wat ga je lekker met je plates ik vind ze erg MOOI. fijn weekend, knuffel Else

 8. Inge B.

  Shirley, heeeel leuk, je antique quilt.
  En de Hexjes vind ik ook zo mooi (ben hexjes-vriendin….)
  Groetjes uit Berlijn,
  Inge