Een roze wereld

Jon ging er eens goed voor zitten, omringt door de roze bloesem blaadjes die ook op hem dwarrelende bij elk zuchtje wind
IMG_2104
Hij hield me goed in de gaten terwijl ik de lavendelhaag aan de straatkant snoeide, en dat hij goed opviel was te merken aan de opmerkingen van de voorbijgangers, die ook ons bloembollenveldje bewonderden.
IMG_2093
Dit is de tuin twee 17°C dagen later, ik had een dag eerder het bloesem blad opgeveegd, het zag er niet meer zo fris roze uit, en ik wilde voorkomen dat het ging aankoeken. De anemoontjes waren aan het verwelken en de blauwe druifjes gingen massaal open.
IMG_2142
De bloemblaadjes die het split hadden afgedekt kreeg ik zonder de (benzinemotor aangedreven) bladblazer niet weg , maar die krijg ik niet meer aan de praat. Gevalletje vieze bougies of zo?
IMG_2141
De magnolia stond begin van de week ook in volle bloei, en ook dat zou allemaal naar beneden komen, en jawel
IMG_2090
Het grasveld lag vol. Toen het gras gisteren droog genoeg was besloot ik het gazon te gaan stofzuigen
IMG_2123
Het zag er weer keurig uit toen ik klaar was, maar zoveel mos, vreselijk. Op dit balkje bij de schutting ziet mos er prachtig uit en mag het blijven liggen
IMG_2124
De verticuteermachine trok het in twee richtingen rijdend er moeiteloos uit, het bijeen harken en opruimen koste me meer energie. Alleen al van dit stukje kwam een afvalzak vol mos af.
IMG_2126
Sherlock en Jon liepen ook rond, hier zie je Sherlock die vol overgave zijn nagels stond te scherpen aan een stukje van de bolacacia stam
IMG_2127
Ah, jammer, net klaar, en hij wilde ook niet net alsof doen voor de foto
IMG_2129
Hij rende naar Jon die lekker stond te drinken uit de vijver, om hem te waarschuwen voor de paparazzi. Fay kwam rechts buiten beeld aanhuppelen, waar is de paparazzi?  Maar ze durfde niet dichterbij te komen, de zakken en die machine vond ze te eng. 
IMG_2130
Toen alles was opgeharkt en opgeruimd had ik nog tijd en puf over om naar de Boerenbond te rijden om een grote zak graszaad met voeding speciaal voor na het verticuteren na de winter, en een uur later stonk ik helemaal naar mevrouw koe. 🤤 douchen en schone kleding hielp, en het malse regenbuitje van vandaag kwam ook als een geschenk, niet dat ik last van de geur heb, maar het grasveld ligt weer vol met magnolia bloesem en de mestkorrels kunnen maar beter eerst goed opgelost zijn voordat ik dit blad weg ga harken. De Viburnum bloeit ook al volop en ze ruikt zo zalig 👌Ik zou hier het liefst de hele dag naast zitten, maar dat is een beetje gek zo in de regen.

IMG_2147

De pruimenboom is ontploft, zo mooi, en de bijen zoemden er gisteren lustig op los, ook bij het bijenhotel dat tegen het tuinhuisje hangt, zo leuk. Rechts van de pruim staat de minisering, de bloemknoppen zijn nog erg klein, nog een weekje of twee denk ik en dan is het ook hier genieten. 
IMG_2144

En nieuws van een heel ander kaliber: de boom is klaar, misschien dat ik nog wat bodemleven ga toevoegen, maar dit kan later ook nog. 
IMG_2122
Voor de volgende pagina heeft Marion (op haar YouTube kanaal) een crazy patchwork bedacht, en nu moet/mag/kan/wil ik iets van tien lapjes uitzoeken om te gebruiken. Keuzestress 🤪 ik heb een van de vele tassen met scraps op tafel leeggekiept, dacht dat het een makkie zou zijn, maar kom zoveel lapjes tegen die ik zou willen gebruiken, help
IMG_2132
Ik had een stapeltje lapjes uitgezocht waar ik later met een frisse blik uit wilde kiezen, en ging even in mijn luie stoel zitten

Haha die Jon, ook voor hem was dit heel vermoeiend
IMG_2137
Wordt vervolgd.

Eén gedachte op “Een roze wereld

 1. Truus

  Je bent weer goed bezig geweest in de tuin en bij jullie bloeit al veel meer dan hier.
  De prunus in de straat moet nog beginnen te bloeien.
  Je hebt een goeie hulp aan Jon met de lapjes.
  Goed weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.