Dikke bult

Dat komt er nou van, als je een blessure niet de tijd geeft om te genezen, nu zit ik met de gebakken peren, terwijl ik stoofperen veel lekkerder vind, die slurp je gewoon naar binnen zonder kauwen, en met gebakken peren moet je toch echt de kiezen op elkaar zetten.

Begin december moest ik mezelf toch zonodig bewijzen door zwaar hak- en spit tuinwerk eigenhandig te lijf te gaan; achteraf had ik wel pijn in de pols/onderarm, wat ik wegwuifde als zijnde spierpijn. Toen kwam de Celtic Solstice mysterie waarmee ik echt niet achterop wilde lopen, en ik alle tandjes bijzette om deze quilt ook echt af te hebben een week na de laatste onthulling van de mysterie. Moet kunnen, toch? Dit vond de fysio niet, na een echo bleek niet mijn spier (wat huisarts dacht) maar mijn polsgewricht vet overbelast te zijn, twee weken in een brace om deze goed te fixeren, en dan weer fysio, en hopelijk ben ik er dan van af.
IMG_3238
Slapen gaat nu eindelijk weer goed, maar voor de rest verveel ik me te pletter, en van het kijken op internet (en facebook) word ik niet rustiger, integendeel, al die inspiratie! Maar ik heb wel een beetje kunnen naaien, dat mocht, met mate, oei, wiens maat? Blokje per dag moet kunnen denk ik, Loki geniet zo van mijn activiteiten aan tafel, hoe meer lapjes, hoe liever.
IMG_3215
Hier heb ik een nieuw proefblokje (oranje met stippen) gemaakt van de versneden pinwheel maar nu met recht van draad aan de buitenkant, wel zo fijn, want bij de eerder gemaakte blauw/rode waren de diagonale naailijnen wel recht van draad, maar de rest niet, het blok leek wel van tricot!
IMG_3200 IMG_3237
de blauw/rode maakte ik op deze snelle manier, van de Missouriquiltcompagny.
en voor de niet rekkende manier moet je hier klikken (en dan krijg je een pdf-bestandje).

Naar de bee gaan moest ook kunnen, even er uit zijn is wel heel fijn.  Janny had nieuwe lampen opgehangen; de TL bakken waren er uit en de leuke lampen van Ikea met echte daglichtlampen er in, wat een zee van licht bij binnenkomst,
IMG_3217 IMG_3220
en met een traktatie van Jeanne die 65 is geworden werd de eerste bee van het jaar feestelijk ingehuldigd.
Het was erg gezellig en zoveel om te zien, naast mij zat Franka weer prachtig te borduren, daarnaast zat een voor mij nieuwe beelid met een schitterend appliquatiewerk (van stofjes van de stalenmappen van Leur)
IMG_3221 IMG_3224
en helemaal weg was ik van deze appliquatiequilt van Bunny Hill waar Nelly mee bezig was, ik stond erbij te kwijlen niet normaal!
IMG_3224 IMG_3222
Nelly werkt met de originele stoffen, en haar appliqué steekjes zijn niet te zien, zo netjes (goede docent gehad: Ilse de Beer 🙂 ) zo mooi!   Ria was haar scrapquilt aan het doorquilten, niet met steekjes, maar met kraaltjes, zo zag ik pas bij nadere inspectie

IMG_3227 IMG_3228
Els was de vitrages aan het vermaken (ik dacht eerst dat ze een trouwjurk aan het maken was)
IMG_3230 IMG_3226
Bianca zat naast de hakende Lorene, ze had net een sashing uitgezocht voor hele oude blokken
IMG_3235 IMG_3219
en zo kwam er een eind aan de bee en mocht Janny de auto eerst even een metertje achteruit rijden die door de visite  van DD haast tegen de deur aan was geparkeerd; Lorene kon er wel uit met haar tasje, maar ik kreeg het niet voor elkaar met de naaimachine en twee grote tassen.

Ik heb wel één heel scrapverwerkingsblokje afgekregen; met de naaimachine dragen moet ik uitkijken dat ik nu mijn linkerarm ook niet ga overbelasten, dus volgende keer zal ‘k maar iets anders meenemen, misschien dat een stitchery dan weer gaat (naaldjes vasthouden is nu nog niet zo’n strak plan).
IMG_3234 IMG_3236

0 gedachten over “Dikke bult

  1. ester arts

   Laat je pols maar goed rusten!!! Dan kun je weer lekker vooruit op het dottenweekend!!! Wat worden er mooie dingen gemaakt daar op die bee vooral die applicatiequilt met die huisjes is super!!!
   Gr ester

 1. LL-Ilse

  Goh, dikke pech dus, maar doe toch maar voorzichtig. Anders gaat je pols nog in het gips en lig je er nog langer uit. tips tegen de verveling : zet al je foto’s op datum, sorteer je lapjes op kleur, van licht naar donker, sorteer je recepten, …, goh, ik zou het ook snel beu worden.
  Bij Janny ziet het er heel erg mooi uit, en gezellig zo met al die kappen. En ja, die Bunny quilt is echt een parel, Nelly doet het prachtig 😉
  Maar ik heb ook wel belangstelling voor je scrap blok, waar heb je die inspiratie vandaan, wordt het een sterpatroon? Ik ben benieuwd.
  Veel beterschap en tot gauw,
  Groetjes,

 2. quiltingingrid

  Ohoh, uitrusten is lastig als het verplicht is… maar geef je pols wel de nodige tijd hoor anders ben je verder van huis !!!
  sterkte en beterschap..

 3. Truus

  Och arme jij en zielig armpje/pols! Sterkte met het geduld opbrengen om het te laten genezen.
  Je hebt al tips gekregen,een boek lezen met het boek liggend op een kussen,kan er ook nog bij.
  Mooie werkstukken op de Bee en jouw scrapblok vind ik geweldig.
  beterschap en goed weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe