Fijn weekend

Zondagmiddag en avond mochten we op ons kruimeltje passen, kleine Sophie was weer een genot om in huis te hebben. Tijdens het natafelen na de lunch was ze het middelpunt, ze zat lekker op de draaischijf spelen en kreeg in de gaten hoe ze zichzelf kon ronddraaien, zo leuk.
IMG_0477
Jon hield de box warm voor haar, Fay en Sherlock waren blij dat hij die taak op zich nam, en Sophie was verrukt bij het zien van de katten. Jon was de enige die zich liet aaien, Sherlock stapte wel dapper op haar af om aan haar uitgestoken handje te ruiken, maar toen ze van vreugde een gil gaf schrok hij zich rot en rende weg.
IMG_0482
Na haar middagdutje speelde ze op de quilt op de grond,
IMG_0492
of lekker bij een van ons op schoot, eten, spelen, slapen; en toen ze ‘s avonds laat weer naar huis ging, hield ze nog half slaperig haar opa stevig vast, haar hoofdje tegen zijn hals gedrukt. Zo lief 🥹

Mijn bloemendeken groeit langzaam, ik ontdekte een vreemde bobbel met het neerleggen
IMG_0501
Ik had een stukje te ver vastgehaakt, het leek wel een mutsje
IMG_0502
Gelukkig kreeg ik het blauwe randje goed uitgehaald, tot hier en niet verder
IMG_0506
Tijdens het haken had ik naar een kookprogramma gekeken, Australian chefs of zoiets, en toen ik een salade maakte voor bij het avondeten ging ik los.
Wat een verschil, links kleingesneden en rechts vermengd met slasaus samengedrukt in een vormpje IMG_0507
Het is weer eens wat anders hè. Druppeltjes balsamico dressing er over en uiteraard een ei
IMG_0508
Ik haakte nog een beetje tijdens het tv kijken luisteren
IMG_0517
En ik diende weer als bedje voor Jon, terwijl de andere twee al op één oor lagen in de garage, Jon wilde wat langer opblijven. Het gaat goed met zijn vachtje, de kale plekken zijn weer mooi bedekt en hij wast zich niet meer continue; hij slikt nog steeds prednison, maar de dosering wordt sinds juli afgebouwd. Het quiltje op schoot is om mijn kleren te beschermen tegen zijn nageltjes, ik zag gisteren dat hij ver versleten is, er zitten veel winkelhaken in van het vechten, en hij is gewoon op. Mag ook wel na weet ik hoeveel jaar. Vijftien? Twintig? Zipje en Zopje kregen het als speelquiltje, ergens in 2004 denk ik.  De stof is een flanellen fossil fern, zo mooi toen hij nog fris en nieuw was. 
IMG_0528
De ballenbaan is weer ontdekt, gisteren hoorde ik Fay en Sherlock er mee spelen, en vanmorgen speelde Fay heel lief

Het lopen en springen gaat bij Sherlock de laatste dagen wat moeizaam na weer een knokpartij met een kat, deze keer vermoed ik dat hij Jon te ver pushte tijdens het spelen, en dat Jon het zo beu was dat hij er vol op in ging. Dit zag ik eergisteren namelijk ook weer gebeuren, Sherlock is erg hardleers, als het een hond was geweest, was het een terriër denk ik. Hij had een bloedend oortje maar dat is alweer goed gekomen, maar hij trekt nog flink met zijn pootje, en hiervoor geef ik pijnstilling, en als het vrijdagochtend nog niet beter gaat gaan we wel weer naar de dierenarts. We gaan het even afwachten.

Deze week heb ik genoeg aan mijn hoofd met zorgen voor/over mijn lief, (nee, geen nieuwe tumoren) bloedprikken, intakegesprek en aankomende nieuwe behandeling (drie wekelijkse kuur via infuus in Tilburg) om de bestralingsschade in het hoofd aan te pakken, zodat een medicatie die hij er nu voor slikt gestopt kan worden; deze geeft teveel zware bijwerkingen. We hopen dat het goed en snel gaat werken. De internist/oncoloog zei dat manlief een hele gezonde man was op de bestralingsschade na, dit maakte hij zelden mee met zo’n aggressieve kankersoort. Door het oog van de naald gekropen, en nu die rotte bijwerkingen aanpakken.

Ondanks alle nattigheid wilden de katten weer naar buiten, zij liever dan ik. De vogeltjes vinden het ook geen probleem te zien aan de drukte rond het voerhuisje, ik vond nog een verlopen en opengemaakte zak muesli van de pure soort, ongebrand, ongezoet en ongezouten, en had dit vanmorgen in het voerhuisje gestrooid. Nou, ze smullen er van, we zijn nu een paar uur later en het is al bijna op (kan ik vanuit de kamer zien), op de havervlokken na, die zijn voor de roodborstjes.

5 gedachten over “Fijn weekend

 1. Truus

  Gezellig de kleine op oppasbezoek waar jullie weer van hebben genoten.
  Arme Sherlock, tja dan moet hij maar afleren om te vechten en uit te dagen.
  Kun je pijnstillers voor poezen ook in de dierenwinkel kopen? Winnie loopt ook wat mank,maar zal de ouderdom wel zijn en bij Manx poezen is het bekend dat ze op latere leeftijd heupproblemen kunnen krijgen.
  Fijn dat binnenkort gestart wordt met deze kuren en dan gestopt kan worden met de medicijnen. Veel succes!!!🍀🍀🍀
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Jacqueline Groeneweg

  Dat was een heel gevarieerd weekend !
  Sterkte en succes voor Perry, het zijn altijd spannende dingen.
  Zal fijn zijn als het goed uitpakt.
  Groetjes.

 3. Judith

  Ik vindt de fijngedrukte salade op het oog wel mooi, maar voor sla heb ik toch liever die berg🤷
  Je bent verder weer heerlijk bezig. Sterkte voor Perry.

 4. Mieke Van den Burg

  Een late reactie, sterkte voor en met de nabehandeling van je man.
  Die ballenbaan vd katten, superleuk. Heb je nog enig idee waar je die ooit gekocht hebt?
  Grtjs Mieke

Reacties zijn gesloten.