Gaat lekker

Loki en Thor hebben afgelopen week voor het eerst regen meegemaakt, en ze vinden het geweldig! Rennend over het grasveld, stilstaan om de druppels te zien vallen op de tegels, en achter elkaar aan jagend langs de struiken. En omdat het niet echt koud was, stond de schuifpui op een kier groot genoeg voor de mannen om er door te kunnen open.  Gevolg, drijfnatte katten binnen die om de haverklap al kletsend hun verhaal op mijn schoot vertellen. Wilde ik net aan de LE beginnen, komt Thor op schoot, hij laat me na een kwartier van kletsen en spinnend kopjes geven weer alleen, met een schoot vol zand en zooi. Heb ik me net afgeklopt, pak de LE er weer bij, komt Loki op schoot, ook nat, en heel erg gretig om me te helpen met draadjes splitsen. Half uur later verdwijnt ze weer naar buiten na het zien van het langs het raam vliegen van enorme hoeveelheid blaadjes en takjes. Goed, ik klop me weer af, zit amper 5 minuten te borduren, komt Thor met een heel verhaal op schoot, zo te zien met de schrik in zijn pootjes; zijn staartje trilt van opwinding als hij mij ziet, hevig stinkend naar motorolie. “Waar heb jij gezeten?!”, vraag ik, maar ik snap niks van zijn antwoord. De LE verdwijnt wel gelijk op tafel naast me, even veilig stellen, en een kwartier later schiet Thor zijn zus weer achterna, blaadjes vangen.

Ik heb toen maar even een schone broek aangetrokken voordat ik aan de LE verder ging, en ‘k zal voortaan een quiltje bij de hand houden om op schoot te leggen, voor het geval ik weer zanderig, nat of naar motorolie ruikend bezoek krijg. Loki is trouwens niet echt zwart, er zit een streeppatroon in haar donkere vacht,
IMG_1970
viel me op toen ze op mijn schoot onder de daglichtlamp lag, is er een beetje Cypers bloed aanwezig? Haar ondervacht is ook wat lichter dan die van haar broer; deze tekening valt normaal niet op, als je ze zo ziet lopen lijkt ze gitzwart (op het witte plukje op haar befje na). Grappig.

De Love Entwined is gelukkig wel opgeschoten, het takjeswerk is klaar, de Hungarian Braided Chain stitch is me heel goed bevallen, ook al moet je heel goed opletten dat je het draad niet te strak trekt, omdat de ondergrondstof dan ongewenste gaat golven, en ook niet te los, omdat je dan de ondergrondstof tussen de steken door gaat zien. Dit laatste vind ik wel minder storend dan het eerste, en daarom heb ik ook een hele tak opnieuw gedaan, het uithalen gaat makkelijk en laat geen opvallende prikgaten achter.
IMG_1965 IMG_1967
Het bessentakje links heb ik ook uitgehaald, ik vond de korte zijtakjes hiervan niet mooi, zo dik, en voor deze zijtakjes heb ik een andere steek gebruikt
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3F1twpIkm6g&w=560&h=315]
en het ging zo makkelijk. Bekijk meer steken op deze website
En toen was het tijd om de blaadjes toe te voegen, met de backbasting methode heb ik ze er op geregen, en met needleturn applique er op genaaid, Zopje kwam er gezellig bij liggen, en wilde ook een pootje uitsteken om te helpen, maar daar stak ik een stokje voor
IMG_1974 IMG_1975
beetje beledigd trok hij zijn pootje terug, maar is verder hard spinnend op schoot in slaap gevallen tot Loki er boven op sprong en er gelijk van schrik weer af sprong, want Zopje’s geblaas is echt niet van de poes. Met de blaadjes op hun plek is het nu tijd om met bloemen te gaan strooien, nog geen idee welke kleuren ik ga gebruiken.
IMG_1977 IMG_1976

0 gedachten over “Gaat lekker

  1. anneke vaes

   Wat is het toch leuk om de ontwikkeling van die kleine deugnieten te volgen. Je LE word zo mooi. groetjes Anneke Vaes.

 1. Renske

  Mooi je LE. Ik zit te genieten van Thor en Loki. Wat zijn ze sociaal en gezellig. Hoe gaat het nu tussen de oude generatie en de jonkies?
  Ik wou dat ik mijn man zover kreeg om een poes in huis te nemen. :-/

 2. Ines

  Heerlijk die katten van jou ;-))
  Ik ga jou manier van appliqueren ook eens uitproberen, het ziet er altijd zo mooi uit bij jou.

  Groetjes
  Ines