Bijna de 2e ronde

Vanmiddag was de bee bij mij, op verzoek kwamen mijn Rose of Sharon blokken weer even tevoorschijn, hoewel, even…. het zien doet mijn hartje wel sneller kloppen, en volgens mij had ik blok 4 al voorbereid, stofjes uitgezocht en zelfs al geknipt, mmm.
Photobucket
Miranda zocht (en vond) lapjes van mijn moeder uit voor bij de quilt voor haar dochter,
Photobucket
Julie kreeg van mij een lesje applique,
Photobucket
en wat is dan leuker (en sneller) dan zo’n hartje, waar half blogland bij zit te kwijlen dankzij de blog van Françoise. Ik bewerk de patroondelen op de manier als hieronder
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=BxZ-mTLZkzM]

Nog een paar dagen, en dan valt bij de deelnemers van de Quilter’s Celebration Mysterie Quilt de 2e maandopdracht op de mat! Ik ben benieuwd of het maken van de leuke snelle manier van de samengestelde driehoekjes goed is gelukt,

Photobucket
kijk even terug naar mijn blogje over maand 1.
Wat een methode he, en als je goed oplet en het in 1 keer goed doet, gaat het ook zo snel! Bij de volgende opdracht mag het gaspedaal weer ingedrukt worden, iets meer naaiwerk dan de eerste maand, dat was een beetje inkomen, en je moet de deelnemers natuurlijk niet gelijk afschrikken he, daar is nog tijd genoeg voor. Maar het eindresultaat wordt beeldschoon, volhouden!

Nog een paar maanden, en dan is het alweer lente, met de dooi nu gaande voelt het al net echt, maar ja, even geduld. We hebben iets moois in het verschiet: 16 Maart komt Supergoof op uitnodiging van quiltwinkel de Parel naar Groede, dat ligt in Zeeuws Vlaanderen, een kustdorpje vlak bij Breskens, alwaar Rita een mooie ruimte heeft gevonden om alle dames kwijt te kunnen, ’s morgens én ’s middags, en er is nog plek. Oeh, zo leuk om te gaan, beetje kletsen, vooraf (en achteraf 😉 ) de winkel van Rita bezoeken, en bekenden zien; ik ben ook zo benieuwd naar haar laatste werkstuk, klik hier. Ik weet als ervaringsdeskundige hoe gezellig zo’n trunkshow van Supergoof is, de tijd vliegt voorbij, en wat zo leuk is, je mag aan haar quilts zitten, aanraken, aaien, ruiken, volgens mij hebben deze quilts al meer handen gevoeld dat het meisje waar Astrid Nijgh over zingt.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=DA3T65EDU0g]

0 gedachten over “Bijna de 2e ronde

 1. Rina

  Wat een mooie applicatie blokken. Je kleurgebruik is bijzonder mmoi. Het eerste blok spreekt mij het meeste aan.

 2. miranda

  En wat was het toch weer gezellig! Nikkie is helemaal blij met de lapjes hoor enne wie weet zien wij gauw blok nummertje 4.

 3. LL-Ilse

  Mooie blokken, maak je ze quilt as you go? en jullie bee zag er weer heel gezellig uit.
  Trouwens, verlaat, maar proficiat met je winst van de Quilthoeve