Feestbee Heerle

Janny gaf gisteren voor alle beeleden een feestje ter ere van het tienjarig bestaan van haar winkel ’t Stoffenhoekje in Heerle, en om ook eens een andere actie dan eten, drinken, kletsen en quilten/breien te hebben, had Janny een viltworkshop voor gisteren en een kralen workshop voor volgende week georganiseerd . Ik koos voor vilten, omdat ik nooit eerder hier iets mee heb gedaan, althans niet bewust. Wel eens een truitje en sokken uit de wasmachine gehaald die er echt vele maten groter in waren gegaan, en na het wassen als kledingstukken voor de knuffels dienst deden.
Bij binnenkomst zat er al een hele groep, ik dacht eerst dat ik te laat was, maar dit was de ochtendgroep die al gevild had, en aan de eettafel in de andere ruimte te zien hadden ze zich het ook al lekker laten smaken.
IMG_6033 IMG_6050
Marijke Runderkamp liet ons zien hoe het vilten met opzet in zijn werk ging,
IMG_1981
met wollint, zeepwater en bubbeltjes plastic, en Marian (op de foto hieronder links in beeld) assisteerde haar. Omdat ik geen idee had wat ik er van moest verwachten, heb ik het bij een vrij eenvoudig werkje gelaten, in tegenstelling tot Bianca die naast mij aan de slag was gegaan met een heel duidelijk plan in haar hoofd: ze wilde een klaproos maken.
IMG_1982 IMG_6052
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het geheel voordat het natgemaakt werd mooier vond (zeker qua kleur) dan toen het klaar was, en het was hard werken! Je moet echt niet iets mankeren aan je handen, armen ofschouders, want je staat toch wel ruim een uur te wrijven, duwen,  rollen en op het laatst een paar keer lafjes heen en weer te gooien (nee, niet door de zaal, maar van de ene hand in de andere). En dan uitspoelen, plat neerleggen en drogen maar.  Het was wel heel leuk om te doen, en de resultaten waren heel verschillend en mooi!
IMG_6056
Ter gelegenheid van het feest hadden we allemaal voor Janny vlaggetjes gemaakt, minstens 1 pp; de vlaggetjes waren door Lorene (en Saskia?) aan een lang lint genaaid en het zag er geweldig leuk uit!
IMG_6036 IMG_6037 IMG_6038 IMG_6039

Het eten was heel goed verzorgd doordat iedereen ‘een beetje’ van een eigen maaksel had meegenomen (potluck), op deze foto pakt iedereen haar eten uit
IMG_6084 IMG_6098
het was een waar feestbuffet, mensen wat hebben we gesmuld!
IMG_6104 IMG_6105
Met de wijzers van de klok mee: tomaatje met garnaaltjes gevuld; hartige, pittige tomatenquiche; Indonesische sate; selderiesalade; koude pastaschotel; gehaktballetje; mini quiche, vergeten wat er in zat; heerlijke salade in cupje; in het midden couscous. Ik had wraps gemaakt, een met zalm en een met kipkerrie.  Na het eten gingen we weer gewoon lekker verder met kletsen, handwerken, en een beetje uitbuiken, sommige dames die er al vanaf de morgen waren zaten er tegen 9 uur al door,

IMG_6106
en op pure wilskracht hielden ze het vol tot rond half tien. Toen was het voor de rest ook mooi geweest en gingen we huiswaarts, moe maar voldaan. Het was jammer dat niet iedereen er bij kon zijn, vakantie, ziek of verplichtingen elders, ze werden allemaal gemist.

Hieronder de vlaggetjes die ik heb gemaakt; ik had hele leuke stof liggen en vond dat de dames van deze stof wel wat op de dames van onze bee leken,
IMG_5191 IMG_5191
afmeting is dat van een A4tje.
Rest mij nu nog alle foto’s op een rijtje gezet te laten zien, wat een heerlijke dag en avond was het!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LjPYa5Cctfw&w=420&h=315]

0 gedachten over “Feestbee Heerle

  1. LL-Ilse

    geweldig gezellig, en die vlaggen zijn zo vrolijk.
    Ik ken intussen wel wat dames van de bee, maar wie is wie volgens jou poppetjes. Ik ben benieuwd 😉