De volgende

Een echte zaterdag, beetje uitslapen, beetje bijkletsen, beetje bankhangen, beetje naaien, beetje veel strijken (9 lange mouw- en 9 korte mouw overhemden, de korte hingen er nog van de laatste mooie herfstdagen, oeps, begin oktober?) Miranda kwam even langs met een cadeautje van Judith, ooh wat een lief speldenkussentje/scharenhangertje van 4x 4 cm: Photobucket Ik zal er een mooi plekje voor vinden Judith!

En toen nog wat gesneden en gespeld en genaaid, en klaar is het tussendoortje. Mag ik jullie voorstellen aan mijn 3e affo van dit jaar:

Photobucket zo ligt-ie op tafel, Photobucket en dan zie je dat het maar een kleintje is. Ik ontdekte een handigheidje met het vaststikken van de bies, ik naai hem bijna altijd eerst op de voorkant, dan sla ik hem om naar de achterkant waar ik hem vast speld, en hierbij let ik op dat de bies de eerder gemaakte stiklijn bedekt, en dan draai ik de quilt weer om met de goede kant naar boven, en stik ik -door vlak naast de bie te naaien- de bies ook vast tegen de achterkant. Dit naaien moet rustig aan gebeuren, want het is niet mooi als je op de bies stikt, maar met het gevonden handigheidje kon ik scheuren, plankgas!

Photobucket dankzij het ritsenvoetje dat bij mijn Pfaff zit, het voetje duwt ahw de bies wat aan de kant, terwijl het naaldje niet buiten het voetje komt.Photobucket Whoehoe, volgende quilt graag.

Photobucket

En waar ga ik nu aan verder? De antieke, de klok, en de Girls Day Out wil ik af maken dit (voor)jaar,Photobucket en dan ook iets nieuws starten om de honger te bevredigen, want wat quilts maken betreft ben ik net Rupsje nooitgenoeg. Ik ga kiezen tussen de mooie romantische rozenstofjes, of de enige stofjes van Moda, 'Snippets' American Jane, 80 driehoeken, in combinatie met de Windham fabrics die ik bij Merel heb gekocht, een tijdje geleden.

Photobucket

en als afsluiter een filmpje die ik vanmorgen ook op Animal Planet zag:

0 gedachten over “De volgende

 1. miranda sol

  Wat heerlijke verwend zijn we toch door Judith! Het is vast een heerlijk gevoel voor jou, met al die mooie nieuwe quiltjes om je heen….ik doe het je zeker niet na,hihihi, een tennisarm was voldoende niet!

 2. Judith

  Wat een leuke quilt is het geworden en dat handigheidje met het ritsenvoetje ga ik ook eens proberen. Veel plezier met het scharenhangertje.

 3. Joke

  Mooi quiltje geworden en een leuk handigheidje met dat naaien met de ritsvoet.
  Je hebt nog heel wat in petto, leuk hoor.
  Groetjes van Joke

 4. Merel

  Briljant idee van je ritsvoetje. Mooie affo en geinig filmpje, hoewel ik wle het idee had dat er enige repeat images waren, maar het ziet er grappig uit.
  Groetjes, Merel

 5. margot

  Zoals jij , Shirly , bezig bijtje bent , daar krijg ik toch echt vertragingshobs van!
  Geweldigmooi allemaal en wat een produktie !

 6. Inge Slaats

  Zo, jij bent lekker bezig geweest! Leuke mini’s op tafel en in je huisje. En wat zie ik allemaal prachtige stoffen. Heerlijk om daar uit te kiezen. Ben benieuwd wat het gaat worden.

  Groetjes,
  Inge